Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ…

Ανάθεμα και κατάρα στους κλέφτες του δημόσιου βίου...κρεμάλα στους πολιτικούς.... να πάνε φυλακή τα λαμόγια...κάθαρση τώρα. Αυτά δεν φωνάζουν οι αγανακτισμένοι Νεοέλληνες για την κρίση;

Κρίση που δείχνει αξεπέραστη όσα δις Ευρώ και να μας δανείσουν, κρίση που δεν είναι μόνο λογιστική, κρίση που... δεν αποτυπώνεται μόνο σε οικονομικά μεγέθη, αλλά είναι κρίση βαθύτατη και ριζωμένη πια στις ζωές όλων μας. Είναι κρίση αξιών, νοοτροπίας και ήθους.
ΝΕΟΕΛΛΗΝ
Ζω και εργάζομαι στη χώρα αυτή και θεωρώ τον εαυτό μου μοναδικό και αναντικατάστατο, σπάνιο είδος της ανθρώπινης αλυσίδας που όλοι πρέπει να φροντίζουν για μένα γιατί ...έχουμε δημοκρατία.
Γείτονα, συμπολίτη, συνάνθρωπε μπορεί να μην καταχράστηκα δημόσιο χρήμα μπορεί να μην έγινα πολιτικός μπορεί να μην έχτισα βίλες μπορεί να μην έκανα χλιδάτους γάμους στο εξωτερικό μπορεί να μη μπήκα σε κότερο ποτέ μου αλλά σε έκλεψα και εγώ, και σε θα σε κλέβω συνέχεια και καθημερινά γιατί είμαι συμφεροντολόγος, ατομιστής, νάρκισσος, ασυνεπής που δεν ξέρω τι θα πει αυτοκριτική και πάντα μου φταίνε οι άλλοι.
Σου έκλεψα την ησυχία σου όταν για να επιδειχτώ στη γειτονιά πέρασα απ’ το σπίτι σου με διαπασών τη μουσική και την εξάτμιση να μουγκρίζει.
Σου έκλεψα την γαλήνη σου όταν προσπάθησες να περάσεις τη διάβαση πεζών και εγώ έστεκα αγέρωχος με το 36 άτοκες δόσεις αυτοκίνητο μου πάνω της.
Σου έκλεψα τη θέση πάρκιν βάζοντας οριζόντια τη μηχανή μου γιατί στη γειτονία υπάρχω μόνο εγώ και η γυναίκα μου πρέπει να παρκάρει χωρίς να δυσκολευτεί όταν έρθει απ’ τη δουλειά.
Σου έκλεψα τη ουρά στο σουπερμάρκετ, γιατί βιαζόμουν.
Σου ζήτησα 120 ευρώ για να σου βάλω μια βρύση χωρίς να σου κόψω απόδειξη.
Σου πήρα 100 ευρω την ημέρα για ένα άθλιο δωμάτιο τον Αύγουστο στο νησί.
Μου πλήρωσες 4 ευρω τον καφέ και 10 Ευρώ τη χωριάτικη και 10 Ευρώ το ποτό γιατί όλοι τόσο τα έχουν.
Εκμεταλλεύτηκα την πετρελαϊκή κρίση και χωρίς καθυστέρηση σου ανέβασα τις τιμές στα καύσιμα αισχροκερδώντας σε βάρος σου ενώ ξέχασα να τις κατεβάσω όταν πέρασε η κρίση.
Σου στέρησα τα δελτία κοινωνικού τουρισμού γιατί μπορώ να αποκρύπτω εισοδήματα και να εμφανίζομαι σαν δικαιούχος.
Πήρα επιδόματα και επιδοτήσεις με πλασματικά στοιχεία και τώρα φωνάζω να φέρουν πίσω τα κλεμμένα
Σήκωσα κομματικές σημαίες ένιωθα δέος όταν με κέρναγε και με χαιρετούσε ο βουλευτής στο καφενείο, ψήφιζα για ιδιοτελείς σκοπούς ξερογλειφόμουν στα πολιτικά γραφεία για να έχω έναν άνθρωπο για τις δουλείες μου και τώρα απαιτώ να πάει φυλακή.
Έδωσα φακελάκι σε γιατρό για να σε παρακάμψω στη λίστα και να σωθώ σε βάρος σου.
Λάδωσα το μηχανικό της πολεοδομίας να κάνει τα στραβά μάτια μέχρι να σηκώσω το αυθαίρετο σε δασική έκταση και μετά πήγα στο σύνταγμα να διαδηλώσω για τα δάση που κάηκαν.
Έψαξα και βρήκα γνωστό στην εφορία να γλιτώσω το πρόστιμο που μου επιβλήθηκε για φορολογικές παραβάσεις και μετά παραπονέθηκα για τη διαπλοκή.
Προειδοποίησα με φωτεινό σινιάλο παραβάτες οδηγούς για ύπαρξη τροχονομικού μπλόκου και μετά διαμαρτυρήθηκα γιατί η τροχαία δεν τους γράφει.
Πέταξα το άδειο πακέτο τσιγάρων απ’ το αυτοκίνητο και μετά θύμωσα με την αμέλεια των αρχών να καθαρίσουν τα φρεάτια και να πλημμυρίσει η γειτονιά μου.
Σε εμπόδισα να περπατήσεις ελευθέρα στο πεζοδρόμιο γιατί άφησα το αυτοκίνητο, μιας και πετάχτηκα για δυο λεπτά σε μια δουλεία.
Έβαλα τα τραπέζια της ταβέρνας μου πάνω στην άμμο και σου έκλεψα το δικαίωμα να ξαπλώσεις.
Έκλεισα την πρόσβαση στην παραλία γιατί πέρναγε από το κτήμα μου και σου στέρησα το δικαίωμα να κάνεις μπάνιο.
Τα έβαλα με τους αλλοδαπούς που μολύνουν την χώρα μου ενώ τους εκμεταλλεύτηκα για φτηνή και ανασφάλιστη εργασία.
Καθυστέρησα ολόκληρη κυκλοφορία σε κεντρικό δρόμο γιατί είχα παρκάρει σε διπλή σειρά.
Έβγαλα το σκύλο βόλτα δηλώνοντας τη ζωοφιλία μου αλλά ξεχνάω να μαζέψω τα σκατά του υπονομεύοντας την υγειά σου .

