Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΙΟΥΣε προηγούμενη ανάρτηση μου στο Facebook είχα ανακοινώσει την δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Πάτρα –Σάμη – Ιθάκη από την εταιρία “Levante Ferries”, καθώς η συμφωνία θα υπογράφονταν την Παρασκευή που μας πέρασε!  
Δυστυχώς η κατάσταση περιπλέχθηκε επειδή οι ανταγωνιστές και κυρίως ο ένας, έφαγε τα λυσσακά του για να μην μπει η γραμμή δεδομένου ότι αυτός, μαθηματικά, θα έπρεπε να αποχωρήσει.
Έτσι έβαλε λυτούς και δεμένους και μάλιστα συγκεκριμένης πολιτικής κατεύθυνσης, για να εμποδίσει τη δρομολόγηση με διάφορες αιτιάσεις. Αυτό άλλωστε αφήνει να εννοηθεί και ο Υφυπουργός κ. Δρίτσας στην ανοικτή επιστολή του.
Αυτός βέβαια εξυπηρετεί τα προσωπικά του συμφέροντα και ουδόλως ενδιαφέρεται για δύο νησιά που μαραζώνουν.
Εκείνο όμως που μας έκανε ΤΕΡΑΣΤΙΑ εντύπωση ήταν η, υποτιθέμενη (;) ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. Θόδωρου Γαλιατσάτου!!!  http://www.ionianpress.gr/.../giati-o-thodoros...
Αν πραγματικά αληθεύει το ότι έστειλε επιστολή στον Υφυπουργό κ. Δρίτσα και του ΖΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΡΙΝΕΙ τη γραμμή, τότε δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του τόπου που τον ανέδειξε και μάλιστα με τον μανδύα του φιλολαϊκού, αλλά συμφέροντα συγκεκριμένων εφοπλιστικών συμφερόντων και ως εκ τούτου καθίσταται υπόλογος ενώπιον του λαού όχι μόνο της Κεφαλονιάς και Ιθάκης, αλλά ολόκληρου του Ελληνικού λαού!
Εγώ απλώς καλώ τον κ. Γαλιατσάτο να διαψεύσει την είδηση ή, τουλάχιστον, να αιτιολογήσει την επιστολή του και συγχρόνως να πάρει επίσημη θέση στο τεράστιο αυτό ζήτημα.
Τώρα ο κ. Δρίτσας αναφέρει ότι ενώ ο ίδιος είναι ένθερμος υποστηριχτής της επαναλειτουργίας της γραμμής, περιμένει την απόφαση του ΣΑΣ, πριν αποφασίσει… δημοκρατικά!  Του υπενθυμίζουμε όμως ότι η όποια απόφαση του ΣΑΣ παίζει συμβουλευτικό ρόλο και όχι αποφασιστικό!
Η όποια απόφαση είναι καθαρά δική του!

Στη φάση αυτή χρειάζονται ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ από όλους τους τοπικούς φορείς για να καταλάβει ο Υπουργός ότι πρέπει να στοχεύσει όχι στα αιτήματα, νομικά κολλήματα, γραφειοκρατίες, αιτιάσεις διάφορες, κλπ κλπ, αλλά στα συμφέροντα του λαού που καλείται να υπηρετήσει!