Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ….

         
Πριν λίγο καιρό σε δημοσίευμα μου στο Blog μου το οποίο βέβαια αναδημοσιεύτηκε σε πολλές άλλες ιστοσελίδες αλλά και στα "Νέα της Ιθάκης", είχα παρακαλέσει τους υποψηφίους Δημάρχους να μην αναφέρονται στο κληροδότημα Συρμή και ιδίως αυτούς που όντας στην αρχή (οποιαδήποτε αρχή) δεν έκαναν απολύτως τίποτα επί 20 χρόνια.

Ο κ. Λιβιτσάνης δεν σεβασθηκε την επιθυμία μου. Μήπως όλα αυτά τα χρόνια σεβάσθηκε το κληροδότημα και τους αναξιοπαθούντες της Ιθάκης;
Τώρα το θυμήθηκε το κληροδότημα !!!
          Όμως δεν με εκπλήσσει το θράσος αυτών των ανθρώπων.
          Και για να καταλάβετε καλύτερα αρκεί να ρίξετε μια ματιά στο «ολοκληρωμένο» πρόγραμμα της παράταξης με τον ευήκοο τίτλο «Μαζί για την Ιθάκη» με επικεφαλής τον κ, Λιβιτσάνη και στα μετόπισθεν τον κ. Σκληρό!!!
         
          Ένας υποψήφιος Δήμαρχος ή οποιοσδήποτε υποψήφιος, έχει κάθε δικαίωμα να ανακοινώσει το πρόγραμμα του και κάθε δικαίωμα να πει ότι θα φτιάξει ότι του κατέβει στο κεφάλι. οτιδήποτε σκαρφιστεί. Μπορεί για παράδειγμα να πει στους ψηφοφόρους ενός τόπου χωρίς ποτάμια ότι… θα φτιάξει γεφύρια.         Όμως αυτό μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα ή ο υποψήφιος να είναι ηλίθιος ή να περνάει τους ψηφοφόρους για ηλίθιους και κάφρους.
         
Τι θα πρέπει λοιπόν να σκεφθούμε, όταν οι κύριοι Λιβιτσάνης και Σκληρός μας παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα του οποίου το μίνιμουμ της υλοποίησης απαιτεί τουλάχιστον 30 Εκατομμύρια Ευρώ;
          Πότε;  Σήμερα στην εποχή της κρίσης και της εξαθλίωσης της χώρας μας, σήμερα που διατίθεται στην τοπική αυτοδιοίκηση μόλις το 4% του προϋπολογισμού και που προβλέπεται η περαιτέρω μείωσή του, σήμερα που κανένας Δήμαρχος, ή όποιος άλλος τοπικός άρχων, δεν μπορεί να εκταμιεύσει πάνω από 5000 Ευρώ χωρίς την έγκριση του οικονομικού επιτρόπου και … του ελεγκτικού συνεδρίου, σήμερα που αντί της βοήθειας για ανάπτυξη, τα νησιά μας υφίστανται συρρίκνωση από την κεντρική εξουσία.
          Ισχύει λοιπόν αυτό που είπαμε παραπάνω: ή ηλίθιοι είναι ή εμάς μας περνάνε για ηλίθιους. Και επειδή σίγουρα δεν είναι ηλίθιοι απλά πιστεύουν ότι εμείς είμαστε κάφροι και χαχόλοι. Φαίνεται είδαν ότι η «συνταγή» Γιάνναρου είχε πετύχει φέρνοντας τον στην εξουσία και αποφάσισαν να την εφαρμόσουν. Ξεχάσανε όμως το νερό από τον Αστακό και το Logistic park όλα τα άλλα τα’ χουνε στο πρόγραμμα τους.
          Έτσι προκειμένου να πείσουν τους χαχόλους ακούστε τι σκεφθήκανε!!!!
·        Ανανέωση του στόλου και του εξοπλισμού αποκομιδής απορριμμάτων και αγορά πλήρους σειράς εργαλείων και μηχανημάτων…..
·        Μελέτη και προμήθεια για την εγκατάσταση Compact Βιολογικών καθαρισμών
·        Θεσμοθέτηση υποτροφίας, «Λόρδος Βύρωνας»
·        Διαγωνισμός για εκπόνηση μελέτης (Master Plan) για την διαμόρφωση και εκμετάλλευση του λιμένα Βαθέως Ιθάκης.
·        Οριστική λύση για την διευθέτηση και εκμετάλλευση λιμένος Φρικών.
·        Προκήρυξη μελέτης για την ένωση του Λαζαρέτου με την παραλιακή οδό του Βαθέως.  (Μέχρι και το γραφικό λιμάνι μας σκέφθηκαν να καταστρέψουν!!!)
·        Εκπόνηση μελέτης για την χωροθέτηση και κατασκευή προβλήτας κρουαζιερόπλοιων.
·        ……………………………
·        Και το αποκορύφωμα: θα φτιάξουν …κρεματόριο για να καίνε τους …Θιακούς !!!!!
·        Και ακόμα θα οργανώσουν …. διαδραστική επικοινωνία των συμπολιτών μας. 
·        Ακόμα και τους σκύλους και τους γάτους θα βολέψουν !!!
·        Άσε δε το: master plan, το live streaming, το brand name/branding, τις start ups ….και άλλα ακατανόητα φούμαρα!!!! (Αναρωτιέμαι ποιός άσχετος συνέταξε αυτό το πρόγραμμα και αν εξήγησε τα προηγούμενα στον κ. Λιβιτσάνη!!!)
         

