Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΡΕΙΘΙΑΣτις 29 Οκτωβρίου έγινε Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες στον Κοινωφελή Όμιλο Πλατρειθιά. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε συνεστήθη σε σώμα ως εξής:   

Πρόεδρος:                                              Δημοσθένης Συρμής
Αντιπρόεδρος                                        Διονύσιος Φιλιππάτος
Γενικός Γραμματέας:                              Καλλιόπη Βαρβαρίγου
Ταμίας:                                                  Ιωάννης Βαρβαρίγος
Μέλη :                                                    Διονύσιος Μαλίντσης
                                                              Ζαχαρένια Γαβρίλη
                                                              Σπύρος Καραβίας                                                                           
Αναπληρωματικά μέλη                       Ιωάννης Ανδριανάτος                                                                                                              Μαρίνα Προσαλέντη
Η ΠΛΑΤΕΙΑ Ν. ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ας πούμε όμως κάποια πράγματα για τον Όμιλο.
 Ο Κοινωφελής Όμιλος Πλατρειθιά ιδρύθηκε  το 1956 με κύριο σκοπό να ενώσει τους  Πλατρειθιώτες για να παλέψουν ενάντια στην καταστροφή που άφησε πίσω του ο σεισμός του 53. και το πέτυχε!
·        Κατόρθωσε να πείσει την Μητρόπολη Λευκάδος να διαθέσει την Εκκλησιαστική περιουσία ώστε να κτισθούν σπίτια. Έτσι δημιουργήθηκε η συνοικία Λόφος.
·        Έκτισε από την αρχή την εκκλησία των Ταξιαρχών και συνέβαλε στο στήσιμο του προσωρινού σχολείου με χρήματα που μάζεψε από το εξωτερικό.
Από τότε ο Όμιλος έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του χωριού!
Θα αναφέρω επιγραμματικά μερικά από τα επιτεύγματα του Ομίλου.
Η ΚΡΗΝΗ ΣΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ
·        Το 1970 με αλλεπάλληλες επιστολές κατόρθωσε να ηλεκτροδοτηθεί το χωριό και κατόπιν να φωτισθούν οι δρόμοι.
·        Κατασκεύασε την πλατεία «Λίμνες» στη Συνέχεια ασφαλτόστρωσε την Πλατεία την δενδροφύτευσε  και κατασκεύασε παιδική χαρά.
·        Καθιέρωσε το Πανηγύρι της 15ης Αυγούστου, το μεγαλύτερο στο νησί.
·        Κατασκεύασε αποθήκη για τον εξοπλισμό του Ομίλου (καρέκλες, τραπέζια, ψυγεία, μηχανήματα κλπ)
Εδώ κάπου, εν έτη 2006 μπαίνω και εγώ στον Όμιλο.
Και συνεχίζει να γίνεται έργο: 
·        Κατασκευάζουμε πλατεία και αναπλάθουμε το χώρο στη Πηγή του καλάμου.
·        Στήνουμε καλαίσθητη κρήνη στις Λίμνες.
·        Φωτίζουμε το λαϊκό υπαίθριο μουσείο “Στάθη Ραυτόπουλου”.
·        Κατασκευάζουμε σκίαστρο και καθιστικό στην πλαζ Αφάλες.
·        Εφέτος (επί προεδρίας μου) αναπλάθουμε το χώρο με λιθόστρωτο μπροστά από την εκκλησία των Αγ. Σαράντα.
·        Τέλος κατασκευάζουμε την πλατεία «Νίκου Δευτεραίου» στη Κολιερή με χρήματα του Μιχάλη Δευτεραίου από τη Νότιο Αφρική.

Και εδώ είναι το περίεργο: Μοναδικό παράδοξο θα έλεγα!
Μετά από τα έργα αυτά, έργα που άλλαξαν την μορφή του Πλατρειθιά, κάποιοι αποφασίζουν να μας εξωπετάξουν από τον Όμιλο και ιδιαίτερα βέβαια εμένα και τον πρώην Έπαρχο κ. Γ. Ανδριανάτο (τον μόνο με σημαντικό έργο). Γιατί?
Προφανώς γιατί τους είμαι ενοχλητικός με τις αλήθειες που γράφω. Αλλιώς μόνο ψυχίατρος μπορεί να το εξηγήσει.
ΤΟ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ
Οργανώνονται λοιπόν και έρχονται να γραφτούν στον Όμιλο άτομα που δεν είχαν ενδιαφερθεί ποτέ, όχι μόνο για τον Όμιλο αλλά ούτε καν για το χωριό. Ποτέ μα ποτέ δεν ήρθαν να βοηθήσουν στο πανηγύρι, που βοηθάνε αφιλοκερδώς ακόμα και Αλβανοί.
Πρωτοστάτης η πρώην Αντιδήμαρχος  κα. Α. Μεταξά, η οποία… αγαπάει… τόσο πολύ τον Πλατρειθιά ώστε μόλις ανέλαβε Αντιδήμαρχος και υπεύθυνη ύδρευσης  … έσπευσε να κόψει το νερό από τη Δημοτική κρήνη στις Λίμνες!!!!! Στη συνέχεια βέβαια θα θυμάστε ότι μας χαράτσωσε με το κατάπτυστο εκείνο κλιμακωτό τιμολόγιο του νερού που έφτανε τα 8 Ευρώ το κυβικό!
Το περίεργο όμως είναι ότι αυτοί που ανέλαβαν να μας πετάξουν έξω από τον όμιλο είναι οπαδοί, ψηφοσυλλέκτες και χειροκροτητές της σημερινής Αντιδημάρχου κας Ε. Ραυτοπούλου, η οποία είχε δείξει περισσό ενδιαφέρον για τις εκλογές στον Όμιλο και έσπευσε βέβαια να γράψει και δικούς της ανθρώπους που όπως είπαμε ουδέποτε είχαν ενδιαφερθεί για τον Όμιλο, όταν μάλιστα προετοιμάζονταν το φετινό πανηγύρι μας άφησε χωρίς νερό παρά τις συνεχείς παρακλήσεις μας.             Τυχαίο; ... Δεν νομίζω!!!!!
Αναρωτιέμαι: ο Δήμαρχος είναι γνώστης όλων αυτών;

Σας κάνουν εντύπωση τα παραπανω; Εμένα καθόλου γιατί γνωρίζω καλά πως η συμπεριφορά ενός μικρού τόπου, μιας μικρής κοινωνίας ακόμα και μιας μικρής ομάδας, αντικατοπτρίζει τη συμπεριφορά του ευρύτερου τόπου, της χώρας.  Τα γεγονότα του Πλατρειθιά είναι ένα ελάχιστο δείγμα των ευρύτερων συμπεριφορών, και δράσεων που έφεραν τη χώρα στη σημερινή εξαθλίωση.
Όμως αρκετά!! Φτάνει πια! Από δω και πέρα οι λεοντές πρέπει να πέσουν και να αποκαλυφθεί η ύαινα που βρίσκεται από κάτω. Και εγώ θα βοηθήσω σ’ αυτό. Ο λαός πρέπει να ενημερώνεται.  Γιατί αυτός αποφασίζει!  
Μήπως κι’ αυτός ο τόπος,  μπορέσει και συνέλθει! 

Δημοσθένης Συρμής