Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ο ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Ο λιγότερο ευτυχισμένος λαός της Ευρώπης είναι οι Έλληνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη για λογαριασμό των Γερμανικών Ταχυδρομείων και δημοσιεύεται από το οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche.

          Στον αντίποδα, οι πιο ευτυχισμένοι είναι οι Δανοί.

          Οι γερμανοί επιστήμονες Μπερντ Ραφελχούσεν και Ρενάτε Κέχερ, στην ετήσια μελέτη «Άτλας της Ευτυχίας», επισημαίνουν ότι το χάσμα μεταξύ των Ευρωπαίων διευρύνεται πλέον και σε ό,τι αφορά την ευτυχία.

          Ποτέ, όπως τονίζουν, από το 2002 που πραγματοποιήθηκε η πρώτη μελέτη, η διαφορά μεταξύ των χωρών της Ευρώπης δεν υπήρξε μεγαλύτερη.

          Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ Ελλάδας και Δανίας η διαφορά βρισκόταν τότε στις 3,4 μονάδες, ενώ σήμερα έχει διευρυνθεί στις 5,5 μονάδες.

          Στην έρευνα συμμετέχουν κάθε χρόνο 3.000 Ευρωπαίοι, οι οποίοι απαντούν σε ερωτήσεις για την προσωπική τους κατάσταση, την οποία αξιολογούν οι ίδιοι, σε κλίμακα από 0 μονάδες (πολύ δυσαρεστημένος) ως 10 μονάδες (πολύ ευχαριστημένος).

          Το 2007 η Ελλάδα είχε βαθμολογηθεί με 5,7 μονάδες, ενώ σήμερα περιορίζεται στις 3,4.

          Ανάλογη είναι η κατάσταση και στις υπόλοιπες χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση, όπου ο βαθμός «ευτυχίας» μειώθηκε αισθητά. Αντιθέτως, κατά το ίδιο διάστημα αυξήθηκε ο βαθμός «ευτυχίας» για τους λαούς των χωρών της Βαλτικής.

Απο το blog: i love ithaki


Εγώ παραθέτω μερικές φωτογραφίες – ντοκουμέντα, που τράβηξα στο τέλος του Σεπτέμβρη 2013 σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. 

Αυτά δεν τα βλέπουν τα κτήνη που μας διοικούν ;
ΟΔΟΣ ΣΙΝΑ

ΟΔΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ


ΟΔΟΣ ΣΟΛΩΝΟΣ

 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΟΔΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ  


ΕΞΩ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΡΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ


ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