Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΦΑΛΕΣ



Μετά το παρακάτω προχθεσινό δημοσίευμα μας, (Η ΠΛΑΖ ΤΩΝ ΑΦΑΛΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ)  οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η κινητοποίηση των αρχών του τόπου, τόσο του Δημάρχου κ. Διονύση Στανίτσα όσο και του Επάρχου κ. Σπύρου Τσιντίλα, ήταν άμεση.
Άμεση όμως ήταν και η ανταπόκριση της Περιφέρειας που έσπευσε σήμερα να στείλει κλιμάκιο ειδικών για να εξετάσουν την κατάσταση στις Αφάλες, αλλά και άλλα προβλήματα πού είχαν δημιουργηθεί στο νησί κυρίως λόγω των πρόσφατων σεισμών.
Τις Αφάλες επισκέφθηκε ο ειδικός γεωλόγος της Περιφέρειας κ. Λάμπρος Νικολάου συνοδευόμενος από τον Έπαρχο κ. Σπύρο Τσιντίλα και το Δημοτικό σύμβουλο κ. Άγγελο Μαυροκέφαλο.
Ο ΓΕΩΛΟΓΟΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΑΡΧΟ κ.ΤΣΙΝΤΙΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΣ κ. ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟ ΣΤΙΣ ΑΦΑΛΕΣ
Η κατολίσθηση στις Αφάλες χαρακτηρίσθηκε πολύ σοβαρή.
Ήδη ένα πολύ μεγάλο κομμάτι εδάφους είναι έτοιμο να αποσπασθεί και το οποίο θα εξαφανίσει στην κυριολεξία το ένα τρίτο της παραλίας .
(Για όσους γνωρίζουν την περιοχή η παραλία θα καλυφθεί από χώμα και πέτρες από το τέλος της σκάλας και αριστερά)

          Ο γεωλόγος  κ. Νικολάου απεφάνθη ότι πρέπει να γίνει ενδελεχής έλεγχος, από ειδικούς που θα έρθουν ξανά στην Ιθάκη, για να ανακαλυφθεί η αιτία που οδήγησε τα νερά στο αριστερό μέρος της παραλίας αντί του δεξιού που κατέληγαν επί αιώνες και φυσικά να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της κατολίσθησης και να σωθεί η υπέροχη παραλία των Αφαλών.