Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Η ΠΑΝΙΘΑΚΗΣΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ



Όπως είχε προγραμματισθεί σήμερα στις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε η μεγάλη Πανιθακησιακή διαμαρτυρία ενάντια στην συστηματική υποβάθμιση του νησιού μας από την κεντρική τροϊκανή εξουσία.
        Ο καιρός δεν επέτρεψε την συγκέντρωση στην πλατεία και αυτή πραγματοποιήθηκε στον δημοτικό κινηματογράφο.
        Για πρώτη φορά ίσως στην ιστορία του νησιού παραβρέθηκε τόσος πολύς κόσμος. Για πρώτη φορά στο νησί μας τα περισσότερα μαγαζιά έκλεισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αυτό έγινε θεληματικά χωρίς σχετική απόφαση του σωματείου τους. Αυτό σημαίνει πως οι Ιθακήσιοι άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι μόνο μέσα από την ενεργή καθολική δράση θα αναστρέψουμε την καθοδική πορεία του τόπου μας. 
Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ κα α. ΘΕΟΠΕΥΤΑΤΟΥ ΣΤΟ ΒΗΜΑ

        Θα χαιρετήσω την πολυπληθή παρουσία των μαθητών των λυκείων που προσήλθαν θεληματικά αναγνωρίζοντας ότι η ζωή τους και η παραμονή τους στον τόπο μας θα εξαρτηθεί πλέον από αγώνες τους οποίους όπως φάνηκε είναι διατεθειμένοι να δώσουν.
        Θα χαιρετήσω επίσης την παρουσία της βουλευτού του Νομού μας κας. Αφροδίτης Θεοπευτάτου καθώς και του βουλευτή επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Τέρενς Κουίκ οι οποίοι στην τοποθέτησή τους εξέφρασαν πνεύμα ενότητας και αμέριστης συμπαράστασης στον αγώνα του Θιακού λαού ενάντια στα αλλότρια σχέδια της εσωτερικής και εξωτερικής τρόικας.
        Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι Αντιπεριφερειάρχες κα. Σμαράγδα Σαρδελή και ο κ. Σωτήρης Κουρής. 
O ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ κ.ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΒΗΜΑ

        Οι τοποθετήσεις όλων όσων πήραν το λόγο συνέκλιναν προς ένα σημείο:
·       Πρέπει ο αγώνας να συνεχισθεί γιατί διαφορετικά  θα μας γυρίσουν πίσω στη δεκαετία του 60. Ο αγώνας πρέπει να είναι πολυμέτωπος με συνοχή όλων των δυνάμεων και φορέων.
        Μια μικρή προσπάθεια που έγινε για κομματοποίηση της συγκέντρωσης αποσοβήθηκε αμέσως από την συντονιστική επιτροπή.
        Η συγκέντρωση καλύφθηκε από πολλά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα και τούτη τη στιγμή πληροφορούμαι ότι θα παρουσιασθεί στο Real News στη NET και σε ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της …Κρήτης.
ΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ: ΑΝΔΡΙΑΝΑΤΟΣ, ΑΡΣΕΝΗΣ, ΣΥΡΜΗΣ
         
Τελικά η συγκέντρωση κατέληξε στις εξής παραπέρα δράσεις:   
 1.   Η κεντρική προσπάθεια θα εστιασθεί στην άρση της απόφασης για το κλείσιμο της εφορείας και του Ειρηνοδικείου. Σε δεύτερη φάση θα γίνει προσπάθεια να αποτραπούν το κλείσιμο του Επαγγελματικού Λυκείου, του ΙΚΑ και του Ταχυδρομείου.  
2.   Θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη της επιτροπής αγώνα στα αρμόδια υπουργεία με τη συνοδεία βουλευτών και των αντιπεριφερειαρχών.
3.   Οι βουλευτές κα. Α.Θεοπευτάτου και Τ. Κουίκ θα καταθέσουν επερωτήσεις αν και όπου χρειασθεί.
4.   Θα γίνει συντονισμός δράσης με τα άλλα νησιά που υφίστανται αυτού του είδους την υποβάθμιση.
5.   Θα κηρύξουμε "στάση πληρωμής κάθε είδους χαρατσιού". Η επιτροπή αγώνα θα συντονίσει αυτή την προσπάθεια ώστε να είναι καθολική.
6.   Θα γίνεται συνεχής ενημέρωση των ηλεκτρονικών και έντυπων ΜΜΕ.
7.   Τέλος καλούμε στον αγώνα όποιον πραγματικά ενδιαφέρεται για το καλό αυτού του τόπου και το μέλλον των παιδιών μας, πάνω από προσωπικά και κομματικά συμφέροντα και αντεγκλήσεις.
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ

        Δυστυχώς εκείνος ο οποίος θα έπρεπε να είναι αλληλέγγυος και  μπροστάρης ήταν φυσικά ο Δήμαρχος. Ομως όπως συνήθως απουσίαζε! Βέβαια παραβρέθηκαν, προς τιμή τους, πολλοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης μεταξύ των οποίων η πρώην αντιδήμαρχος και ο νέος αντιδήμαρχος, χωρίς όμως κανένας από αυτούς να έχει εξουσιοδότηση, αν μη τι άλλο, να χαιρετήσει τη συγκέντρωση.
        Πριν ο Δήμαρχος φύγει,  με είχε διαβεβαιώσει ότι συμπαρίσταται και πρωτοστατεί, πράγμα που γράψαμε στη διακήρυξη, όμως κανένας δεν υπήρξε να το επιβεβαιώσει με αποτέλεσμα να ακουσθούν πολλά σχόλια για τη στάση του αυτή.        Θα μπορούσε ο Δήμαρχος να είχε στείλει την αδελφή του Αντιδήμαρχο να πει δύο φράσεις όπως αυτές:  « Ο δήμαρχος με εξουσιοδότησε να χαιρετήσω τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκ μέρους του και να σας βεβαιώσω ότι είναι αλληλέγγυος σε κάθε συλλογική προσπάθεια ενάντια στην σκοπούμενη ερήμωση του νησιού μας» κανείς όμως δεν τα είπε. Φαντασθείτε την απογοήτευση του κόσμου!
        Όμως αυτό πρέπει να το αντιπαρέλθουμε.
        Στον αγώνα χρειαζόμαστε όλοι ενωμένοι!
        Ο Θιακός λαός σήμερα έδωσε το μήνυμα: δεν θα αφεθούμε στη μοίρα μας. Θα παλέψουμε έστω και αν οι ελάχιστοι έχουν διαφορετική άποψη. Δεν θα αφήσουμε αυτό τον τόπο να ερημώσει!
        Κατοικούμε σ’ ένα νησί με τεράστια ιστορία γνωστή παγκόσμια!
        Αυτό το νησί οφείλουμε να το προστατεύσουμε με νύχια και με δόντια.