Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

 


Προχθές πραγματοποιήθηκε άσκηση πυροπροστασίας στο χωριό Εξωγή με έμφαση στην εκκένωση του χωριού σε περίπτωση πυρκαγιάς. 

Αυτές οι ασκήσεις είναι πολύ χρήσιμες και πρέπει να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα,  γιατί ποτέ κανείς δεν γνωρίζει πότε θα συμβεί ένα κακό.

Ας δούμε όμως τον πρόσφατο νόμο του υπουργείου  Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο οποίο προΐσταται ο γιατρός, μπασκετμπολίστας, κ. Βασίλης Κικίλιας και ο οποίος νόμος είναι παντελώς ανεφάρμοστος και έχει ξεσηκώσει την τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι άριστοι ξαναχτύπησαν!

Ζητούν από τον κόσμο που διαθέτει ένα ακίνητο σε οικόπεδο το οποίο γειτνιάζει 300 μέτρα με δασική περιοχή ή με χορτολιβαδική έκταση να λάβουμε ειδικά μέτρα πυροπροστασίας, όπως ξεχορτάριασμα, κλάδεμα δέντρων, κατασκευή ειδικού πυρίμαχου χώρου όπου θα αποθηκεύονται τα ξύλα για τη σόμπα και άλλα εύφλεκτα υλικά, περιτοιχισμού του οικοπέδου που περιέχει το ακίνητο, κλπ κλπ.  Αυτά πρέπει να γίνουν … εντός 15 ημερών!!!! (η προθεσμία έληγε την 1η Μαΐου, αλλά παρατάθηκε μέχρι τη 15η Μαΐου), πέραν του ότι, πριν γίνουν όλα αυτά, θα πρέπει να συνταχθεί σχετική μελέτη από αρμόδιο ειδικό μηχανικό.

Αν οι παραπάνω … εύλογες ενέργειες (που ζούμε!!!) δεν γίνουν θα επιβάλλεται πρόστιμο 0,50€ ανά τετραγωνικό μέτρο, δηλαδή 500€ ανά στρέμμα.

Αντιλαμβάνεστε ότι τουλάχιστον το 90% της Ιθάκης, εμπίπτει στο νόμο.

Δε χωράει αμφιβολία ότι το νόμο αυτό, τον δημιούργησαν οι άριστοι για να μεταθέσουν μέρος των ευθυνών στην τοπική αυτοδιοίκηση και στους πολίτες, στην περίπτωση πυρκαγιάς.

Αντί να οργανωθεί καλύτερα η πυροσβεστική με περισσότερα μέσα και προσωπικό, αντί να αγορασθούν νέας τεχνολογίας πυροσβεστικά αεροσκάφη, αντί να συναφθούν συμφωνίες συνεργασίας με άλλα κράτη κλπ κλπ, η κυβέρνηση των αρίστων δημιούργησε ένα νόμο ασυνάρτητο και ανεφάρμοστο για να κερδίσει χρήμα από τα πρόστιμα και να μεταθέσει τις ευθύνες τις ανοργανωσιάς, της αδιαφορίας και εν πολλοίς της αναλγησίας,  στους πολίτες και δη στα μεσαία και κατώτερα οικονομικά στρώματα, που δεν διαθέτουν ούτε ένα ευρώ για άλλο τίποτε πλην της επιβίωσης τους!!!

Ο Δήμαρχος, καθώς και πολλοί άλλοι δήμαρχοι της χώρας, έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας και αύριο ειδικά, θα πάει σε σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια για το θέμα αυτό!  

Στο μεταξύ πέραν της κυβέρνησης υπάρχουν απλά πράγματα για τα οποία οι αρμόδιοι αδιαφορούν και τα οποία όμως εγκυμονούν κίνδυνο πυρκαγιάς.

Πριν κάποιους μήνες πέρασε συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ και έκοψε κλαδιά από δέντρα κοντά στους στύλους της ΔΕΗ. Τα κλαδιά τα παράτησαν γύρω από κάδους σκουπιδιών. Εκεί είναι εδώ και μήνες, έχουν ξεραθεί και αποτελούν εξαιρετικό προσάναμμα για εκδήλωση  πυρκαγιάς!!! Δείτε τισ εικόνες!!!Δεν μπορεί η ΔΕΔΔΗΕ να συνεννοηθεί με το δήμο ή άλλο φορέα, για την απομάκρυνση τους;

Η πυροσβεστική υπηρεσία που τα βλέπει καθημερινά, τι έχει κάνει;

Δυστυχώς είναι πάμπολλα τα κακώς κείμενα στο Ελλαδιστάν!!! Και κυρίως είναι η συνείδηση και η σκέψη, που φαίνεται ότι εξέλειπε από εμάς τους νεοέλληνες!