Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΣΥΝΕΒΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΡΙΚΕΣ

POKEMON GO!!!!!!!!!!!!


     Τις προάλλες, μεσημέρι, άραξα τη βάρκα μου στην συνηθισμένη θέση στον ξύλινο προβλήτα των Φρικών και πήγαινα να φύγω όταν αντιλήφθηκα κάποιον να τραβάει τα σχοινιά της βάρκας.
Έτρεξα προς τα κει και είδα ένα νεαρό γύρω στα 30 να τραβάει το σχοινί προφανώς για να μπει στη βάρκα μου. Πίσω του ακολουθούσε νεάνις λίαν σεξουαλικώς ενδεδυμένη και παραπίσω προσπαθούσε να ακολουθήσει ένα μωρό όχι παραπάνω από τριών ετών.
--- Συγνώμη κύριε, του είπα, τι ακριβώς θέλετε;
--- Να μπω μέσα σ΄ αυτή τη βάρκα!!! Δική σας είναι;
--- Και τι θέλεις μέσα στη βάρκα μου;
--- Να ξέρετε… παίζουμε ένα παιχνίδι….. 
Αμέσως κατάλαβα και μου βγήκε εντελώς αυθόρμητα :
--- Κυνηγάς τον πόκεμον ρε μαλάκα, κοτζάμ μαντράχαλος. Άντε να χαθείς ηλίθιε που αντί να ασχολείσαι με το μέλλον του παιδιού σου παίζεις πόκεμον.  Ουστ από δω χαμένε νεοέλληνα !!!
     Για μια στιγμή φοβήθηκα μη μου επιτεθεί, αλλά δεν είπε λέξη! Αντ’ αυτού το λόγο πήρε η νεάνις:
--- Άστον τον κωλόγερο, που να καταλάβει από τέτοια…..
Δεν έδωσα συνέχεια!
Άλλωστε ο μπόμπιρας τους άρχισε να κλαίει γιατί το ποδαράκι του πιάστηκε ανάμεσα στα ξύλα του προβλήτα.
      ------------------------------------------------

     Το περιστατικό με προβλημάτισε και ανέτρεξα  στο διαδίκτυο όπου και πληροφορήθηκα ότι το παιχνίδι Pokemon Go έχει πάρει διαστάσεις φρενίτιδας σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο. Εκατοντάδες δυστυχήματα έχουν γίνει μέχρι στιγμής συμπεριλαμβανομένου του θανάτου ενός εφήβου στη Γουατεμάλα και μιας γυναίκας στην Ιαπωνία, μόλις σήμερα.
     Φαίνεται ότι η τεχνολογία έχει πια ξεπεράσει την ανθρώπινη αλληλεπίδραση και έχει δημιουργήσει μια γενιά ηλιθίων, (Όπως το είχε προβλέψει ο Αϊνστάιν), έρμαιων των πανίσχυρων εταιριών όπως η Ιαπωνική Nintendo στην οποία ανήκει το παιχνίδι.

     
     Οι μετοχές της Nintendo και της συνεργάτιδας Niantic labs (θυγατρική της Google), απογειώθηκαν,  χάρη στη γενιά των ηλιθίων του πλανήτη.
Χωρίς να είμαι συνομωσιολόγος, θέτω το ερώτημα: είναι τυχαία η ανάπτυξη της επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality), που αποτελεί τη συνέχεια της εικονικής πραγματικότητας (virtual reality), πάνω στην οποία δουλεύουν τώρα οι εταιρίες όπως η Google κ.ά. ;
     Στη επαυξημένη πραγματικότητα ο ψηφιακός κόσμος αλληλεπιδρά με τον πραγματικό και έτσι ο χρήστης δεν απομονώνεται, αντίθετα μπορεί να μετέχει σε ομάδες στον πραγματικό κόσμο. Έτσι οι εταιρίες καταφέρνουν να καταρρίψουν το επιχείρημα ότι το διαδίκτυο απομονώνει τους ανθρώπους και κυρίως τους νέους!  

     Κατά την άποψη μου όμως, οι ομάδες αυτές είναι άμεσα εξαρτώμενες από ένα ψηφιακό κόσμο που ελέγχεται από τις εταιρίες με ότι αυτό συνεπάγεται.

     Έτσι με γρήγορους ρυθμούς δημιουργούμε γενιές άβουλων πλασμάτων, κάτι σαν ζόμπι, που θα υπακούουν τυφλά σε ένα πανίσχυρο σύστημα που θα διευθύνεται από τις πολυεθνικές εταιρίες. Οι Google, το Facebook, η Nestle, η Coca-Cola, η General Motors η Amazon, η Netflix, η Microsoft, η Exon Mobil, η Samsung η Aple και άλλες, θα είναι σε λίγο οι κυρίαρχοι της ανθρωπότητας.
     Τα σύγχρονα ζόμπι θα υπακούουν τυφλά στις επιταγές του «μεγάλου αδελφού» και δεν θα έχουν κανένα απολύτως λόγο να ξεσηκωθούν και να εναντιωθούν στις κυβερνήσεις που και αυτές με τη σειρά τους θα είναι υποχείρια των εταιριών.


