Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΔΕΗ

Στις 23 Νοεμβρίου στο Δημοτικό κινηματογράφο, υπήρξε συνάντηση όλων αυτών που αντιδρούν στα χαράτσια μέσω ΔΕΗ.
Έλαμψε δια της απουσίας του ο Δήμαρχος. Κρίμα στα συγχαρητήρια που του δώσαμε! Έτσι και αλλιώς δεν ήταν δική του η πρωτοβουλία!
Εκείνο όμως που μας απογοήτευσε ήταν η μικρή συμμετοχή του κόσμου.
Ο κόσμος προφανώς δεν έχει καταλάβει ότι η κυβέρνηση με το νόμο Βενιζέλου παρανομεί και εκβιάζει και κατά συνέπεια πρέπει να αντιδράσει ομαδικά και συλλογικά.
Ο κ. Βενιζέλος στις 23 του περασμένου Ιουνίου έλεγε ότι:
…δεν χρειάζεται να γίνει άλλη παρέμβαση και δη μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη η φόρους και ιδίως φόρους διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό θεμελιώδες… 
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ!


 Και ξαφνικά μετά από δύο μόλις μήνες ο χοντρός συνταγματολόγος κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που είχε δηλώσει, εισάγοντας ένα νόμο καταφανώς αντισυνταγματικό, άδικο και ανήθικο!
Ποιος μπορεί πλέον να τον εμπιστευθεί; Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι δεν θα επιβάλει και νέα χαράτσια;
Δυστυχώς για τη χώρα η κρίση αντί να απαλύνεται βαθαίνει ολοένα και περισσότερο. Οι οικονομολόγοι όλου του κόσμου δεν πιστεύουν ότι μπορεί η Ελλάδα να βγει από την κρίση. Η περίφημη 6η δόση μπορεί τελικά να δοθεί όμως μετά τι;
Όπως είχαμε πει και παλαιότερα η προηγούμενη κυβέρνηση δεν πέτυχε κανένα από τους στόχους που η ίδια και κατόπιν εντολών της τρόικα, έθεσε. Έτσι κατέφυγε σε αντισυνταγματικά, αντιλαϊκά και εκβιαστικά μέτρα προκειμένου να εξασφαλίσει έσοδα χωρίς να νοιάζεται για την εξαθλίωση που δημιουργεί σε τεράστιο πλήθος συμπατριωτών μας.
Ακόμα και αυτά τα μέτρα απέτυχαν να αυξήσουν τα δημόσια έσοδα σύμφωνα με την σημερινή έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η ύφεση της οικονομίας  συνεχίζει να βαθαίνει.
Και τι περιμένουμε από τον νέο πρωθυπουργό; Γνωρίζετε ποιος είναι ο γοητευτικός σοβαρός κύριος Λουκάς Παπαδήμος;
Ήταν διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και βασικός συνεργάτης του Σιμήτη. Ήταν ο άνθρωπος που σε συνεργασία με την Goldman-Sachs δημιούργησε τη λεγόμενη «δημιουργική λογιστική», που κατασκεύασε πλαστά στατιστικά στοιχεία προκειμένου η Ελλάδα να μπει στην ΟΝΕ. (τεράστιο και καταστροφικό κατά την άποψή μου σφάλμα η βιαστική και κατ’ αυτή την έννοια είσοδος της χώρας στην ΟΝΕ)
Ήταν ο άνθρωπος που συντέλεσε άμεσα στην διόγκωση του δημόσιου χρέους.
Τι μπορούμε λοιπόν να περιμένουμε από αυτόν τον πρωθυπουργό που μάλιστα περιστοιχίζεται από σχεδόν, το σύνολο του παλαιού επιτελείου, τουλάχιστον στις καίριες θέσεις; 
Ο εκβιασμός του Βενιζέλου «ή πληρώνετε ή σας κόβω το ρεύμα» δεν πρέπει να μας εκπλήσσει!   Εντάσσεται στην τάξη πραγμάτων που αυτοί όλοι (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) δημιούργησαν και καλλιέργησαν τα τελευταία χρόνια.
Διέβρωσαν τον κοινωνικό ιστό, κατέλυσαν κάθε είδους αξία, καθιέρωσαν τα λαμόγια, τους κλέφτες και τους απατεώνες ως αξιοσέβαστους επιτυχημένους πολίτες!
Και μ’ αυτό τον κοινωνικό ιστό πιστεύουν ότι θα κατορθώσουν να δημιουργήσουν πρωτογενές πλεόνασμα και μάλιστα τέτοιο ώστε να εξυπηρετηθεί το χρέος;
Πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα υπάρξει! Και με την κρίση τώρα να αγγίζει και τις λεγόμενες υγιείς οικονομίες προβλέπω ότι σύντομα προκειμένου να σωθεί το Ευρώ και να μην υπάρξει παγκόσμια καταστροφική κρίση, η Ευρωζώνη θα αλλάξει σύνθεση και φοβάμαι ότι η Ελλάδα δεν θα έχει θέση στη νέα αυτή σύνθεση.
Το μόνο που θα  υπάρξει είναι και νέα μέτρα και νέοι φόροι. Ήδη σκέπτονται να περικόψουν τις επικουρικές συντάξεις!
Επιτέλους ο λαός πρέπει να αντιδράσει.
Να αρνηθεί να πληρώσει τα χαράτσια. Να και να διώξει βάναυσα αυτούς που θα έρθουν να του κόψουν το ρεύμα. Και αν του το κόψουν να το επανασυνδέσει. Οι Δήμοι να οργανωθούν και να παρέχουν στους δημότες τους κάθε βοήθεια είτε νομική είτε τεχνική.
Να βγει στους δρόμους να διαδηλώσει.
Να γιαουρτώσει και να προπηλακίσει τους πολιτικούς!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ! ΩΣ ΕΔΩ! ΑΡΚΕΤΑ!
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΤΑ 40 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