Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΜΕΛΕΤΑΤΑΙ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΣΕ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ


                                                                      του Δημοσθένη Συρμή
           Διαβάζουμε στο BLOGen Ithaki” :
Άρχισαν οι μελέτες για την μετατροπή του οικοτροφείου σε γηροκομείο.
          Την στατική μελέτη έχει αναλάβει μελετητική εταιρία, όπου έχει πάρει δείγματα προκειμένου να ελεγχθεί η αντοχή του κτιρίου. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, υπάλληλος της εταιρίας ενημέρωσε, πως τα αποτελέσματα του πρώτου ελέγχου ήταν πολύ καλά. 
          Η αρχιτεκτονική μελέτη του κτιρίου εκπονείται από την διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Αθηνά Αδαλοπούλου.
          Οι μελέτες, προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπου και θα ακολουθήσουν με ταχείς ρυθμούς τα επόμενα στάδια.

          Ας ελπίσουμε ότι η γραφειοκρατική διαδικασία θα τελειώσει σύντομα και ότι το κόστος των εργασιών μετατροπής δεν θα ξεπερνάει τα υπάρχοντα χρήματα δηλαδή τα 310.000 Ευρώ.
          Ας μου επιτρέψει ο κ. Δήμαρχος να επιμένω (και μαζί μου σχεδόν το σύνολο των Ιθακησίων) στην κατά πολύ οικονομικότερη λύση της μετατροπής του ξενώνα στα Πευκάκια, σε Ξενώνα Ηλικιωμένων. 
          Βέβαια υπάρχουν περίπου άλλα τόσα χρήματα, μόνο που είναι αμφίβολο αν οι Αυστραλοί διαχειριστές, με τους οποίους είμαι σε επαφή, θα τα διαθέσουν μετά από τόσα χρόνια απραξίας. Ήδη εξετάζουν την πιθανότητα να τα διαθέσουν σε άλλους φορείς περισσότερο σύμφωνους προς τη Διαθήκη. Υπενθυμίζουμε ότι η διαθήκη δεν αναφέρει “γηροκομείο” αλλά “εκπαιδευτικούς σκοπούς” (…to be disposed mainly for educational reasons..)
          Ας ελπίσουμε ότι οι μελέτες θα καταλήξουν σε ποσό μέσα στα προαναφερθέντα πλαίσια γιατί κάτω από τις σημερινές συνθήκες δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εξευρεθούν άλλα χρήματα. Έτσι μπορεί το Γηροκομείο να ξεκινήσει, να αναλωθούν τα χρήματα και να μην τελειώσει ποτέ.     
         Προτείνουμε στο Δήμαρχο αλλά και στο Δημοτικό συμβούλιο στο οποίο θα υποβληθούν οι μελέτες για έγκριση, σε περίπτωση που το τελικό ποσό στο οποίο θα καταλήξουν είναι υπερβολικό, να καταφύγουν στη οικονομικότερη λύση της μετατροπής του ξενώνα.        
          Επειδή έχουμε πολλά ερωτήματα από τον κόσμο για την υπόθεση αυτή, τους βεβαιώνουμε ότι παρακολουθούμε την υπόθεση αδιάλειπτα και από κοντά.
          Επιτέλους οι ηλικιωμένοι αυτού του τόπου πρέπει να δικαιωθούν αλλά συγχρόνως πρέπει να δικαιωθεί και η οικογένεια μου.