Εμπιστεύτηκα τους δημοσιογράφους, τους θεώρησα αυθεντίες, τους άφησα να με καθοδηγήσουν. Με μπέρδεψαν με αλλοτρίωσαν.
·                     Μου είπανε πως ξένοι ετοιμάζονται να αγοράσουν νησιά μας και είδα έλληνες να καταπατούν την ακτογραμμή φτιάχνοντας ιδιωτικά λιμάνια και να μου ζητούν χρήματα ώστε να μου επιτρέψουν το μπάνιο.
·                     Μου είπανε πως τα στάδια των ολυμπιακών αγώνων φτιάχτηκαν για μένα και θα μείνουν σε μένα και είδα να δίνονται στην οικονομική ελίτ και στις αθλητικές εταιρίες.
·                     Μου είπανε πως ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι εθνική υπόθεση ενώ είδα πως είναι ένας θίασος που τρέφει το life style με χρήματα φορολογούμενων.
·                     Μου είπανε πως η επένδυση του χρηματιστηρίου έχει εγγυημένες αποδόσεις και οι προβλέψεις είναι αισιόδοξες και είδα μια καλοστημένη κομπίνα με την ομηρία χιλιάδων μικροεπενδυτών.
·                     Μου είπανε πως μετά τις κραυγές των ζωντανών συνδέσεων ύστερα από μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο και ότι θα παρακολουθούν την υπόθεση και είδα να την συγκαλύπτουν και να την ξεχνούν.(Σάμενα, σεισμοί, πυρκαγιές, χρηματιστήριο)
·                     Μου είπανε πως οι δημοσιογράφοι είναι οι ελεγκτές της εξουσίας και προστάτες των αδυνάτων και είδα να γίνονται εκδότες, κομιστές και διαπλεκόμενοι με το κεφάλαιο  και τη εξουσία.