          Βέβαια όλα αυτά είναι για γέλια και δεν νομίζω ότι θα βρεθεί λογικός άνθρωπος να τα συμμερισθεί.
          Όμως όπως είπαμε ο κάθε υποψήφιος έχει το δικαίωμα να λέει ότι παπαριά του κατεβεί.
          Αλλά να ήταν μόνο οι παπαριές !!!!
           Πού είσαστε κύριοι Λιβιτσάνη και Σκληρέ όλα αυτά τα χρόνια; Στον πλανήτη Άρη;
          Δεν είσαστε για αμέτρητα χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση;
Γιατί δεν προωθήσατε απολύτως τίποτα από αυτά που τώρα εξαγγέλλετε; 
          Τώρα θυμηθήκατε κε Λιβιτσάνη τον λιμένα Φρικών; Πού είσαστε, όντας  Έπαρχος, όταν κατασκευάζονταν το αίσχος του λιμανιού των Φρικών που ζημίωσε τους Φρικιώτες και τη Βόρεια Ιθάκη αρκετά εκατομμύρια;      
          Πού είσαστε κε Λιβιτσάνη όταν στο χαντάκι που είχε σκάψει ο ΟΤΕ και από την αδιαφορία τη δική σας έμενε επί μήνες ανοιχτό με αποτέλεσμα να τραυματισθούν άσχημα ένας συμπατριώτης μας και ένας οικονομικός μετανάστης;
          Το μόνο που κάνατε κε Λιβιτσάνη και Σκληρέ ήταν να ποινικοποιήσετε τη ζωή του τόπου με αμέτρητες καταγγελίες ενάντια στο Γιάνναρο. Βρήκατε, όπως αλήθεια λέτε, έναν κοινό παρανομαστή συνεργασίας, δηλαδή να διώξετε το Γιάνναρο γιατί σας πείρε την καρέκλα!!! Προς τιμή τους οι σύμβουλοι σας παραιτήθηκαν αρνούμενοι να μετέχουν στο βρόμικο πόλεμο που εξαπολύσατε όχι ενάντια στο Γιάνναρο αλλά, ενάντια στο νησί.  
          Είσαστε εσείς κε Λιβιτσάνη και κε Σκληρέ που με τις πρόσφατες δραστηριότητες σας με δήθεν δικαιολογία τη νομιμότητα (εδώ γελάνε ;;; !!!) καθυστερήσατε την ανάπτυξη του τόπου.
          Είσαστε εσείς που είπατε το περίφημο « Δεν θα αφήσουμε το Γιάνναρο να κάνει τίποτα…» με κόστος για το νησί μας (γιατί ο Γιάνναρος, μεταξύ μας, χέστηκε!!)
          Είσαστε  εσείς κ. Σκληρέ που στις 30-01-2013, με έγγραφο σας προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση καταγγείλατε τον προϋπολογισμό με αποτέλεσμα επί τέσσαρις μήνες να μη μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία δαπάνη ούτε καν η αγορά καυσίμων για τα σκουπιδιάρικα και πνιγήκαμε στο σκουπίδι.
          Είσαστε εσείς κ. Λιβιτσάνη και κ. Σκληρέ που καταγγείλατε την επισκευή του Δημαρχείου γιατί δήθεν δεν έγινε νόμιμα.
