Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΙΘΑΚΗΤΟ ΦΕΡΡΥ ΦΕΥΓΕΙ
Το νησί της Ιθάκης, το νησί μας, είναι από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας.  Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί ξένοι έχουν αγοράσει ή έχουν κτίσει σπίτια εδώ  Η φύση της Ιθάκης είναι ανεπανάληπτη. Ο συνδυασμός της θάλασσας και του αιγιαλού με τους  κατάφυτους λόφους και βουνά, σαγηνεύει τον επισκέπτη ενώ συντηρεί την αγάπη εμάς των ντόπιων για το νησί μας. 
Σ’ όποιο σημείο του ορίζοντα και να στραφεί η ματιά μας θα συναντήσει ανείπωτη ομορφιά. Είτε στη θάλασσα βρεθείς είτε στο βουνό ή ακόμα και στα σοκάκια της πόλης ή των χωριών θα υπάρξει θέμα για φωτογράφηση. 
Η Ιθάκη λοιπόν έχει χιλιοφωτογραφηθεί τόσο από μας που αγαπάμε τον τόπο μας όσο και από χιλιάδες ξένους που έχουν επισκεφθεί το νησί μας.
Όμως η Ιθάκη δεν είναι όμορφη μόνο το καλοκαίρι. Η Ιθάκη είναι όμορφη όλες τις εποχές του χρόνου, όλες τις ώρες. Και δεν είναι μόνο τα ακρογιάλια και η θάλασσα που αξίζει να αποθανατίσει κάποιος αλλά και ο βυθός και ο ουρανός της Ιθάκης.
Σήμερα λοιπόν δεν θα ασχοληθώ με τα κοινά, αλλά θα παρουσιάσω εικόνες μιας διαφορετικής Ιθάκης, έτσι που ελάχιστοι την έχουν αποθανατίσει. 

Δείτε τες. 
      Οι τρεις που ακολουθούν είναι η θέα απο την ταράτσα μου στον Πλατρειθιά 

ΑΝΑΤΟΛΗ

ΣΟΥΡΟΥΠΩΝΕΙ 
ΝΥΧΤΩΣΕ ... ΜΕ ΦΕΓΓΑΡΙ
ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ


ΣΥΝΕΦΟ Ή ΟΥΦΟ;
Ακολουθούν τρεις φωτογραφίες από το χειμώνα του 2005 (αν θυμάμαι καλά)
Ο ΠΛΑΤΡΕΙΘΙΑΣ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟΣ 

ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΩΓΗ


ΤΑ ΓΕΛΑΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΓΟΡΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΩΗ
Ιμπρεσιονιστικοί πίνακες; ΟΧΙ. Ο Πλατρειθιάς μετά τη βροχή από τον κήπο μου. 
Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες απο μια φοβερή κακοκαιρία. Πρέπει να ήταν Μάρτης του 2011.
ΑΦΑΛΕΣ
ΦΡΙΚΕΣ. ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΦΘΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Ο ΑΙ ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΟ ΜΑΡΜΑΚΑ


Και από την κακοκαιρία στη γαλήνη μιας Θιακιάς αυλής. Αύριο η συνέχεια!!!!