Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

ΑΦΑΛΕΣ: ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣε προηγούμενο μου άρθρο με τίτλο «ΑΦΑΛΕΣ» (http://dimos-syrmis.blogspot.gr/2015/08/blog-post_19.html) είχα αναφερθεί στην καταστροφή την οποία υπέστη η πλαζ των Αφαλών από κατολίσθηση καθώς επίσης και σε αγωγό ο οποίος εκβράζει στην πλαζ. Καλούσα δε τις αρχές να ερευνήσουν το θέμα! 
Πράγματι η κινητοποίηση του Δημάρχου αλλά και του Επάρχου ήταν άμεσες. Επί τόπου πήγε ο Έπαρχος με την μηχανικό της περιφέρειας και την υπεύθυνη υγειονομικού. Στη συνέχεια την περιοχή επισκέφθηκαν ξανά ο Έπαρχος μαζί με περιβαλλοντολόγο που έστειλε η Περιφέρεια.  
Είχαμε ερευνήσει την περιοχή και διαπιστώσαμε ότι ο αγωγός ξεκινάει από την τουριστική μονάδα του Ελληνο-Αυστραλού, Σπύρου Ραφτόπουλου (γνωστού και ως «χημικού») και καταλήγει πάνω από την πλαζ εκβράζοντας νερά ή δεν ξέρω τι άλλο!
Περιμένοντας την έκθεση του τεχνικού κλιμακίου δεν έδωσα συνέχεια στο θέμα, ούτε καν αναφέρθηκα στο όνομα του Ραφτόπουλου.
Τη συνέχεια όμως έδωσε ο ίδιος ο κ. Ραφτόπουλος ο οποίος ενεχόμενος προφανώς για την κατασκευή του παράνομου αγωγού, με ανάγκασε να σταματήσω το αυτοκίνητο μου στο Σταυρό, μπροστά στο ζαχαροπλαστείο, ήρθε στο τζάμι με εξύβρισε χυδαία λέγοντάς μου Αγγλιστί: “you son of the bich you spoil my name, I will kill youκαι χωρίς να περιμένει απόκριση με γρονθοκόπησε δύο φορές, από το τζάμι του αυτοκινήτου, στο πρόσωπο, σπάζοντας μου τα γυαλιά και τη μύτη! 
Μια πράξη καθαρά εγκληματική καθώς τόσο ήταν το μένος του που αν δεν τραβιόμουνα προς τα δεξιά ενστικτωδώς θα μπορούσε να με τυφλώσει σπάζοντας τα γυαλιά στα μάτια μου ή ακόμα και να με αφήσει στον τόπο
Μια πράξη συγχρόνως άνανδρη καθώς με χτύπησε ύπουλα και με σκοπό τη βαριά σωματική μου βλάβη, μη δίνοντας μου την παραμικρή ευκαιρία να αντιδράσω.
Το περιστατικό έλαβε χώρα μπροστά σε κόσμο αλλά και στον συνεπιβάτη και φίλο μου.
---------------------------
Αυτά συμβαίνουν σήμερα στην Ιθάκη!!! Νταήδες, μπράβοι, εγκληματίες και λαμόγια, διαφεντεύουν τον τόπο όπως ακριβώς γίνονταν, πριν 200 χρόνια στο Φαρ Ουέστ.
Για ποια δημοκρατία μιλάμε, για ποια ελευθερία του τύπου όταν απειλείται ο δημοσιογράφος που αποκαλύπτει τα κακώς κείμενα, με την ίδια του τη ζωή;
Που είναι οι αρχές που θα έπρεπε να επέμβουν αυτεπάγγελτα καθώς δεν πρόκειται για χειροδικία λόγω προσωπικών διαφορών αλλά για την κατατρομοκράτηση μου, με σκοπό τη φίμωση του τύπου.
Η χθεσινή επίθεση που υπέστην σηματοδοτεί την πλήρη κατάλυση κάθε έννοιας δικαίου, δημοκρατίας, ελευθερίας και ισότητας και την επικράτηση του ισχυρού εν έτη 2015.
Σηματοδοτεί όμως και την αδιαφορία του κράτους σε τέτοιου είδους περιστατικά με μια «δικαιοσύνη» δυσκίνητη με αναχρονιστικούς νόμους στην οποία αν καταφύγει κάποιος είναι ζήτημα αν θα δικαιωθεί καθώς θα εμπλακεί σε μια απίστευτη γραφειοκρατία και κατά προέκταση ταλαιπωρία και έξοδα, όπως μου εξήγησε τη διαδικασία ο αξιωματικός υπηρεσίας του Αστυνομικού τμήματος.
Έτσι, ο τυχαίος (και όχι ο επώνυμος) πολίτης πέφτει θύμα όχι μόνο των νταήδων, μπράβων και άλλων παρόμοιων υποκειμένων, αλλά και αυτού του ίδιου του κράτους και των αρχών του, που αντί να τον προστατεύσουν τον υποβάλλουν στα μαρτύρια του Ιώβ προκειμένου να δικαιωθεί!
Είμαι περίεργος να δω τι θα πράξει ο Εισαγγελέας μετά από αυτή τη δημοσίευση, καθώς όπως είπα δεν πρόκειται για σωματικές και υλικές βλάβες λόγω προσωπικών διαφορών, αλλά για άσκηση τρομοκρατίας ενάντια στην ελευθερία του τύπου.        
Παρακάτω δημοσιεύω φωτογραφίες του αγωγού. Καθώς θα δείτε ξεκινάει από το κτήμα Ραφτόπουλου και καταλήγει πάνω από την πλαζ. Προσέξτε το ίζημα που αφήνουν τα νερά!  Εξακολουθώ λοιπόν να ερωτώ, και δεν κρύβω ότι πλέον φοβάμαι και για την περιουσία μου αλλά και τη ζωή μου :  Τι εξυπηρετεί ο αγωγός;
·        Τι είδους νερά ή υγρά εκβάλει στην παραλία, ακριβώς εκεί που λούεται ο κόσμος.
·        Ποίος έδωσε άδεια να κατασκευασθεί ο αγωγός αυτός;
·        Μπορεί όποιος θέλει να οδηγεί ακάθαρτα ή και καθαρά νερά, σε μια παραλία-πλαζ που λούονται εκατοντάδες άνθρωποι και κυρίως μικρά παιδιά;
·        Τι ρόλο μπορεί να έπαιξε η κατασκευή του αγωγού στην κατολίσθηση που έγινε και την επερχόμενη;
·        Τι είδους έργα έχουν γίνει
·        Όπως φαίνεται η κατολίσθηση ξεκινάει από το αγροτεμάχιο του εν λόγω κ. Ραυτόπουλου. Η κατολίσθηση οφείλεται σε φυσικά αίτια η σε παρεμβάσεις; Τι έργα έχουν γίνει εκεί  και με τι άδειες;

ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ:
ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘ’ ΕΝΑΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΩ Μ’ ΑΥΤΕΣ
ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΘΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΘΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΩ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ.