Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


     Είναι η αλήθεια ότι σήμερα βιώνουμε μια ζοφερή πραγματικότητα ενώ παράλληλα δεν διαφαίνεται ελπίδα βελτίωσης στο άμεσο μέλλον.
Οι χειρισμοί της κυβέρνησης δεν φαίνεται να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση δηλαδή προς όφελος της μεγάλης μάζας του λαού. Οι δανειστές πιέζουν αφάνταστα για ακόμα περισσότερα μέτρα και η κυβέρνηση αναλώνεται να αντιστέκεται με αβέβαια αποτελέσματα. 
     Η αντιπολίτευση όχι μόνο δεν μπορεί να εγγυηθεί βελτίωση των πραγμάτων αλλά το αντίθετο: θα κάνει ακριβώς αυτό που ζητούν οι δανειστές, χωρίς καμία αντίσταση και το χειρότερο, θα δώσει άφεση αμαρτιών στους υπεύθυνους της εξαθλίωσης της χώρας! Κάποιοι, ελάχιστοι, στην κυβέρνηση προσπαθούν να επισπεύσουν τις διαδικασίες για να προσέλθουν οι ένοχοι στη δικαιοσύνη.  
     Ένας απ΄ αυτούς: ο Πάνος Ο Καμμένος!
     Ο Πάνος έχει βάλει σκοπό της ζωής του να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου. (Έτσι κι’ αλλιώς να πλουτίσει κι’ άλλο δεν θέλει τον φθάνουν αυτά που έχει για πολλές γενιές). Προσκρούει όμως σε μια περίεργη «ομερτά», όπως θα τον ακούσετε να λέει!  
     Αξίζει να διαβάσετε τι είπε στη Βουλή για το σκάνδαλο των προηγουμένων στην υγεία. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ και κάντε κριτική! Πείτε μου που ακριβώς ψεύδεται!        Πείτε μου αν συμφωνείτε μ’ αυτά που λέει!
     Πολλοί  τον έχουν απαξιώσει, ωστόσο είναι από τους ελάχιστους που παλεύουν. Έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής στο Υπουργείο του. Κανείς δεν μπορεί να του προσάψει το παραμικρό! Παράλληλα γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει γύρω του και που κάνουν λάθη και επιπολαιότητες οι εταίροι του, όμως η θέση του είναι εξαιρετικά δύσκολη. Να τα βροντήξει και να φύγει; Και μετά τι; Ο Μητσοτάκης;


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ή ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΟ VIDEO!    

https://youtu.be/I8gmO7U2TXk


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Όταν ο ιστορικός του μέλλοντος θα ανοίξει να διαβάσει τα πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης με θέμα τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία θα δει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί 21 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα τη λέξη «υγεία» δεν την είπε. Ούτε τη λέξη «εξεταστική» είπε.

Επίσης, σε όλη του τη δευτερολογία ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος μίλησε για την Γεωργία Βασιλειάδου - Θεός σχωρέστην - και για ελληνικές κωμωδίες, για να αποφύγει να αναφερθεί στο θέμα της σημερινής συζήτησης.
 Και αυτό γιατί; Γιατί τους καίνε και τα δύο. Το πρώτο που καίει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η συζήτηση για την εξεταστική για την Υγεία. Και θα εξηγήσω ακριβώς για ποιον λόγο. Το δεύτερο είναι ότι επετεύχθη μια συμφωνία.

Εγώ θυμάμαι πριν από λίγες ημέρες εδώ, τα «παπαγαλάκια» των εφημερίδων που εκδίδονται χωρίς να πληρώνουν κρατήσεις, ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές - μιλάω για το «Βήμα» και για τα «Νέα», αν και θα μπορούσε κάλλιστα ο ένας διευθυντής των «Νέων» να πουλήσει το κότερό του και να τη βγάζει την εφημερίδα, αν θέλει - έναντι των άλλων εφημερίδων που πληρώνουν κανονικά τις κρατήσεις, είχαν πρωτοσέλιδα ότι δεν θα κλείσει η συμφωνία, ότι η συμφωνία βούλιαξε, ότι η Κυβέρνηση αυτή θα συρθεί σε εκλογές μέχρι το Πάσχα, γιατί δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία, ότι οι θεσμοί, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ μάς έχουν πετάξει όλους απ’ έξω.

Τελικά, η συμφωνία έκλεισε. Τελικά, για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια ακούστηκε η φράση «θετικά μέτρα» και η συμφωνία αυτή δεν περιλαμβάνει κανένα αρνητικό μέτρο προς τον ελληνικό λαό.

Για πρώτη φορά μιλάμε για μείωση του ΕΝΦΙΑ. Για πρώτη φορά μιλάμε για παροχές σε εκείνους οι οποίοι υποφέρουν. Για πρώτη φορά προχωράει η Κυβέρνηση σε θεσμοθέτηση μέτρων, όπως τα «κόκκινα» δάνεια και η επαναδιαπραγμάτευση των επιχειρηματικών δανείων με εξωδικαστικό συμβιβασμό, που θα δώσουν ανάσα σε 300.000 επιχειρήσεις και θα δημιουργήσουν 600.000 θέσεις εργασίας.

Γι’ αυτό ακριβώς θα πρέπει να απολογηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση και όχι για όλα αυτά τα οποία ακούγονται εδώ με αναφορές στην παλιά ελληνική κωμωδία. Διότι ο ελληνικός λαός ζει ένα δράμα, γιατί κάποιοι κάποτε αποφάσισαν να στηρίξουν τον Γιώργο Παπανδρέου όταν κατάργησε στο σύνολό τους τις επικουρικές συντάξεις. Όταν συμφώνησε ο Βενιζέλος μαζί με τον Σαμαρά να «κουρέψουν» με το PSI τα ασφαλιστικά ταμεία, να διαλύσουν τα νοσοκομεία, να διαλύσουν τη δημόσια περιουσία, τα πανεπιστήμια, να οδηγήσουν στην εξαθλίωση τον ελληνικό λαό, τους ομολογιούχους.


Ποιοι τα συμφώνησαν αυτά; Ποιοι τα στήριξαν; Η συμμαχία Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας που επέλεξε αντί να επιτεθεί στον Γιώργο Παπανδρέου και να τον οδηγήσει από τότε σε εξεταστική  επιτροπή και να προχωρήσει σε ρήξη με το σχέδιο υποδούλωσης της Ελλάδας στα μνημόνια, να γίνει ο συνήγορος υπεράσπισης.

Και σήμερα βλέπουμε τη Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή να ακολουθεί τη γραμμή του Αντώνη Σαμαρά: Να υπερασπίζεται τον Βενιζέλο για τα υποβρύχια, να μην τολμάει να πει τη λέξη «Παπαντωνίου» - πήραν και τον υιό Παπαντωνίου στα νέα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας - να μην αναφέρεται στην εποχή Καραμανλή και να στηρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου.

Για να πάμε να δούμε στην υγεία τι ακριβώς έγινε. Για να δούμε ακριβώς για ποιον λόγο ακολουθείται αυτή η συμπεριφορά. Ξέρετε, ένας από τους πιο παλιούς κοινοβουλευτικούς, που είχα την τύχη να τον έχω δάσκαλο εδώ, ήταν ο πατέρας του σημερινού αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος, σε μια εποχή που δεν υπήρχε η «Google», έλεγε πριν από κάθε συζήτηση: «ανατρέξτε στα παλιά πρακτικά. Διαβάστε τις ομιλίες των άλλων εκπροσώπων που ήταν τότε στην αντιπολίτευση ή στη συμπολίτευση».

Ανέτρεξα, λοιπόν, σε αυτά τα πρακτικά και σήμερα θα καταρρεύσουν τα δύο επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως για την εξεταστική επιτροπή για την Υγεία. Τι μας είπε εδώ; Το πρώτο ερώτημα ήταν γιατί δεν κάνουμε Εξεταστική Επιτροπή από το 1996 και την κάνουμε από το 1997. Και η δικαιολογία ήταν γιατί το 1996, για ενάμιση μήνα, ήταν Γραμματέας ο κ. Κουρουμπλής.

Θέλω, λοιπόν, να ανατρέξω στην επιστολή της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, αρχηγού τότε του κόμματος ΔΗΣΥ, της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που πήρε 1% τότε στις εκλογές, κατέρρευσε. Στις 12.01.2011, με αριθμό πρωτοκόλλου επικαίρων επερωτήσεων 18, καταθέτει επερώτηση στον τότε Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Ποιο είναι το αντικείμενο της ερωτήσεως αυτής; Έστειλε επιστολή ως αρχηγός κόμματος τότε. Μετά, βέβαια, δεν ξαναμπήκε στη Βουλή, γιατί ποτέ δεν ψηφίστηκε ως αρχηγός κόμματος από τον ελληνικό λαό, αλλά επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία και άρχισε να παρακαλάει τον κ. Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο εξύβριζε και ο οποίος έριξε τον πατέρα της από την Κυβέρνηση, να την ξαναπάρει κοντά του.

Στην ανακοίνωση την οποία έκανε και στην επιστολή που έστειλε στους αρχηγούς των κομμάτων πρότεινε εξεταστική για την Υγεία, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα αδίστακτο, κερδοφόρο παιχνίδι ενός ευρύτερου κυκλώματος ανθρώπων με τη φαρμακευτική δαπάνη και ειδικότερα τα ιατρικά υλικά, που αγοράζονται σε τιμές όχι απλώς διπλάσιες, αλλά συχνά πολλαπλάσιες του πραγματικού κόστους.

Για πότε πρότεινε η κ. Μπακογιάννη τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα τελευταία δέκα χρόνια, δηλαδή από το 2001 και μετά; Δεν ήξερε η κ. Μπακογιάννη ότι ο κ. Κουρουμπλής ήταν τότε Γραμματέας, το 1996 μέχρι το 1997, για να ζητήσει πιο πριν; Όχι. Δεν ήθελε για πιο πριν.

Γιατί όπως αποδεικνύεται, η τότε συμμορία Σημίτη είναι σήμερα εκείνη η πολιτική ομάδα, η οποία στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία και συνδιαλέγονται και συνευρίσκονται, προκειμένου να αποτελέσουν την κοινή δύναμη και να χτυπήσουν την Κυβέρνηση που αποφάσισε να χτυπήσει τη διαπλοκή και τη διαφθορά.


Πάμε στην επόμενη δημοσίευση από «Το Βήμα», του οποίου θα σας θυμίσω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο γιος του εκδότη ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας: «Αγριεύει ο πόλεμος στην οικογένεια της Κεντροδεξιάς με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη να επιμένει στην ανάγκη σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αν και διαψεύδει ότι είχε στο στόχαστρο συγκεκριμένα πρόσωπα, ειδικά από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, με επιστολή που έστειλε στους πολιτικούς αρχηγούς ζήτησε τη συναίνεσή τους στο να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τα σενάρια ότι έχει στο επίκεντρο της κριτικής τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Πολλά έμπειρα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας», επιμένω ότι ο κ. Ψυχάρης ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, «θεωρούν ότι με την κίνησή της αυτή δεν στοχεύει μόνο στους υπουργούς Υγείας των κυβερνήσεων Καραμανλή, αλλά πρωτίστως στον κ. Αβραμόπουλο και δευτερευόντως στον κ. Νικήτα Κακλαμάνη», σημερινό Αντιπρόεδρο της Βουλής και μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, «αλλά στέλνει ένα μήνυμα στη Ρηγίλλης».

Προσέξτε το μήνυμα που λέει «το Βήμα» του Ψυχάρη. «Ουσιαστικά με την ενέργειά της, όπως λένε τα ίδια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο παρασκήνιο, προειδοποιεί την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ότι εάν επιχειρηθεί εμπλοκή της στην υπόθεση της SIEMENS με «γαλάζια» συμφωνία, θα υπάρξει μετωπική σύγκρουση».

Αυτή είναι η πεμπτουσία της πολιτικής λογικής: Πάμε μάγκες να τα βρούμε, για να μην ανοίξει μύτη.

Μην με μπλέξεις στη Siemens, γιατί άμα με μπλέξεις στη Siemens θα σου μπλέξω δύο Υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή, της οποίας συμμετείχε.
Και το πιο ωραίο είναι το παρακάτω. Συνεχίζω να διαβάζω από το «Βήμα»: «Το καρφί ήρθε λίγο αργότερα, όταν δεν θέλησε να μιλήσει επί της ουσίας για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά ανέφερε - η Ντόρα Μπακογιάννη, αδερφή του σημερινού αρχηγού - με νόημα: «Δεν υπάρχει υπουργικό συμβούλιο που συζητήθηκε θέμα υγείας που εγώ να ήμουν παρούσα».

Λίγο αργότερα, η ίδια και οι βουλευτές της ΔΗΣΥ, κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το ίδιο θέμα, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο να εξηγήσει: «Ποιοι ήταν οι ενδιάμεσοι στους οποίους αναφέρθηκε. Ποιοι πλούτισαν παράνομα από την υπόθεση της υπερτιμολόγησης την τελευταία δεκαετία των φαρμάκων και των ιατρικών υλικών (εμβολίων κ.ο.κ.). Αν το κράτος προτίθεται να κινήσει διαδικασίες επιστροφής του παράνομου πλούτου».

Θα καταθέσω, λοιπόν, στη Βουλή για να έχουν όλοι οι συνάδελφοι Βουλευτές την επίκαιρη επερώτηση της κ. Ντόρας Μπακογιάννη ως αρχηγού τότε του κόμματος ΔΗΣΥ εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και το «Βήμα», το οποίο θα πρέπει να το κρατούμε στα πρακτικά μας αρκετά συχνά για να δούμε ποια είναι ακριβώς τα παιχνίδια τα οποία παίχτηκαν.

Γιατί γίνεται, όμως, όλο αυτό; Διότι στον τομέα της υγείας, όπως και στον τομέα των εξοπλιστικών, υπήρχε η ομερτά της συγκάλυψης. Δεν σε πειράζω, κύριε Βενιζέλο, για τα υποβρύχια για να μην μου ανοίξεις άλλες ιστορίες του παρελθόντος. Δεν θα παραπέμψουμε τον κ. Παπαντωνίου ή θα τον παραπέμψουμε, αλλά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει συνάχι, η κ. Γεννηματά θα έχει ιλαρά, δεν θα είναι κανείς εδώ από τους αρχηγούς των δύο κομμάτων για να μην παρεξηγηθεί ο κ. Παπαντωνίου. Και βεβαίως είναι και τα «tweets» των συναδέλφων από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και του αντιπροέδρου - που ήταν παρών - ο οποίος παρουσίαζε τις θέσεις που είχε πάρει ο κ. Παπαντωνίου κατά της σύστασης της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Αυτά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δείχνουν ξεκάθαρα ότι έχουμε υποχρέωση να προχωρήσουμε σε αυτή την Εξεταστική και να ανοίξουν τα πάντα και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όποιον και εάν ανήκουν. Και η παραγραφή βεβαίως και δεν υπάρχει. Και τη μη παραγραφή τη λένε ακριβώς στην ίδια επερώτηση που είχε κατατεθεί, αλλά και στις απαντήσεις του τότε Υπουργού Υγείας για την υπόθεση των φαρμάκων.

