Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

ΙΣΛΑΜ


Πριν κάμποσο καιρό άρχισαν να φθάνουν στη χώρα μας πρόσφυγες και λαθρομετανάστες μέσω Τουρκίας στα νησιά του Αιγαίου. Πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 η κατάσταση ήταν κατά κάποιο τρόπο ελεγχόμενη, όμως μετά την ανάληψη της εξουσίας από την «προοδευτική» κυβέρνηση του  ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως μετά το εγκληματικό κλείσιμο της Αμυγδαλέζας (1), η κατάσταση εντάθηκε και η καθημερινή άφιξη λαθρομεταναστών όλο και μεγάλωνε.

Αυτό οφείλεται α) στο ότι οι Τούρκοι διακινητές, εκμεταλλεύτηκαν την ευνοϊκή και χαλαρή κατάσταση στην Ελλάδα και β) στην ένταση των βομβαρδισμών στη Συρία που δημιούργησε ένα τεράστιο κύμα προσφύγων. Έτσι άρχισαν να καταφθάνουν στη χώρα μας κατά χιλιάδες την ημέρα τα μουσουλμανικά στίφη:

Υποτίθεται ότι ο προορισμός αυτών των ανθρώπων δεν είναι η Ελλάδα (άλλωστε τι να κάνουν εδώ, σε μια ρημαγμένη χώρα;) Θέλουν να προωθηθούν προς Βόρεια Ευρώπη, ωστόσο κάποιοι μοιραία θα έμεναν εδώ. Σήμερα υπολογίζεται ότι θα παραμείνουν στην Ελλάδα πολλές δεκάδες χιλιάδες από αυτούς! Η κυβέρνηση μιλάει για 55.000, άλλοι όμως ιδικοί και γνώστες του θέματος υπολογίζουν ότι θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα περισσότεροι από 150.000 άτομα.


Ήδη στη χώρα μας, σύμφωνα με την απογραφή του 2021, υπάρχουν 982.000 αλλοδαποί από τους οποίους το 52% είναι Αλβανοί, 18% από χώρες της ΕΕ, 5% από άλλες μη μουσουλμανικές χώρες και 26% μουσουλμάνοι, δηλαδή περίπου 250.000.

Ας δούμε τώρα ποιοι είναι αυτοί που εισβάλουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Το 99,6% είναι μουσουλμάνοι. Το 0,4% είναι Σύριοι χριστιανοί. Το 80% είναι άνδρες ηλικίας από 20 ως 35 ετών. Σύμφωνα με την κυβέρνηση το 80% είναι πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Βόρειο Ιράκ, όμως ξένοι παρατηρητές υπολογίζουν ότι μόνο το 30% είναι πρόσφυγες και δικαιούνται άσυλο. Οι υπόλοιποι είναι λαθρομετανάστες από το Πακιστάν, Υεμένη, Μπαγκλαντές, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Κιργισία, Ουζμπεκιστάν, Τουρκμενιστάν, Μαρόκο, Κεντρική Αφρική, Ινδοί της φυλής  Παστούν, Νεπάλ κλπ. κλπ.

Έτσι υπολογίζεται ότι τα επόμενα χρόνια θα ζουν στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των μουσουλμάνων της Θράκης (120.000) και των ήδη εγκαταστημένων εδώ, περί τις 400.000 μουσουλμάνοι.


Θα μου πείτε τώρα τι κακό είναι αυτό, αντίθετα θα συμβάλλουν στην οικονομία της χώρας (;;;;) αλλά και στο… δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε!!!!   «Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος είναι τεράστιο, μεσομακροπρόθεσμα μπορεί να ωφεληθεί η Ελλάδα από την ενσωμάτωση ανθρώπων που θέλουν να μπουν στην κοινωνία να εργαστούν να ενσωματωθούν» είχε δηλώσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ !!!  Στον ίδιο μοτίβο κινείται και ο κ. Μητσοτάκης. Προφανώς οι κύριοι αυτοί, αγνοούν ή κάνουν ότι δεν γνωρίζουν το σημαντικότερο, που όμως συνάγεται με την κοινή λογική από τη διεθνή πραγματικότητα!

Έπρεπε λοιπόν να γνωρίζουν ότι οι μουσουλμάνοι δεν ενσωματώνονται ποτέ στις τοπικές κοινωνίες, αντίθετα δημιουργούν γκέτο, και προσπαθούν να αλλοτριώσουν τις χώρες στις οποίες εγκαθίστανται επιβάλλοντας το δικό τους τρόπο ζωής και συμπεριφοράς!

Τα συστημικά ΜΜΕ μας δείχνουν παιδάκια που υποφέρουν στους διάφορους καταυλισμούς που βεβαίως προκαλούν οίκτο, όμως αποφεύγουν να μας δείξουν βίντεο σαν το παρακάτω που τραβήχτηκε όχι στην Αραβία αλλά στην καρδιά του Λονδίνου.

https://www.youtube.com/watch?v=IUntWGrLs1k

 Γιατί όμως συμβαίνει αυτό σε αντίθεση με άλλους μετανάστες που λίγο πολύ μετά παρέλευση μιας γενεάς έχουν ενσωματωθεί στη χώρα που ζουν;


Για να το καταλάβουμε αυτό πρέπει να δούμε για λίγο τι ακριβώς είναι το Ισλάμ από ποιους αποτελείται, τι πιστεύει.


Το Ισλάμ είναι μονοθεϊστική θρησκεία, η οποία διαμορφώθηκε με το κήρυγμα και τη δράση του Προφήτη Μωάμεθ (Μουχάμαντ Ίμπν Αμπντουλλάχ) στις αρχές του 7ου αιώνα. Θεωρείται από τους Μουσουλμάνους ότι υπήρξε ο τελευταίος προφήτης ο οποίος στάλθηκε από το Θεό, για να καθοδηγήσει την ανθρωπότητα με το άγγελμα του Ισλάμ.