     Ας το καταλάβουμε λοιπόν πώς ο πλανήτης διοικείται πλέον από τις πολυεθνικές εταιρίες οι οποίες όμως διέπονται από μια καθαρά αντιανθρώπινη ιδεολογία, προτάσσοντας το κέρδος και μόνο αυτό.
     Η παγκοσμιοποίηση δημιούργησε νέες υπερδυνάμεις, πολυεθνικές εταιρείες που επιβάλλουν τους νόμους τους μέσω αφελών ή συνενόχων κυβερνήσεων.
     Οι Εταιρείες επιδιώκουν να μεγιστοποιήσουν την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων μέσω της μόχλευσης της παραγωγικότητας και πληρώνουν το ελάχιστο δυνατό ποσό για φόρους κι εργασία. 
     Οι πολυεθνικές αναπτύσσουν τον δικό τους κώδικα δεοντολογίας και μια κοσμοθεωρία διαφορετική από εκείνη του κάθε Κράτους – Έθνους στο οποίο βρίσκονται και λειτουργούν. 
     Τα πλουσιοπάροχα αμειβόμενα Εταιρικά στελέχη δεν ενδιαφέρονται για την οικονομική επιτυχία ή αποτυχία της κάθε συγκεκριμένης  χώρας, στην οποία δραστηριοποιούνται, αλλά μόνο για την ανάπτυξη και την κερδοφορία της εταιρείας τους σε παγκόσμιο επίπεδο.
     Δεν ενδιαφέρονται ούτε καν για το φυσικό περιβάλλον το οποίο αντιμετωπίζουν ως ένα ελεύθερο κι αστείρευτο πόρο.
     Για να επιτύχουν τους σκοπούς τους οι «Εταιρίες» χρησιμοποιούν άβουλες ή συνένοχες κυβερνήσεις  οι οποίες μέσω της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, ακόμα και αυτής της δικαστικής εξουσίας εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους.      Εφαρμόζουν δηλαδή ένα απολυταρχικό καθεστώς, στην πραγματικότητα μια δικτατορία.   
     Ο λαός δεν αντιστέκεται γιατί υφίσταται συνεχή πλύση εγκεφάλου, από τα αγορασμένα από αυτές ΜΜΕ και φυσικά το διαδίκτυο και τα παιχνίδια που συνδέονται με αυτό, που βομβαρδίζει  τις αθώες ψυχές των παιδιών μας με ηθικές που εξυπηρετούν τη μεγιστοποίηση των κερδών τους.  
     Έτσι οι έφηβοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ μεταβάλλονται σε ζόμπι μέσα από την εικόνα μιας δήθεν «καλής ζωής» την οποία θεωρούν φυσιολογική.


     Μέσα από το διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ μας εμποτίζουν, σιγά αλλά σταθερά, με την ιδέα του ακραίου ατομικισμού, μας οδηγούν δηλαδή να ξεχάσουμε ότι το συμφέρον μας εντάσσεται στο συλλογικό, έτσι ώστε να είναι αδύνατη η δημιουργία σφαιρών αντίδρασης! 
     Ο καθ’ ένας πρέπει βολεύεται στο κλουβί του, λιγότερο ή περισσότερο άνετο (αυτό έχει ακόμα την ελευθερία να το επιλέξει) και αρκείται σε αυτό που αυτοί τον έκαναν να πιστεύει ότι είναι η «καλή φυσιολογική ζωή»!  
     Ακόμα και σε αυτά τα μέρη του κόσμου όπου ένας εργαζόμενος μπορεί να μην είναι σε θέση να κερδίζει τα προς το ζην, να έχει έναν τραπεζικό λογαριασμό ή να έχει ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο, οι εταιρίες του παρέχουν άλλους τρόπους ικανοποίησης όπως τα ναρκωτικά, το σεξ, τα όπλα κλπ. Παράλληλα φροντίζουν να στρέφουν την αγανάκτηση και την οργή σε άλλες κατευθύνσεις όπως οι συγκρούσεις με θρησκευτικές, πολιτικές, φυλετικές κλπ μειονότητες.
     Οι εταιρίες σηματοδοτούν πλέον το μέλλον της ανθρωπότητας!
     Δεν ήταν τυχαίο πού ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας ντύθηκε … Super Mario, δηλαδή ανθρωπάκι της πανίσχυρης Nintendo, για να παραλάβει τη σημαία των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων!!!


     Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα κυκλώνα δραματικών διεθνών εξελίξεων. Η χώρα μας φαίνεται ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο μάτι.
     Tι μέλει γενέσθαι;  Θα δείξει!

     Πάντως ας μη τρελαθούμε, τώρα μάλιστα που στο φραπέ προστέθηκε και ο … πόκεμον!!!!!!