          Είσαστε εσείς κ. Σκληρέ και κ. Λιβιτσάνη που καταγγείλατε την επισκευή του δρόμου προς Μάρμακα και τώρα λέτε ότι θα τον ... ασφαλτοστρώσετε!!!
          Είσαστε εσείς κ. Σκληρέ που ψηφίσατε όχι για να μετασκευασθεί ο ξενώνας στα δεντράκια σε ξενώνα ηλικιωμένων και τώρα στο απίστευτο πρόγραμμα σας λέτε ότι θα τον κατασκευάσετε εκεί.
           Είσαστε εσείς κ. Σκληρέ και κ. Λιβιτσάνη που γελάγατε όταν ακούσατε για το καταδυτικό πάρκο … και τώρα το έχετε στο πρόγραμμα σας.
          Είπατε πώς τρεισήμισι χρόνια δώσατε τον αγώνα σας για την υποβάθμιση του νησιού μας. Τίποτα δεν κάνατε, πουθενά δεν είσαστε όταν συστήσαμε την επιτροπή αγώνα για την υποβάθμιση του νησιού μας και να σας θυμίσω σε ερώτημα που σας έκανα προσωπικά γιατί δεν συμμετέχετε θυμάστε τι απαντήσατε; Έλα καιμένε!! Τίποτα δεν θα κάνετε!! (και όμως κάτι κάναμε) 
          Ε βέβαια θα πηγαίνατε κόντρα στο ΠΑΣΟΚ που σας εξέθρεψε και σας γαλούχησε;  
          Το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν οι άπειρες καταγγελίες σας προκειμένου να διώξετε το Γιάνναρο.
          Σαν να μην έφθανε η υποβάθμιση του νησιού μας από την άθλια συγκυβέρνηση, ήρθατε εσείς κ. Λιβιτσάνη και κ. Σκληρέ να δώσετε τη χαριστική βολή, μετατρέποντας τη ζωή μας σε εισαγγελικό-αστυνομικό μανιφέστο με αποτέλεσμα ο τόπος μας να πάει τριάμισι χρόνια πίσω.
          Δικαιολογία σας η νομιμότητα!!!
          Που είσαστε κ. Λιβιτσάνη και κ. Σκληρέ όταν παίζονταν τα χρήματα του κληροδοτήματος Συρμή στο χρηματιστήριο. Αν είσαστε αντιπολίτευση, συμπολίτευση στο Επαρχείο ή στο Δήμο, είναι άσχετο. Ο εκλεγμένος τοπικός άρχων οφείλει να προασπίζει τα συμφέροντα των πολιτών προς κάθε κατεύθυνση και από οποιαδήποτε θέση.
          Τότε δεν γνωρίζατε τίποτα περί νομιμότητας και εισαγγελέων! Εε;    
          Και τώρα έχετε το θράσος να ξαναβάζετε υποψηφιότητα και μάλιστα μας πετάτε στα μούτρα απιθανότητες περνώντας μας για κάφρους.
         
          Τα πρόσωπα που πρωτοστάτησαν στην καθυστέρηση του νησιού μας  τα τελευταία χρόνια και που όλοι τα γνωρίζουμε καλά, θα έπρεπε να εξαφανισθούν από την πολιτική ζωή του τόπου.

          
Και αφού δεν έχουν την αυτογνωσία αλλά και το φιλότιμο να το κάνουν οι ίδιοι, ας το κάνουμε εμείς.