Ο Μωάμεθ ήταν οδηγός καραβανιών στην έρημο, επηρεασμένος από το χριστιανισμό και τον ιουδαϊσμό τους οποίους μελετούσε, διακήρυξε τις αρχές μιας νέας θρησκείας: του Ισλάμ. Διώχτηκε το 622 από την πατρίδα του, τη Μέκκα, και κατέφυγε στη Μεδίνα, όπου απέκτησε έναν πυρήνα πιστών οπαδών. Εκτός από θρησκευτικός, υπήρξε κυρίως Πολιτικοστρατιωτικός ηγέτης, ο οποίος κατόρθωσε να συνενώσει τις πολυάριθμες Αραβικές φυλές σε μία Ισλαμική κοινότητα με κοινό χαρακτηριστικό την πίστη στο Κοράνι.

Τα ποσοστά των Μουσουλμάνων στην ΕΕ. (Στοιχεία 2010)
Η μέχρι τότε επικρατούσα θρησκεία στην Αραβία ήταν ένας συνδυασμός ανιμισμού και πολυθεϊσμού. Ανώτερος μεταξύ των θεοτήτων ήταν ο Αλλάχ, ο δημιουργός του κόσμου. Επιπλέον, διαδεδομένη ήταν και η λατρεία των ιερών λίθων, για τους οποίους πίστευαν ότι περιέχουν κάποια δύναμη που μπορούσε να μεταδοθεί στον πιστό με την επαφή. Σημαντικό ιερό στο οποίο γίνονται ετήσια προσκυνήματα είναι η Καάμπα στη Μέκκα, ένα μεγάλο οικοδόμημα κυβικού σχήματος, χτισμένο πάνω σε έναν από αυτούς τους ιερούς λίθους, το οποίο στέγαζε, επίσης, αγάλματα πολλών άλλων θεοτήτων.

Η Καάμπα στη Μέκκα και το πλήθος των πιστών προσκυνητών
Η αραβική λέξη «Ισλάμ» σημαίνει «υποταγή» δηλαδή «υποταγή στον Θεό» και εκείνοι που αποδέχονται την θρησκεία του Ισλάμ (τη στάση υπακοής, εξάρτησης και αφοσίωσης στον Θεό) ονομάζονται Μουσλίμ (Μουσουλμάνοι), που σημαίνει «υποταγμένοι στον Ύψιστο». Το Ισλάμ αποτελεί "πλήρες σύστημα", ικανό να ρυθμίζει κάθε πτυχή του δημόσιου και ιδιωτικού βίου.

Το Κοράνι είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζεται το Ισλάμ και κατά τους Μωαμεθανούς, είναι το αντίγραφο ενός "ουράνιου" πρωτότυπου. Είναι ένα βιβλίο που διαιρείται σε 114 κεφάλαια που εκτείνονται σε 6.200 στίχους. Κάθε κεφάλαιο ονομάζεται «σούρα» και μπορεί να απαρτίζεται από λίγους στίχους μέχρι και πάνω από 200. Υποτίθεται ότι το Κοράνι ήρθε κατ’ ευθείαν από τον Θεό (Αλλάχ). Στη Γη το έφερε ο αρχάγγελος Γαβριήλ και το υπαγόρευσε στον προφήτη Μωάμεθ.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της Μουσουλμανικής πίστης είναι τα «Χαντίθ» που είναι η παράδοση και οι αναφορές, γύρω από την συμπεριφορά και τη σοφία του Μωάμεθ. Ενώ το Κοράνι είναι «ο λόγος του Θεού», τα Χαντίθ θεωρούνται «ο λόγος του Προφήτη».

Οι Μουσουλμάνοι, επηρεασμένοι από τον Ιουδαϊσμό και το Χριστιανισμό, πιστεύουν ότι ο Θεός αποκάλυψε, πράγματι, στην ανθρωπότητα, ορισμένες βίβλους  όπως π.χ. τους Νόμους (10 εντολές), τα Τορά και τους Ψαλμούς (Εβραϊκά), τα Ευαγγέλια (Χριστιανικά), κλπ. Όμως η τελευταία βίβλος που αποκαλύφθηκε είναι το Ιερό Κοράνιο. Γενικά πιστεύουν ότι οι αρχικές βίβλοι που αποκάλυψε ο Θεός, αλλοιώθηκαν με την πάροδο των χρόνων και μόνο το Κοράνιο παρέμεινε αναλλοίωτο!

Ο Μωάμεθ δεν άφησε διαδόχους, έτσι διάδοχοί του (κυρίως στις πολεμικές του επιχειρήσεις) υπήρξε ο συνεργάτης και καλός του φίλος, Χαλίφης Αμπου Μπάκρ και ο ανεψιός αλλά και γαμπρός του, Αλί.

Οι Μουσουλμάνοι χωρίζονται σε δύο μεγάλα δόγματα, τους Σουνίτες και τους Σιίτες, που με τη σειρά τους χωρίζονται σε αναρίθμητες αιρέσεις.


Οι Σουνίτες είναι το πολυπληθέστερο δόγμα Ισλάμ. Δίνουν έμφαση στην Σούνα (παράδοση) του προφήτη Μωάμεθ. Οι σουνίτες μουσουλμάνοι αναφέρονται και ως «ορθόδοξοι».

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των Σουνιτών είναι η επιμονή στην πιστή τήρηση των γραφών του Κορανίου και της ισλαμικής παράδοσης, Σούνα, απ' όπου προέρχεται και η ονομασία τους. Οι Σουνίτες θεωρούν ότι παραμένουν πιστοί στην παράδοση (σούνα), η οποία κατ' αυτούς αποτελείται από τις έξι Χαντίθ (Αναφορές στην παράδοση) που συντάχθηκαν 3 αιώνες μετά τον Μωάμεθ δηλαδή τον 9ο αιώνα μ.Χ. Οι Σουνίτες πιστεύουν ότι ο συνεχιστής και διάδοχος του Μωάμεθ είναι ο πεθερός του, Χαλίφης Αμπού Μπάκρ.

