Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Η ΟΔΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ (Ενθαρρυντική συνέχεια)


Επικίνδυνη στροφή: Πινακίδες γκρίζες, σήμανση ανύπαρκτη!! 
Στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «Τα νέα της Ιθάκης» αλλά και στο Blog μας, είχαμε αναφερθεί στις άθλιες πινακίδες που υποτίθεται ότι κατευθύνουν και προστατεύουν τους εποχούμενους στο οδικό δίκτυο της Ιθάκης.
Είχαμε επίσης αναφερθεί στις άοκνες προσπάθειες του Επάρχου κ. Σπύρου Τσιντήλα, σε συνεργασία πάντα με το Δήμο, για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων πινακίδων αλλά και των μικροβλαβών του οδικού δικτύου.
Τελικά η σημερινή απόφαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων δικαιώνει αυτές τις προσπάθειες αλλά και εμάς που αναδείξαμε το σημαντικό αυτό θέμα: ( http://dimos-syrmis.blogspot.gr/2017/05/blog-post_13.html )

Παρακάτω παραθέτουμε απόσπασμα από την απόφαση της οικονομικής επιτροπής.



Τώρα πρέπει να αναμένουμε την δημοπράτηση του έργου, όπως αναφέρεται στην απόφαση και φυσικά την εκτέλεσή του που σύμφωνα με τους όρους δημοπράτησης, πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε τέσσερις μήνες.
Βεβαίως η φετινή καλοκαιρινή σεζόν χάθηκε και είναι ουκ ολίγα τα παράπονα των επισκεπτών μας για ανύπαρκτη σήμανση πάνω σε επικίνδυνες στροφές. Ελπίζουμε μέχρι την επόμενη τουριστική περίοδο το έργο να έχει ολοκληρωθεί. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει ο Έπαρχος σε συνεργασία πάντα με το Δήμο, να μη εφησυχάσουν αλλά να ενοχλούν σε μόνιμη βάση τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.  
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σ’ αυτή τη χώρα η γραφειοκρατία που ταλανίζει τον τόπο δεν έχει ακόμα παταχθεί και σε συνδυασμό με την ολιγωρία των κρατικών υπαλλήλων, καθυστερεί την οποιαδήποτε ανάπτυξη.
Καλό οδικό δίκτυο με σωστή σήμανση είναι ένα από τα σημαντικά στοιχεία που αναφέρονται στα μέσα τουριστικής καθοδήγησης και επηρεάζουν την απόφαση του ταξιδιώτη (π.χ. Trivago, Τrip Advisor κλπ). Πέραν όμως αυτών είναι και η άποψη των επισκεπτών μας που αποτελούν ζωντανή διαφήμιση, ή το αντίθετο, για τον τόπο μας.