Για να ανοίξουμε τους λογαριασμούς των γιατρών και να δούμε ποιοι γιατροί πλούτισαν από μίζες από φαρμακευτικές εταιρείες. Ποιοι έχουν στην Ελβετία καταθέσεις αρκετών εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να τις έχουν δηλώσει ποτέ στην Ελλάδα; Τι έγινε με τα εμβόλια, με τις ενέσεις, με τα φάρμακα, με τα υπόθετα; Ποιοι έκαναν τις λεγόμενες χρυσές λίστες; Τι γινόταν με το όργιο των λεγόμενων ορθοπεδικών ανταλλακτικών; Και τότε θα βρούμε γιατί υπάρχει αυτή η ομερτά.

Και εδώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στην Εξεταστική την οποία έχουμε καταθέσει, θα διαπιστώσετε ότι η πρόταση των βουλευτών των δύο κυβερνητικών κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, έχει ακόμα μία διαφορά. Αναφέρονται σε μία υπόθεση, στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και μάλιστα στα θέματα των διαφημιστικών δαπανών, σε εκείνα τα θέματα που αφορούν πληρωμή δημοσιογράφων, εφημερίδων και Μέσων προκειμένου να συμμετέχουν σε αυτή τη μαφία της αντιπολιτεύσεως, αλλά και εκείνων των εταιρειών, των media shops, που υπήρξαν διαμεσολαβητές. Και θα θυμίσω ότι ήταν και αυτοί που χειρίζονταν τις επιστροφές του 30% της διαφημιστικής δαπάνης που προβλέπεται ότι θα έπρεπε να δίνεται στον πελάτη.

Έχω, όμως, και ένα τρίτο ερώτημα. Και το ερώτημα αυτό αφορά το περίφημο «Ερρίκος Ντυνάν». Μετά τη σύλληψη του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Ανδρέα Μαρτίνη και της συζύγου του για απάτη κατ’ εξακολούθηση, άρχισαν να ανοίγουν στόματα. Ξέρετε πότε κατατέθηκε η πρώτη ερώτηση; Η πρώτη ερώτηση κατατέθηκε πριν από το 2000.

 Εάν θυμάμαι καλά, το 1996-1997, ο τότε διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου», κ. Ντάσκας, ξεκίνησε μια μεγάλη έρευνα για το θέμα του «Ερρίκος Ντυνάν», ένα κληροδότημα του «Ερυθρού Σταυρού», το οποίο περιέργως πουλήθηκε σε ιδιώτες. Ξέρετε ποια ήταν η τύχη του κ. Γιάννη Ντάσκα; Εκδιώχθηκε απ’ όλα τα Μέσα στα οποία εκλήθη να δουλέψει. Και παρ’ όλα αυτά συνέχισε να πηγαίνει και να καταθέτει στα δικαστήρια.

Από εκείνη την εποχή κατέθετα ερωτήσεις στη Βουλή. Ο πανίσχυρος, όμως, τότε Μαρτίνης ήταν αυτός ο οποίος δεν αγγίχτηκε ποτέ από κανέναν.

Για να δούμε τι γινόταν με την υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν», για να δούμε τι γράφουν μέσα οι ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας για εταιρείες στις οποίες συμμετείχαν και ήταν μέτοχοι συγγενικά πρόσωπα πολιτικών. Αναφέρομαι συγκεκριμένα: Η εταιρεία ΑΙΑ RELATE λαμβάνει το 2009 το 20% του συνολικού ποσού που συγκεντρώθηκε από πολίτες σε εράνους υπέρ του Ερυθρού Σταυρού, δηλαδή ένα στα πέντε. Πέντε ευρώ έδινε το παιδάκι στο σχολείο για τον Ερυθρό Σταυρό και το ένα ευρώ το έπαιρνε η διαφημιστική εταιρεία. Κατά διαβολική σύμπτωση ανήκει σε πολιτική οικογένεια. Θα την ανοίξει η Εξεταστική Επιτροπή.

Σύμφωνα με το ίδιο πόρισμα για τη διαφημιστική προβολή του εράνου του Ερυθρού Σταυρού τη χρονιά εκείνη, που ξεπερνά τα 235.000 ευρώ σε κόστος, δεν τηρήθηκε καμία διαγωνιστική διαδικασία, όπως θα έπρεπε.

Και βεβαίως προχωράμε στις περίφημες ιστοσελίδες, οι οποίες στήθηκαν από συμβούλους Υπουργών, χωρίς να έχουν καν τη δημοσιογραφική ιδιότητα. Άλλοι εξ αυτών προφυλακίστηκαν, άλλοι εξ αυτών βρίσκονται στη δικαιοσύνη και άλλοι εξ αυτών συνεχίζουν να αποτελούν τα «περίστροφα» της διαπλοκής.

Έχουμε 80.000 ευρώ, 200.000 ευρώ, 250.000 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να διαφημιστεί τι; Να διαφημίσει το ΚΕΕΛΠΝΟ, μέχρι κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση που αφορούσαν τον καρκίνο. Ως μεταδοτική ασθένεια τον καρκίνο.

Και ερωτώ τον ελληνικό λαό από το «Βήμα»: Ποιος δεν θέλει να γίνει η έρευνα για την υγεία και για ποιο λόγο το 90% του χρόνου ασχολούμαστε με το τι συμβαίνει με τις διαπραγματεύσεις, που έχουμε τη δυνατότητα να το συζητούμε για αρκετές μέρες και ώρες, όποτε θέλει το οποιοδήποτε κόμμα να συγκαλέσει συζήτηση; Ακριβώς γιατί από αυτό το «μαύρο» χρήμα της υγείας που είναι ισάξιο, όπως είπε φεύγοντας η κ. Ράϊκου, με το σκάνδαλο των εξοπλιστικών, προκύπτει το «μαύρο» χρήμα που έχτισε το κράτος της διαπλοκής.

Αυτή, λοιπόν, εδώ η Κυβέρνηση, μία Κυβέρνηση δύο κομμάτων που συναντηθήκαμε με διαφορετικούς πολιτικούς χαρακτήρες και καταγωγές, είναι εδώ ακριβώς γιατί ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε καμία σχέση με αυτό το βρώμικο παρελθόν.

Καλώ όσους από τους συναδέλφους βουλευτές δεν θέλουν να έχουν σχέση με αυτό το παρελθόν της διαπλοκής, της διαφθοράς, της βρωμιάς να ψηφίσουν την Εξεταστική Επιτροπή. Να μπούμε μέσα στην αίθουσα και να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Να κατασχέσουμε τα κλεμμένα, να τα επιστρέψουν εκείνοι οι οποίοι έκλεψαν τα λεφτά του ελληνικού λαού και εκείνοι οι πολιτικοί οι οποίοι ακούμπησαν το δάχτυλο στο μέλι, να πληρώσουν επιτέλους την ποινή που αξίζει να πληρώσουν από τον ελληνικό ποινικό κώδικα.

Δεν θα κάνουμε πίσω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, και τη χάρη των εκλογών δεν θα σας την κάνουμε. Θα τελειώσει η Εξεταστική Επιτροπή, θα τελειώσει η Προανακριτική Επιτροπή, θα αποδοθούν οι ευθύνες. Η Ελλάδα έχει βγει από τον δρόμο των μνημονίων και όταν θα φτάσουμε σε σημείο, πλέον, ο ελληνικός λαός να έχει αρχίσει την ευημερία, τότε μπορούμε να τσακωθούμε ξανά πολιτικά. Μέχρι τότε μην ελπίζετε ότι θα πέσει αυτή η Κυβέρνηση».