Ο Αμπντουλλάχ Ίμπν Αμπί Κουάφα (573 - 634), περισσότερο γνωστός ως Αμπού Μπάκρ, ήταν Άραβας χαλίφης, σύντροφος και πεθερός του προφήτη Μωάμεθ. Ως νέος, ήταν έμπορος υφασμάτων. Στις αρχές του 623 η κόρη του Αΐσα πάρθηκε από τον Μωάμεθ σε ηλικία 6 ετών και τον παντρεύτηκε 3 χρόνια μετά. Ο Αμπού Μπάκρ, ήταν ο πρώτος που συγκέντρωσε όλους μαζί τους στίχους του Κορανίου.


Οι Σιίτες είναι ο δεύτερος κλάδος του Ισλάμ. Η λέξη προέρχεται από το Αραβικό σι’α που σημαίνει "μερίδιο". Η Σι'ατ Αλί, που σημαίνει "παράταξη του Αλή" ή "ομάδα του Αλή". Οι οπαδοί της, οι Σιίτες, θεωρούν τον Αλή, τον γαμπρό του Προφήτη Μωάμεθ, ως διάδοχό του στην ηγεσία της μουσουλμανικής θρησκείας.

Ο Αλί Ιμπν Αμπού Ταλίμπ ή σκέτο Αλή, (599 - 661) ήταν, για τους Σιίτες, ο πρώτος Ιμάμης, ανιψιός και γαμπρός του Μωάμεθ, που κυβέρνησε μόνο για 4 χρόνια, από το 656 έως το 661 όταν και δολοφονήθηκε. Πιστός στον Προφήτη και στα διδάγματά του. Παντρεύτηκε τη κόρη του Μωάμεθ Φατίμα, και έκανε μαζί της δυο γιούς και δυο κόρες.


Οι Σιίτες αποδέχονται τη δική τους Χαντίθ (Αναφορές στην ισλαμική παράδοση). Θεωρούν ότι η διαδοχή του Μωάμεθ δεν χρειάζεται να είναι κληρονομική, γεγονός που αποτελεί την κύρια αιτία τριβών και συγκρούσεων με τους Σουνίτες Μουσουλμάνους.

Φυσικά και στους δύο αυτούς κύριους κλάδους υπάρχουν άπειρα παρακλάδια που όμως πιστεύουν στο ίδιο το κοράνι όχι όμως και στις ίδιες Χαντίθ. 

Αξιοσημείωτο παρακλάδι αποτελούν οι Σούφι. Είναι το μυστικο-φιλοσοφικό παρακλάδι του Ισλάμ. Είναι οι πρώτοι ασκητές που εγκατέλειψαν τα εγκόσμια και αφοσιώθηκαν στη μελέτη της αλήθειας. Στις τάξεις των Σούφι συντάχθηκαν οι πιο σοφοί άντρες αλλά και γυναίκες (!) της εποχής τους. Ένα άλλο αξιοσημείωτο παρακλάδι είναι οι Αλεβίτες. Κοσμικοί Μουσουλμάνοι, ουμανιστές, πιστεύουν στην ισότητα των φίλων, και την ανεξιθρησκία. Το σημαντικό γι’ αυτούς δεν είναι η θρησκεία, αλλά το ανθρώπινο ον. Το δόγμα τους είναι πιο κοντά στους Σιίτες, και είναι εγκατεσπαρμένοι στην Τουρκία (20.000.000) και σε όλη τη Μικρά Ασία αλλά και στην Ελλάδα (3.000). Αλεβίτης είναι και ο Bashar al-Assad πρόεδρος της Συρίας.     

Αξιωματούχοι Μουσουλμάνοι Σούφι 
Οι πολεμικές επιχειρήσεις του Μωάμεθ αφορούσαν τη συνένωση των Αραβικών φυλών σε μία, υπό το Ισλάμ. Οι επεκτατικοί πόλεμοι των Αράβων Μουσουλμάνων ξεκινούν το 633 μ.Χ. δηλαδή περίπου ένα χρόνο μετά το θάνατο του Μωάμεθ. Οι 4 διάδοχοι του Μωάμεθ χαλίφες Αμπού Μπάκρ, Αλί, Ουμάρ, και Ουθμάν, στην αρχή εισβάλουν στις περιφερειακές επαρχίες της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας για να φθάσουν τελικά μέχρι την Ισπανία και τη Γαλλία. Οι επεκτατικοί αυτοί πόλεμοι, διαρκούν σχεδόν έναν αιώνα μέχρι να τους σταματήσουν οι Φράγκοι στο Πουατιέ της Γαλλίας το 732μ.Χ. Εξακολουθούσαν όμως να κατέχουν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής και το μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας.

Όταν εμφανίσθηκαν στο προσκήνιο οι Σελτζούκοι Τούρκοι, εξισλαμίσθηκαν μεν, αλλά το απέραντο κράτος των Αράβων άρχισε σιγά σιγά να φθίνει μέχρι την ολική κατάλυσή του το 1258. Από τότε ο αραβικός κόσμος διασπάστηκε σε ανεξάρτητες Δυναστείες.

Η επικράτεια των Αράβων
Οι Άραβες διεξήγαγαν βέβαια κατακτητικούς πολέμους, στους οποίους σκοτώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, όμως παράλληλα δημιούργησαν έναν αξιοθαύμαστο πολιτισμό με σημαντικά επιτεύγματα στις τέχνες και τις επιστήμες. Το Ισλάμ έχει επηρεαστεί από τρεις βασικές ρίζες: την προϊσλαμική Αραβική θρησκεία, τον Ιουδαϊσμό και τον Χριστιανισμό. Από φιλοσοφικής πλευράς επηρεάστηκε τόσο από την Πλατωνική όσο και από την Αριστοτελική σκέψη. Σε νομικά θέματα, εκτός από την αραβική κληρονομιά, δέχθηκε επιδράσεις και από το Ρωμαϊκό Δίκαιο.


Αραβική αστρονομία
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι οι Άραβες δεν προσπάθησαν να εξισλαμίσουν με τη βία ούτε τους Χριστιανούς ούτε τους Εβραίους και τούτο γιατί το απαγορεύει το ίδιο το Κοράνι. Αυτοί που ασπάσθηκαν το Ισλάμ το έκαναν συνειδητά έχοντας κουραστεί από τις βαρβαρότητες τόσο του Χριστιανισμού όσο και του Ιουδαϊσμού. (2)

Και από κείνες τις μακρινές εποχές φτάνουμε στο σήμερα.