Μπερδεύομαι ρε γαμώτο δυσκολεύομαι να καταλάβω. Η σύγχυση είναι μεγάλη...!

Ενώ ήξερα πως η αριστερά είναι προοδευτικό κίνημα είδα ότι αποτελεί τροχοπέδη σε κάθε μεταρρύθμιση και αδιαφόρησα.
Ενώ ήξερα πως η δεξιά είναι πατριωτικό κόμμα είδα να σαμποτάρει τους θεσμούς και να διαβρώνει τις άξιες και το παράνομο να γίνετε ηθικό και την ξαναψήφισα!
Ενώ ήξερα πως σοσιαλισμός είναι αναδιανομή εισοδήματος και κοινωνική δικαιοσύνη είδα πλουτισμό ημετέρων, σκάνδαλα, και κοινωνική ανισότητα και ξαναδήλωσα σοσιαλιστής!
Ενώ ήξερα πως ο αναρχικός είναι φορέας επαναστατικών ιδεών και εναντιώνεται στο σύστημα, είδα να πηγαίνει στις καταλήψεις με ταξί, να ντύνεται με γνωστές φίρμες πολυεθνικών, και να επικαλείται το ίδιο το σύστημα που θέλει να ανατρέψει και δεν είπα τίποτα.
Ενώ ήξερα πως ο συνδικαλιστής είναι προαγωγός τον δικαιωμάτων των εργαζόμενων και άκαμπτος υπερασπιστής, είδα να γίνεται βουλευτής και να διαπλέκεται στα γρανάζια της εργοδοσίας και αδιαφόρησα
Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ
Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΠΟΤΕ

Ενώ ήξερα πως τα κόμματα είναι στυλοβάτες της δημοκρατίας είδα να αυθαιρετούν να εμφανίζονται σαν συμμορίες και να καπηλεύονται τους θεσμούς και αδιαφόρησα

Και τότε έχασα τελείως τον έλεγχο..

Επιδόθηκα σε ασταμάτητη κατανάλωση προκείμενου να βρω ταυτότητα
Υποτίμησα τη σημασία της παιδείας και των άξιων και προτίμησα να μιμηθώ το life style της τηλεόρασης.
Ταύτισα την ευτυχία με το τριήμερο στην Αράχοβα και το 4Χ4 τζιπ.
Η αυταπάτη της παντοδυναμίας μου ενισχύθηκε με την πιστωτική κάρτα.. μπορούσα να αποκτήσω περισσότερα από όσα δικαιούμαι.
Χωρίς εγκράτεια ζήτησα να δανειστώ για να απολαύσω αγαθά που έβλεπα να απολαμβάνουν οι πλούσιοι και ήθελα να τους μοιάσω.
Πείρα εορτοδάνειο, διακοποδάνειο και γαμοδάνειο! 
Άφησα την ποιότητα ζωής στην ύπαιθρο για να ζήσω σε ένα δυαράκι στη Κυψέλη.
Ένιωθα σπουδαίος αν τη Δευτέρα το πρωί μιλούσα στη δουλεία για το διήμερο που πέρασα στα χιονιά η την κραιπάλη στα μπουζούκια.

Χρεοκόπησα νεοέλληνα...γιατί πια δεν ξέρω τι είναι σωστό και τι λάθος, τι είναι δίκαιο και τι άδικο.

ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ.. δε θα λυτρωθώ απ’ τα spreads και CDS, ούτε απ’ τους οίκους αξιολόγησης και το ΔΝΤ,

ΑΝ ΔΕΝ ΛΥΤΡΩΘΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ ΤΩΡΙΝΟ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ!

ΓΙΑΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΒΑΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ? ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ? ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ?

ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΛΑ? Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΟΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ?

Ε, ΛΟΙΠΟΝ ΟΧΙ!!!!

ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ, Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ.