Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ




                  Την Τρίτη που μας πέρασε 6 Νοέμβριου επαναλήφθηκε στον Δημοτικό κινηματογράφο η Λαϊκή Συνέλευση με αρκετά μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.
         Επισημαίνουμε την παντελή απουσία της Δημοτικής αρχής. Κανένας από του συμβούλους της συμπολίτευσης δεν ήταν παρών αλλά και κανένας από τους συμβούλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
          Και ερωτώ για ποιο λόγο εξελέγησαν οι άνθρωποι αυτοί ή μη μόνο να προασπίσουν τα συμφέροντα του τόπου? Που ήταν όταν οι κάτοικοι συνέρχονταν για να αντιδράσουν στη συνεχή υποβάθμιση του νησιού μας;
          Κάποιοι είπαν μα στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ θα πάμε και μάλιστα με πρόταση του Ταφλαμπά;  Μα είναι δυνατόν τα κεφαλαιώδη προβλήματα του τόπου μας να τα βλέπουμε με κομματικά και προσωπικά κριτήρια;
          Αντί ο Δήμαρχος να είναι πρωτοστάτης της κίνησης αυτης, απουσίαζε!!! (Το περίεργο ήταν ότι απουσίαζε και η Αντιπεριφερειάρχης).
          Βέβαια είμαστε συνηθισμένοι στις απουσίες του Δημάρχου, όχι όμως όταν πρόκειται για ζητήματα επιβίωσης αυτού του νησιού. Βρίσκονταν, λέει, στην Αθήνα για σημαντικά ζητήματα του τόπου (εδώ γελάνε!!!!). Και να ήταν, έπρεπε να στείλει επιστολή με την Αντιδημάρχο, να χαιρετίζει τη Συνέλευση και να συμπαρίσταται στον αγώνα του Θιακού λαού που τον ψήφισε.
          Εδώ θα τονίσω, ακόμα μια φορά, ότι η άποψη «δεν κάνουμε τίποτα» είναι μοιρολατρική και είναι αυτή που έφερε τον Ελληνικό Λαό στη δεινή θέση του σήμερα.
          Όπως και να έχουν τα πράγματα η Λαϊκή Συνέλευση αποφάσισε τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής μας και εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ

Εμείς οι πολίτες και οι κάτοικοι της Ιθάκης συγκεντρωθήκαμε στον Δημοτικό Κινηματογράφο, μετά από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ιθάκης που λήφθηκε κατά την συνεδρίαση της 30-10-2012, να  πραγματοποιηθεί Λαϊκή Συνέλευση,
Για να καταδικάσουμε:
·        την επιχειρούμενη πλέον φανερή προσπάθεια της κεντρικής κυβέρνησης να διαλύσει τον κοινωνικό αλλά και τον δημόσιο ιστό του νησιού μας, αλλά και των νησιών όλης της Ελλάδας.
·        Την προσπάθεια να μας αφανίσουν οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά, με στοχευμένες ενέργειες και πράξεις που είχαν ξεκινήσει χρόνια πριν και εντάθηκαν από τον Μάιο του 2010, οπότε και εντάχθηκε η πατρίδα μας στο Μνημόνιο και υποτάχθηκε έκτοτε στις άγριες διαθέσεις των τοκογλύφων και της τρόικας.

Συγκεκριμένα και κατά τα τελευταία δυόμισι χρόνια έκλεισαν ή κατέστησαν ανενεργές με απόφαση όλων των μέχρι σήμερα μνημονιακών κυβερνήσεων οι ακόλουθες δημόσιες υπηρεσίες και ΔΕΚΟ που λειτουργούσαν στην Ιθάκη:
·        Το Τελωνείο Ιθάκης
·        Το Ιστορικό Αρχείο Ιθάκης.
·        Το γραφείο της ΔΕΗ.
·        Το γραφείο του ΟΤΕ.
·        Από την 1-1-2013 συγχωνεύεται το Ειρηνοδικείο Ιθάκης με το Ειρηνοδικείο Σάμης
·        Από τις 14-1-2013 θα κλείσει η Δ.Ο.Υ. Ιθάκης (έχει εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση).
·        Με τον νόμο που ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες από την Βουλή, θα ιδιωτικοποιηθούν εντός του 2013 τα ΕΛΤΑ, γεγονός που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο του εδώ καταστήματος του οργανισμού.
·        Δεν είναι πλέον σίγουρη η λειτουργία του ΕΠΑΛ – Ναυτικού Λυκείου Ιθάκης, για την επόμενη σχολική χρονιά, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των κρατικών υπηρεσιών.
·        Επίσης και το κατάστημα Ιθάκης του ΙΚΑ οδηγείται στην κατάργησή του.
·        Το Κέντρο υγεία υποβαθμίζεται συνεχώς καθώς οι γιατροί και προσωπικό που φεύγει δεν αντικαθίσταται. 
·        Καταργείται από την επόμενη οικονομική χρονιά και το εναπομείναν αφορολόγητο των μικρών νησιών!!!
·        Στον ιδιωτικό τομέα, το F/B ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ , το οποίο σταμάτησε τα δρομολόγιά του εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα, άφησε πολλούς συμπολίτες μας άνεργους.
·        Πολλές από τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν μέχρι πρόσφατα στο νησί μας έκλεισαν ή επίκειται άμεσα να κλείσουν.
·        Υπάρχουν τέλος οι νέοι και οι νέες που αναγκάζονται εξ αιτίας αυτής της άθλιας κατάστασης να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, προκειμένου να βρουν δουλειά!!!

Δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε δυναμικά σε κάθε προσπάθεια επί πλέον εξευτελισμού της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

1.  Συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία της 7-11-2012
2.  Κηρύσσουμε την 20η Νοεμβρίου 2012 ημέρα γενικής διαμαρτυρίας για την  τραγική υποβάθμιση του νησιού μας, με  κλείσιμο όλων των υπηρεσιών, καταστημάτων και γραφείων, και συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία στο Βαθύ.
3.  Ζητάμε την άμεση ανάκληση των αποφάσεων για κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Ιθάκης και του Ειρηνοδικείου Ιθάκης.
4.  Συγκροτούμε επταμελή επιτροπή αγώνα αποτελούμενη από τους: Σπύρο Αρσένη, Δημοσθένη Συρμή, Γιάννη Ανδριανάτο, Τηλέμαχο Καραβία, Αλέξανδρο Ταφλαμπά, Γεράσιμο Μαρούδα και Γιώργο Κουβαρά.
5.  Η επιτροπή θα οργανώσει τη γενική διαμαρτυρία, θα πληροφορήσει το σύνολο των κατοίκων, θα οργανώσει πληροφοριακή συγκέντρωση στην Αίθουσα του Σταυρού, στις 12 Νοεμβρίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 6μ.μ., θα ενημερώσει όλα τα ΜΜΕ και τέλος θα επισκεφθεί άμεσα τα Υπουργεία, Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Ναυτιλίας, για να επιδώσει το ψήφισμα αυτό και να ζητήσει την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.
5.  Ζητάμε από την βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας και να συνοδεύσει την επιτροπή αγώνα όπου χρειασθεί.
6.  Να δημοσιευθεί το ψήφισμα αυτό στον τοπικό και πανελλαδικό τύπο και στο internet.

ΑΣ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ:
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΣΤΙΣ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 6ΜΜ.