 Όπως είπαμε, το Ισλάμ δεν είναι μόνο θρησκεία, αλλά ένα πλήρες σύστημα, που ρυθμίζει κάθε πτυχή του δημόσιου και ιδιωτικού βίου. Η ζωή του Μουσουλμάνου καθορίζεται σαφώς, από τη Σαρία, δηλαδή τον Ισλαμικό θρησκευτικό κώδικα διαβίωσης ο οποίος απορρέει από το Κοράνι αλλά και τις Χαντίθ. 

Η Σαρία αποτελεί, το Ισλαμικό δίκαιο το οποίο ρυθμίζει με αυστηρούς κανόνες τη ζωή του Ισλαμιστή, από την προσευχή και τη νηστεία μέχρι τις σχέσεις οικογενειακού και κληρονομικού δικαίου.  

Κακοποιημένες από τους άνδρες τους γυναίκες στη Σαουδική Αραβία
Η θέση της γυναίκας στο Ισλάμ είναι εξευτελιστική από κάθε άποψη. Λίγο πολύ είναι γνωστά αυτά που υφίσταται (χιντζάμπ, μπούργκα, παντρειά σε παιδική ηλικία, μαστιγώματα, λιθοβολισμούς, κλειτοριδαεκτομές κλπ). Η γυναίκα στο Ισλάμ είναι καλλιεργήσιμη γή υπό την απόλυτη κυριαρχία του άνδρα που έχει δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω της.

Για ποιο λόγο όμως; Γιατί το λέει ο προφήτης: Κοράνι, 2:223, Οι γυναίκες σας είναι  για σας, όπως η καλλιεργήσιμη γη. Καλλιεργείστε την όποτε κι’ όπως  θέλετε… Κοράνι. Σούρα Δ’, στ. 38, «Οι άνδρες είναι ανώτεροι των γυναικών ένεκα της ιδιότητος διά της οποίας ο Θεός ύψωσε τους μεν επί τους δε…. Να τιμωρείτε αυτές που απειθούν κτυπώντας τες. Εάν όμως σας υπακούουν να είστε προς αυτές ευμενείς»….

Γαμπρός και νύφη! Αφγανιστάν 


Γενικά η Σαρία δεν συνάδει με τις σύγχρονες δυτικές νομοθεσίες, με τον φιλελευθερισμό και ιδίως με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με τις ιδέες, της ισότητας των δύο φύλλων, της ατομικής ελευθερίας, της ελευθερίας της σκέψης και του λόγου, της ισότητας των πολιτών, της ελευθερίας του τύπου, της θρησκευτικής ελευθερίας, κλπ κλπ. 

Το πρόσωπο της Σαρία είναι απολύτως αναχρονιστικό και θυμίζει χριστιανικό μεσαίωνα. Δίνω μερικά παραδείγματα από τον «ποινικό» κώδικα της: Προβλέπονται 80 μαστιγώματα για κατανάλωση αλκοόλ. Άμεσο ακρωτηριασμό του ενός χεριού για κλοπή. Όσες κατηγορούνται για μοιχεία, θα εκτελούνται δια λιθοβολισμού ενώ ο άντρας ερωτικός παρτενέρ, θα μαστιγώνεται 100 φορές εάν είναι παντρεμένος ή θα εξορίζεται εάν είναι ανύπαντρος. Όσοι καταδικάζονται για ομοφυλοφιλία θα θανατώνονται, την ίδια τιμωρία θα έχουν και αυτοί που κατηγορούνται για κατασκοπία εναντίων των πιστών μουσουλμάνων. Για τους συνεργούς σε ληστείες, σύμφωνα με τον ίδιο κώδικα, προβλέπεται ακρωτηριασμός του δεξιού χεριού και του αριστερού ποδιού. Οι εκτελέσεις γίνονται δημόσια δια λιθοβολισμού, αποκεφαλισμού, πυράς, κρεμάλας κλπ.

·      Σημειώνω εδώ ότι, δυστυχώς έτυχε να παραβρεθώ και να δώ, προσωπικά, το δημόσιο λιθοβολισμό μιας κοπέλας στο Νταχράν της Σαουδικής Αραβίας τον Ιούλιο του 1996.


Το κοράνι αναφέρει ότι το Ισλάμ είναι η αληθινή θρησκεία και θα πρέπει να διαδοθεί και να καταπνίξει τις άλλες θρησκείες. Μιλάει με περιφρόνηση για τις άλλες θρησκείες. π.χ.

Κοράνι 61:9. «Μην κάνετε φιλίες με τους Εβραίους και του Χριστιανούς»

Κοράνι 5:51 «Θα σπείρω τον τρόμο στις καρδιές των απίστων. Θα κόψω τα κεφάλια τους, θα κόψω τα ακροδάχτυλα τους»

Κοράνι 8:12 «Θυμηθείτε ότι ο Κύριός σας ενέπνευσε τους αγγέλους (με το μήνυμα): “Είμαι μαζί-σας: δώστε αντοχή στους Πιστούς: Θα σπείρω τον τρόμο στις καρδιές των Απίστων: τσακίστε τους λαιμούς-τους, και σακατέψτε τα ακροδάχτυλά τους.»

Κοράνι, 2:190–193 «…και δώστε μάχη για τον Αλλάχ μ’ εκείνους που μάχονται εναντίον-σας, και μην ξεπεράσετε τα όρια, ασφαλώς ο Αλλάχ δεν αγαπάει εκείνους που ξεπερνούν τα όρια. Και σκοτώστε-τους όπου τους βρείτε, και διώξτε-τους από κει που σας έδιωξαν, γιατί ο διωγμός είναι χειρότερος από το φόνο. ... και δώστε μάχη εναντίον τους μέχρις ότου να μην υπάρχει πια διωγμός, και η θρησκεία να είναι μόνο για τον Αλλάχ.»

