Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Η ΠΑΠΙΑ



    Ε λοιπόν είμαι τόσο πικραμένος που μου έρχεται να βάλω τα κλάματα!!
   Ολόκληρη πάπια έφαγες βρέ Χρήστο και δεν μου έκανες τη χάρη να τοποθετήσεις τη γυναίκα μου διευθύντρια του οίκου ευγηρίας!!!
   Θα μου πείτε ποιού οίκου ευγηρίας; Ααα αυτό είναι άλλο καπέλο.
   Γι’ αυτό σε μίσησα Χρήστο!! Μια τόση δα χαρούλα και να μη μου τη κάμεις !!!!! Φοβερό!!!!

   Καημένε Χρήστο πάνω στην απελπισία σου, που σου χαλάω τη σούπα, δεν ξέρεις πια τι λες!! Έφτασες στα άκρα του λαϊκισμού. Κατεβάζεις φανταστικές ιστορίες.
 Να διευκρινίσω όμως κάτι (για αυτούς που δεν με ξέρουν) ότι ο Δημοσθένης Συρμής και η γυναίκα του δεν ήρθαν στο Θιάκι για να δουλέψουν. Δόξα τω Θεώ έχουνε να φάνε και αυτοί και τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους !!!
   Για θυμήσου καλύτερα το βράδυ της πάπιας!  Το μόνο που είπαμε ήταν ότι θα βρίσκομαι (εγώ όχι η γυναίκα μου) στην επιτροπή ανέγερσης και βεβαίως στο ΔΣ, του αν ποτέ γίνονταν, οίκου ευγηρίας, φυσικά για ευνόητους λόγους.
  Οι Συρμαίοι είναι ευεργέτες του τόπου Χρήστο εδώ και έξι αιώνες, δίνουν στο Θιάκι δεν παίρνουν.

   Ο Sir Winston Churchill  έλεγε ότι «ο καλός και χρήσιμος πολιτικός διεξάγει διάλογο και δέχεται αδιαμαρτύρητα την κριτική», αλλά εσύ πώρο απέχεις του καλού και χρήσιμου πολιτικού.
   Σε κατηγορώ λοιπόν ευθέως και δημοσίως ότι έκανες κακό στο νησί μας με τις άπειρες καταγγελίες σου ενάντια στον πρόην Δήμαρχο
Μόλις προχθές εγκρίθηκαν από την Ενιαία Αρχή Προμηθειών τα έργα που ο προγραμματισμός τους ξεκίνησε στο τέλος του 2012. Σήμερα δε πέρασαν από την οικονομική επιτροπή για ν’ αρχίσει η δημοπράτηση τους.
·       Τσιμεντόστρωση του δρόμου προς τα αρχαία (Αι Θανάση)
·       Τσιμεντόστρωση του δρόμου Φρίκες – Μάρμακα
·       Χλοοτάπητας στο γήπεδο Σταυρού.
·       Αφαλάτωση στο Σταυρό
·       Τσιμεντόστρωση του δρόμου στο Γυφτοχώρι
·       Τσιμεντόστρωση του δρόμου στα Καμίνια
·       Τσιμεντόστρωση του δρόμου προς Ταξιάρχη Περαχωρίου.
   Τα έργα αυτά θα είχαν τώρα τελειώσει αν εσύ και οι συνεργάτες σου δεν είχατε ορθώσει πλήθος εμποδίων με καταγγελίες και αναφορές!  Άρα λοιπόν έκανες κακό στο νησί (και όχι στο Γιάνναρο). Γι’ αυτό σε κατηγορώ Χρήστο όχι για ….την πάπια.
 Σήμερα αντί να βάζεις υποψηφιότητα θα έπρεπε να είχες απομακρυνθεί από την πολιτική ζωή του τόπου.

Ας αναμοχλεύσουμε όμως τώρα, τις πώρο απέχοντες της αληθείας απαντήσεις σου!!
1.  Τα λεφτά που παρέλαβε το ΚΑΠΙ τον Οκτ. του 94 ήταν 69.604.453 δρχ. και όχι   59.167.971 δρχ Δείτε το:

      Στις 2/10/95Κατατέθηκαν στην ΕΤΕ: 64.100.000 δηλαδή 5.504.000 λιγότερα. Δείτε το!!

Ποιός λέει ψέματα ο τότε Δήμαρχος και εσύ, στο επίσημο έγγραφό    προς την Περιφέρεια; ή Εθνική Τράπεζα στον απολογισμό της,
2.   Έχασες την ψυχραιμία σου και δεν βλέπεις τι διαβάζεις. Δεν ξέρω αν μετείχες και εσύ στο παίξιμο (αυτό θα το βρει η δικαιοσύνη). Εκείνο όμως για το οποίο σε κατηγορώ είναι ότι έκανες την πάπια όταν τα λεφτά παιζότανε! Τότε δεν γνώριζες εισαγγελείς ε; Τώρα τους έμαθες για να κάνεις εσύ και οι συνεργάτες σου, το βίο αβίωτο του πρώτου σου ξαδέρφου. Το έκανες επειδή σου στέρησε την καρέκλα που τόσο πολύ ονειρεύεσαι, ή γιατί έβαλε ορκωτό λογιστή να ψάξει το οικονομικό παρελθόν του Δήμου;
Ακολουθεί ένα ελάχιστο απόσπασμα από την έκθεση του ορκωτού λογιστή για να καταλάβετε τι νόμος και τάξη επικρατούσε κατά την θητεία σου. Δείτε το: 

3.  Ακατάληπτη ε; η παράγραφος 4! Και την έκανες γαργάρα! Στην υπενθυμίζω!!
Σε επίσημο έγγραφο του προς την περιφέρεια στις 17/12/ 2001 (αρ.Πρ. 4217) ο τότε Δήμαρχος και εσείς πρόεδρος του ΔΣ, δηλώνετε ότι τα χρήματα είναι 100.000.000 Δρχ. δηλαδή 293.255€ και ξαφνικά η Εθνική τράπεζα στον απολογισμό που μου στέλνει τον Μάιο του 2006 έχει υπόλοιπο λογαριασμού 288.249€  δηλαδή μετά 5 ολόκληρα χρόνια τα χρήματα του κληροδοτήματος είναι 5.006 €  λιγότερα.  Αντί να έχουν αυξηθεί κατά τουλάχιστον 24.000€ (σύμφωνα με τα κατώτατα επιτόκια που ίσχυαν τότε όπως υπολογίσθηκαν από την Εθνική Τράπεζα). Δηλαδή συνολική ζημία 29.000€.   Που πήγαν αυτά τα χρήματα; Ποιος λέει ψέματα η τράπεζα ή ο τότε δήμαρχος; ενώ εσύ δεν ήξερες τίποτα!!!! Δείτε το:

4.  Βεβαίως μόλις ανέλαβε ο κ. Βασιλόπουλος μέσα στην τετραετία του προέκυψαν τόκοι της τάξεως των 20.000€ ενώ επί κ. Κασσιανού προέκυψαν τόκοι 26.000€. Βλέπεις οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να μην έφτιαξαν το γηροκομείο αλλά σεβάσθηκαν το κληροδότημα. Δείτε το:

5.  Ααα ώστε δεν κατήγγειλες τον προϋπολογισμό; 
Δείτε το και βγάλτε συμπέρασμα:                                               
        
          
6.  Όσο για την «Οδύσσεια - περίπλου 2000» δεν ξέρεις τίποτα! Όμως ήσουν εκεί ή όχι. Το ποιανού ευθύνη είναι θα το βρει η δικαιοσύνη. Εγώ δεν είμαι δικαστής!!
Εγώ σας αποδίδω πολιτική ευθύνη. Δείτε το!

και απόσπασμα από την έκθεση του ορκωτού

7.  Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την αφαλάτωση. Δείτε το απόσπασμα από την έκθεση του ορκωτού λογιστή:
  

8.  Με πρόσχημα δήθεν τη νομιμότητα εσύ και οι συνεργάτες σου ποινικοποιήσατε την πολιτική ζωή του τόπου. Άπειρες οι καταγγελίες σου. Δείτε μερικές:




9.  Ώστε δεν υπέγραψες δημόσιο έγγραφο και δη στο «τεύχος διακηρύξεων δημοσίων συμβάσεων», για μειοδοτικούς διαγωνισμούς συνολικού ύψους 320.000 €, ως Δήμαρχος Ιθάκης; (Διακαής πόθος!!!) Για ρώτα τους δικηγόρους σου πώς ακριβώς λέγεται αυτό;


10.      ΑΑΑ ξέχασα τον όμιλο του Πλατρειθιά. Έπρεπε καημένε Χρήστο να τους αφήσεις να με πάνε στον εισαγγελέα. Τόσα σουβλάκια καταχράστηκα! Έχω ακόμα έλα να φάμε όποτε θέλεις. Έχει και πάπια αλλά επειδή είναι ακριβή σε μέρες λιτότητας, θα τη φάμε υπό ένα όρο:
 Ότι θα παρατήσεις το Θιάκι ήσυχο.

Σημείωση:

Συκοφάντης λέγονταν αυτός που επόπτευε την παραγωγή σύκων για λόγους φορολόγησής της από το κράτος των Αθηνών ή που υποδεικνύει όσους παρανομούν σχετικά με την παραγωγή σύκων. Πιθανόν η λέξη σήμαινε αρχικά εκείνον που κατήγγελλε την τυχόν παράνομη εξαγωγή σύκων. Εξαιτίας ίσως των πολλών αβάσιμων σχετικών καταγγελιών, η λέξη κατέληξε να σημαίνει τον μονίμως ψευδώς καταγγέλλοντα.  

ΕΓΩ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ

ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ

Εγώ θα σας σώσω! 
Ο ακάματος κυνηγός του ψεύδους της απάτης της ρεμούλας των λαμόγιων, των πάσης φύσεως Πάμπλο Εσκομπάρ. 

Θα επιστρατεύσω: εισαγγελείς, αστυνομίες, λιμενικά, σικιουριτάδες, παλαιστές, μποξέρ, να καθαρίσουμε επιτέλους, τους κακούς που τόσα χρόνια μας στερούν την καρέκλα ΜΑΣ !!!

(συνεχίζεται)