Κοράνι, 2:216 «Οι εχθροπραξίες σας ζητούνται, κ’ εσάς δεν σας αρέσουν. Είναι όμως δυνατόν να μην σας αρέσει κάτι που είναι καλό για σας, και να σας αρέσει κάτι που είναι κακό για σας. Αλλά ο Αλλάχ γνωρίζει, ενώ εσείς όχι.» κλπ κλπ.Η σφαγή των άπιστων αναφέρεται τουλάχιστον σε 150 στοίχους του Κορανίου.

Σε εκείνες τις περασμένες εποχές το πρόσωπο του Χριστιανισμού ήταν παρασάγγας χειρότερο(2) και πιο απάνθρωπο από αυτό του Ισλαμισμού, όμως ο Χριστιανισμός εξελίχτηκε, με την Αναγέννηση, τη βιομηχανική επανάσταση, το διαφωτισμό και τις κατοπινές επαναστάσεις, για να φθάσει σήμερα στον φιλελευθερισμό την ισότητα μεταξύ των ανθρώπων και στη στήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι χριστιανοί σήμερα αποτελούν το 32% του παγκόσμιου πληθυσμού ενώ το Ισλάμ είναι στο 23%. Το Ισλάμ όμως αναπτύσσεται ραγδαία  και υπολογίζεται ότι το 2050 τα ποσοστά των δύο θρησκειών θα είναι τα ίδια. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των χριστιανών είναι αδιάφοροι για τις θρησκείες σε αντίθεση με τους Μουσουλμάνους που επιστρέφουν όλο και πιο πολύ στις βάσεις τους.


Υπάρχει άραγε μετριοπαθές Ισλάμ;

Νομίζω ότι το μετριοπαθές Ισλάμ υπάρχει μόνο στη φαντασία των Δυτικών αλληλέγγυων. Το «μετριοπαθές Ισλάμ» είναι η φανταστική θρησκεία των πολυπολιτισμικών δυτικών κοινωνιών.

Οι Προκειμένου οι Δυτικοί να έχουν υπό τον έλεγχό τους το Ισλάμ αλλά, κυρίως τα πετρέλαια των μουσουλμανικών χωρών, εγκατέστησαν ή ευνόησαν δικτατορίες που υποτίθεται θα εξευρωπάιζαν τους λαούς τους. Παράδειγμα ο Σάχης της Περσίας, ο Φαρούκ στην Αίγυπτο, ο Κεμάλ στην Τουρκία, ο Σοεκάρνο στην Ινδονησία, ο Σαντάμ στο Ιράκ, ο Άσαντ στη Συρία κλπ κλπ. Όμως οι προσπάθειες αυτές απέτυχαν παταγωδώς! Γιατί απλά ΔΕΝ υπάρχει μετριοπαθές Ισλάμ. Άλλωστε το δήλωσε και ο Ερντογάν.( http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/105216/erntogan-den-yparxei-metriopathes-islam-to-islam-einai-ena


Μαστίγωμα μοιχαλίδας στο Άτσε της Ινδονησιας 

Εδώ κάποιος θα με ρωτήσει: Μα η Ινδονησία που είναι και η πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα (185.000.000 ) δεν έχει ήπιο Ισλαμικό καθεστώς; Σαφώς όχι!!! (έχω προσωπική άποψη της χώρας επί Δεκαπενταετία λόγω Ινδονήσιας συζύγου). Στην Ινδονησία υπάρχουν φανατισμένοι μουσουλμάνοι (π.χ. στο Άτσε 99(3) που εφαρμόζεται η Σαρία, η οργάνωση Τζεμά Ισλαμίγια,(4) που δολοφόνησε 202 άτομα στο Μπαλί κλπ κλπ.) και μουσουλμάνοι κατ’ όνομα. Άνθρωποι δηλαδή που δεν έχουν ιδέα τι λέει το κοράνι και δεν δίνουν δεκάρα για τις Χαντίθ, είναι δηλαδή αδιάφοροι έως άθεοι. (Από την άλλη μεριά η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες, ανάμεσα και στις άλλες, ουκ ολίγες, θρησκείες της χώρας).

Η σύζυγος μου, Ιντάν, μιλάει με τον πρόεδρο της Ινδονησιακής Δημοκρατίας 

Τέτοιοι «μουσουλμάνοι» υπάρχουν σε όλες τις χώρες του Ισλάμ. Έχω πολλούς φίλους και φίλες στην Αίγυπτο, στην Ιορδανία, στο Κουβέιτ, στο Λίβανο, στην Ινδονησία, στη Μαλαισία, που φυσικά ποτέ τους δεν επισκέφτηκαν τζαμί ούτε άνοιξαν ποτέ κοράνι! 


Παραπάνω Αιγύπτιες φίλες "Μουσουλμάνες" 
 (Ευχαριστώ τη φίλη μου Φαρίντα Χαμπίμπ για τις φωτογραφίες)

Το Ισλάμ ΔΕΝ δυτικοποιείται. Αντίθετα μετά και την λεγόμενη Αραβική Άνοιξη το 2010 (5), το Ισλάμ ενδυναμώθηκε απίστευτα. Επικρατούν πλέον οι φανατικοί μουσουλμάνοι (Σαλαφιστές) και εντείνουν τον ιερό πόλεμο (Τζιχάντ) εναντίον της δύσης με αποκορύφωμα τη δημιουργία του Ισλαμικού Χαλιφάτου (ISIS- Islamic State of Iraq and Syria). (Τζιχάντ σημαίνει εσωτερικός αγώνας για την καταπολέμηση των κακών τάσεων, όχι πόλεμος, όμως οι φονταμενταλιστές (6), τελευταία, του έχουν δώσει  την έννοια του πολέμου ενάντια στους άπιστους)

Guillaume Faye (7), στο βιβλίο του: La colonisation de l’Europe: Discours vrai sur l’immigration et l’islam, γράφει: «Εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν πως το Ισλάμ μπορεί να εξευρωπαϊστεί, να προσαρμοστεί στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, να αποδεχθεί την ιδέα του κοσμικού κράτους, κάνουν ένα φοβερό σφάλμα. Το Ισλάμ, στην ουσία του, δεν συμβιβάζεται. Είναι φύσει απολυταρχικό και επιθετικό. Είναι κατ’ εξοχήν η θρησκεία ενός λαού της ερήμου. Για να το θέσουμε διαφορετικά, με την εισαγωγή του Ισλάμ στην Ευρώπη μέσω του εποικισμού, δύο κίνδυνοι εγείρονται: Παραμόρφωση ή πόλεμος. Το πλήρες σχέδιο του Ισλάμ είναι πολύ απλά η θρησκευτική και εθνική κατάκτηση της Ευρώπης, όπως ορίζει το Κοράνι. Είμαστε ήδη σε πόλεμο! Οι Δυτικοί, με εξαίρεση τους Ρώσους, δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα».


Η αποτυχία της Αραβικής Άνοιξης, οδήγησε σε νέες δικτατορίες ή ψευτοδημοκρατικά καθεστώτα, με αποτέλεσμα την ενδυνάμωση της Ισλαμικής Αδελφότητας, και των φονταμενταλιστών. Οι παραπάνω εξελίξεις, σε συνδυασμό με τις συνεχώς εντεινόμενες ανισότητες και σε παγκόσμιο επίπεδο, θεωρήθηκαν από τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς (και όχι μόνο) ένα νέο είδος αποικιοκρατίας που επέφερε η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση.

Το γιατί συνέβη αυτή η στροφή όλο και περισσότερων μουσουλμανικών πληθυσμών  στο φονταμενταλισμό, προσπαθεί να εξηγήσει ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας κ. Νίκος Μουζέλης. Σχετικό άρθρο του δημοσιεύεται στο Βήμα. http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=789436 

Αυτός είναι ο στόχος του ISIS. (Ήδη κατόρθωσαν να πάρουν το Αφγανιστάν) 

Ο καθηγητής εξηγεί τις τρείς διαστάσεις του προβλήματος: 1) την πολιτισμική, 2)την γεωπολιτική και 3)την κοινωνικοψυχολογική.

Γράφει σε κάποιο σημείο: «…παρατηρούμε κυρίως στα οικονομικά αδύνατα αλλά και στα μεσαία στρώματα μια ριζική αντίδραση στον μεταμοντέρνο, δυτικό τρόπο ζωής που χαρακτηρίζεται από φαινόμενα όπως η ευρεία εξάπλωση της αθεΐας, η σεξουαλική ελευθεριότητα, ο ηθικός σχετικισμός, ο φεμινισμός, η νομιμοποίηση της ομοφυλοφιλίας, η αποδυνάμωση των συγγενικών δεσμών κ.τ.λ. Έτσι, στο επίπεδο της κουλτούρας, μπορούμε να δούμε την άνοδο του θρησκευτικού φονταμενταλισμού ως μια αντίδραση στους βασικούς προσανατολισμούς και ηθικούς κώδικες της ύστερης, παγκοσμιοποιημένης νεωτερικότητας. Μιας νεωτερικότητας ο πολιτισμός της οποίας μέσω των παγκόσμιων ΜΜΕ διαχέεται σε πλανητικό επίπεδο. Με αυτόν τον τρόπο βέβαια οι παραδοσιακές αξίες και πολιτισμικοί κώδικες υποσκάπτονται από τον δυτικό «πολιτισμικό ιμπεριαλισμό» που συνδέεται άμεσα με τον οικονομικό ιμπεριαλισμό των πανίσχυρων πολυεθνικών εταιρειών.»


Εγώ θα συμφωνήσω με τον καθηγητή και θα δώσω έμφαση στην πολιτισμική διάσταση, χωρίς βέβαια να παραβλέψω το γεωπολιτικό θέμα, και θα τη συνδέσω με την ψυχολογία που δημιουργεί στους Ισλαμιστές το Κοράνι και οι επιταγές του. Ο φονταμενταλιστής μουσουλμάνος (αλλά και μη μουσουλμάνοι) απογοητευμένος και κυρίως πιεσμένος, από το σύγχρονο γίγνεσθαι της πολύπολιτισμικότητας και του νεοφιλελευθερισμού, έχει την τάση να επιστρέψει στα θεμέλια του (fundamenta), δηλαδή να ξεκινήσει ιερό πόλεμο ενάντια στους άπιστους όπως ακριβώς επιτάσσει το κοράνι!


Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει μόνο στις Μουσουλμανικές χώρες, αλλά και σε όλες τις χώρες του κόσμου όπου υπάρχουν μουσουλμανικές μειονότητες, ή μετανάστες. Παντού έχουν δημιουργήσει γκέτο και αρνούνται πεισματικά να προσαρμοσθούν στις τοπικές κοινωνίες. Όχι μόνο ζουν με το δικό τους τρόπο ζωής (Χιντζάμπ, Μπούργκα, αποχή από χοιρινό, αλκοόλ  κλπ) αλλά προσπαθούν να τον επιβάλουν στις δυτικές κοινωνίες. (π.χ. στη Γαλλία, το Βέλγιο και τη Σουηδία θέλουν να νομιμοποιήσουν τη Σαρία!!!)Πουθενά στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιτρέπεται η εφαρμογή της Σαρία! Μοναδική εξαίρεση ήταν η Ελλάδα με αποτέλεσμα να καταδικασθεί από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο! Δυστυχώς στη Θράκη ίσχυε η Σαρία για τους εκεί μουσουλμάνους μέχρι το 2019. Τώρα ισχύει προαιρετικά.

Όπως όμως και να έχει το πράγμα οι Ισλαμιστές παραμένουν οι ίδιοι. Λιγότερο ή περισσότερο φανατικοί, φονταμενταλιστές ή μη, έχουν σκοπό τους την επιβολή του Ισλάμ σε όλο τον πλανήτη με τη βία ή την πειθώ π.χ, η οργάνωση Αχμαντίγια (8). Έχουν δηλαδή σκοπό να μας φέρουν πίσω στα χρόνια του προφήτη. Αποτελούν σημαντική απειλή για το σύγχρονο κόσμο και φαίνεται ότι οι Δυτικές κυβερνήσεις δεν αντιλαμβάνονται τη διάσταση του, σε αντίθεση με τις Ανατολικές (Ιαπωνία, Κίνα, Βιετνάμ, Αυστραλία κλπ). Ας μη ξεχνάμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και περισσότερο η Ελλάδα αντιμετωπίζουν δημογραφικό πρόβλημα, ενώ αντίθετα τα γκέτο των Ισλαμιστών αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς. Τις Ισλαμικές επιχειρήσεις ο δυτικός κόσμος τις ονομάζει τρομοκρατία, γι’ αυτούς όμως είναι ο ιερός πόλεμος. Ζούμε μια πρωτοφανή έκρηξη βαρβαρότητας εκ μέρους τους. Οι Μουτζαχεντίν (9), πραγματικές εν δυνάμει «έμψυχες σφαίρες και βόμβες», πολύ δύσκολα αντιμετωπίζονται, είναι παντού και επιτίθενται επί δικαίων και αδίκων. Σκοτώνουν αδιακρίτως, αφού πιστεύουν ότι η δολοφονία των αλλοθρήσκων είναι ιερό τους καθήκον που τους οδηγεί κατευθείαν στη σωτηρία και τα ουρί του παραδείσου! Να επισημάνουμε εδώ ότι σκοτώνουν με Δυτικά όπλα και τεχνογνωσία. Τα όπλα που τους έδωσαν οι Αμερικάνοι οι Γερμανοί και οι Ρώσοι, ενώ κύριοι διακινητές αλλά και υποκινητές είναι η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και η Τουρκία του Ερντογάν. 

Από το 2000 μέχρι και το 2015 εκτιμάται ότι σημειώθηκαν, από Ισλαμιστές, πάνω από 61.000 τρομοκρατικές επιθέσεις, που προκάλεσαν το θάνατο σε περισσότερους από 140.000 αθώους ανθρώπους. Δύο οργανώσεις είναι υπεύθυνες για περισσότερες από τις μισές επιθέσεις (51%): Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και η Μπόκο Χαράμ (10) στην Αφρική.


Είναι σαφές, λοιπόν, ότι οι άνθρωποι αυτοί πιστεύουν ότι δολοφονώντας αλλόθρησκους ή όποιον τέλος πάντων κρίνουν ότι ζει αντίθετα με τις επιταγές της ισλαμικής θρησκείας, θα πάνε μετά θάνατον στον ισλαμικό παράδεισο με τον πιο γρήγορο και άκοπο τρόπο. Η αντίληψη αυτή είναι κομβική στην ισλαμική θρησκεία, έχει διαχρονικά εμψυχώσει αναρίθμητους μουσουλμάνους, που πολεμάνε, σκοτώνουν και σκοτώνονται ατελεύτητα. Η κριτική σκέψη στις επιταγές του Κορανίου και των Χαντίθ αποτελεί την ύψιστη αμαρτία άλλωστε «Ισλάμ» σημαίνει, όπως είπαμε, «απόλυτη υποταγή» στον Αλλάχ.

Το ερώτημα τώρα που προκύπτει είναι τι θα γίνει τελικά με τους μουσουλμάνους, πρόσφυγες ή λαθρομετανάστες που ακόμα συνεχίζουν να φθάνουν στη χώρα μας;Ας ξεχάσουν οι ιθύνοντες, ότι αυτοί θα αφομοιωθούν από την Ελληνική κοινωνία. Ας ξεχάσουν τα περί μετριοπάθειας του Ισλάμ. Ο πακιστανός ράφτης μου, στην Ιπποκράτους, που προσεύχεται 5 φορές την ημέρα, είναι εν δυνάμει Μουτζαχεντίν, το ίδιο και τα κοριτσάκια με τη μαντίλα στην παρέλαση.

Αλήθεια, πως θα δράσουν οι λαθρομετανάστες σε περίπτωση σύρραξης με την Τουρκία ή έστω και σε ένα θερμό επεισόδιο; Δεν κινδυνολογώ, αλλά πρέπει να εξετάζουμε όλα τα σενάρια και καλό θα ήταν να κάνουν το ίδιο και οι αρμόδιοι φορείς. Η κατάρτιση μιας εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της εν λόγω απειλής είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.

Εξ αιτίας της μεγάλης γεννητικότητας των Ισλαμιστών, ο πληθυσμός τους αυξάνει με ραγδαίους ρυθμούς σε αντίθεση με το δικό μας πληθυσμό που συρρικνώνεται. Αυτό σε συνάρτηση με το ότι δεν ενσωματώνονται στην κοινωνία σημαίνει ότι αν δεν λάβουμε σοβαρά μέτρα, τότε με μαθηματική ακρίβεια σε λίγα μόλις χρόνια, θα αποτελούμε μειονότητα στην ίδια μας την χώρα.

Αυτή είναι σε αδρές γραμμές η υπόθεση «Ισλάμ». Μια πολύ σοβαρή υπόθεση που αφορά όλες τις δημοκρατικές χώρες αυτού του πλανήτη. Θα έλεγα, μια απειλή κατά της ανθρωπότητας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του πολιτισμού που πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα.

Θα πρέπει να καταλάβουν οι χώρες που έχουν ή δέχονται μουσουλμάνους, ότι δεν αποτελεί καταπίεση και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η απαίτηση των χωρών, η συμπεριφορά τους να συνάδει με τα ήθη και έθιμα της χώρας. si fueris Rōmae, Rōmānō vīvitō mōre; si fueris alibī, vīvitō sicut ibi (11). Αν δεν τους αρέσουν ας διαλέξουν άλλη μουσουλμανική χώρα ευημερούσα και μη εμπόλεμη. (π.χ, Σαουδική Αραβία, Η.Α.Ε., Αίγυπτος κλπ). Η τρομοκρατία του Ισλαμικού κράτους θα αντιμετωπισθεί μόνο αν συμφωνήσουν  τα κράτη που τους εξοπλίζουν να σταματήσουν να το κάνουν, εξαιρετικά δύσκολο καθώς ο πόλεμος είναι το ελκυστικότερο προϊόν της διεθνούς αγοράς!!! Η Σαουδική Αραβία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας όπλων το 2016 με το 8,2% του παγκόσμιου μεριδίου. Το Ριάντ το 2016, ήταν ο καλύτερος πελάτης των ΗΠΑ, που ήταν ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων παγκοσμίως με δεύτερη την Ρωσία. (Είναι κοινό μυστικό ότι το1/3 των όπλων που αγοράζει η Σαουδική Αραβία μεταβιβάζονται στο Ισλαμικό κράτος.)

Καταλαβαίνω ότι, με τα παραπάνω, σας χάλασα την όρεξη γι' αυτό σας παρουσιάζω τις παρακάτω χαρούμενες φωτογραφίες τραβηγμένες από μένα!

Η Αιγύπτια φίλη μας Φαρίντα Χαμπίμπ,  Κάϊρο 2011


Μια κοπέλα στο Σουέζ, Μάρτιος 2014


Πωλήτρια στην Κουάλα Λουμπούρ, Μάης 2009 

Η Περσίδα φίλη μου Πάρτο Μουνχίμι, Τεχεράνη 1976 


====================================================
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

  Βικιπαίδεια: Ισλάμ, Τζιχάντ, Μουσλίμ, Αμπού Μπάκρ, Αλί, κλπ.

  Εγκυκλοπαίδεια Britannica

  The Oxford Dictionary of Islam

  «Το Ιερό Κοράνιοεκδόσεις κάκτος

  Holy Quran (1993), by Dr. Mir Aneesuddin.

  Κοράνι: οι 150 (πιο) “θανάσιμες” σελίδες! Γιώργος Ανεστόπουλος

  Bureau of Counterterrorism. «Country Reports on Terrorism 2013». U.S. Department of State.

  La Colonisation de l’Europe: discours vrai sur l’immigration et l’Islam

  The press project: Οι αριθμοί του τρόμου

  Protothema: Η τρομοκρατία στην Ευρώπη -

  Καθημερινή: «Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας» 18.08.2017

  Χronos.gr: Η σύνδεση Ισλάμ & τρομοκρατίας και η άνοδος της ισλαμοφοβίας

  Global Terrorism Index 2016

  Σαλαφισμός και πολιτική. The Economist. 27 June 2015.

  Καθημερινή: Πανισλαμικό κράτος «θέλει» η Τζεμάα Ισλαμίγια

  Καθημερινή: Τι απέμεινε από την Αραβική Άνοιξη

  REPORT from Institute for Economics and Peace. Published on 17 Nov 2016

  Κώστας Ράπτης: Τι ήταν εντέλει αυτό που αποκλήθηκε "Αραβική Άνοιξη";

  Ισλαμικό Κράτος | Η Εφημερίδα των Συντακτών - efsyn

  Η απελευθέρωση της πρωτεύουσας του «Ισλαμικού κράτους» στα συριακά εδάφη, από το μέτωπο κατά του ISIS.

  Τι είναι οι Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και τι θέλουν. www.iefimerida.gr

  Μπορεί να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος;  DW - 07.06.2017

  ISIS: Λίστα θανάτου με αναφορά και σε Ελλάδα - CNN.gr

  ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Σουνίτες, Σιίτες, Μπεκτασήδες

  Βικιπαίδεια:  Μουσουλμανική μειονότητα Δυτικής Θράκης

  Τι πραγματικά συμβαίνει στην Θράκη | Foreign Affairs - Hellenic Edition

  Οι τζιχαντιστές κακοποιούν το Κοράνι; Το Βήμα Online

  Το κλειδί για την κατανόηση του Ισλάμ. (Islam land)

  Το Ισλάμ είναι η Θρησκεία της Ειρήνης, της ανοχής και της αγάπης, (Islam land)

  Φεντουλάχ Γιουλέν: Οι αληθινοί Μουσουλμάνοι δεν μπορεί να είναι τρομοκράτες

 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Αμυγδαλέζα. Κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών που βρίσκεται στην Αμυγδαλέζα των Αχαρνών Αττικής. Έκλεισε τον Φεβρουάριο 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

2. Ακολουθεί άρθρο μου για τις θηριωδίες του Χριστιανισμού.

3. Άτσε Πόλη στο βορειοδυτικό μέρος της Σουμάτρας που χτυπήθηκε από το τσουνάμι του 2004. Το Άτσε είναι το μοναδικό μέρος της Ινδονησίας που εφαρμόζεται η Σαρία. Η πρόσβαση στο Άτσε επιτρέπεται με ειδική βίζα.

4. Η Τζεμάα Ισλαμίγια είναι μία παν-ασιατική ισλαμιστική οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στη νοτιοανατολική Ασία.

5. Αραβική άνοιξη ονομάστηκε ένα κύμα διαδηλώσεων και διαμαρτυριών στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική που εκδηλώθηκε από το Δεκέμβριο του 2010 με υποκίνηση των Αμερικάνων στην προσπάθεια εγκαθίδρυσης ελεγχόμενων αραβικών κυβερνήσεων.

6. Φονταμενταλιστής: Αυτός που επιστρέφει στις βάσεις του fondamenta= θεμέλια 

7. Guillaume Faye Γάλλος Δημοσιογράφος μελετητής και συγγραφέας.

8. Αχμαντίγια: Οργάνωση που πιστεύει στην επιβολή του Ισλάμ με τον προσηλυτισμό και χωρίς τη χρήση όπλων.

9. Μουτζαχεντίν: Αγωνιστής, πολεμιστής του ιερού πολέμου τζιχάντ. Οι μουτζαχεντίν ή τζιχαντιστές είναι δημιούργημα των Η.Π.Α. από την εποχή του Αφγανιστάν, με προφανή στόχο τη δημιουργία προβλημάτων στη Ρωσία μέσω Τσετσενίας.

10. Η Μποκο Χαράμ είναι η πιο σκληρή ισλαμική οργάνωση της Αφρικής. Σ’ αυτή αποδίδονται δεκάδες χιλιάδες νεκροί.

11. «αν είσαι στη Ρώμη να ζεις σαν Ρωμαίος, αν είσαι αλλού να ζεις όπως ζουν εκεί»

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.