Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


                                                                                                                  του Δ. Συρμή 
Τα κόμματα αναμφισβήτητα έχουν το δικαίωμα να διαφημίσουν εαυτόν πριν την εκλογική διαδικασία. Επιδοτούνται δε για το σκοπό αυτό από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Συνήθως σε αυτές τις διαφημίσεις είτε προβάλουν τα προγράμματα είτε ασκούν κριτική, στις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Αυτή τη φορά όμως οι επικοινωνιολόγοι επέλεξαν ένα διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας για τη Νέα Δημοκρατία. Έβλεπαν ότι οι δημοσκοπήσεις (οι  πραγματικές όχι αυτές που δημοσιοποιούσαν) έδιναν σημαντική διαφορά στο ΣΥΡΙΖΑ, συγχρόνως όμως και ένα μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων. Έτσι αποφάσισαν να καταφύγουν, σε μια απέλπιδα προσπάθεια, στην τρομοκρατία των Ελλήνων ψηφοφόρων μήπως και αποσπάσουν κάποιο ποσοστό από τους αναποφάσιστους. 
Σχεδόν όλα τα σπότ που προέβαλαν έδειχναν … τι θα γίνει αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και φυσικά προέβλεπαν την απόλυτη χρεοκοπία, την στάση πληρωμών μισθών και συντάξεων, την  παύση κάθε είδους εισαγωγών όπως καυσίμων, φαρμάκων, κλπ, τη δέσμευση των καταθέσεων και την αναρχία και την απόλυτη καταστροφή της χώρας!!!
Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν και τα πρωτοπαλίκαρα της ΝΔ στα τηλεοπτικά πάνελ με προεξάρχοντες, ποίους άλλους, τον κ. Βορίδη και την κα. Βούλτεψη, η οποία μάλιστα είχε πει χαρακτηριστικά σε εκπομπή:           
«Ο κόσμος νομίζει ότι χρεοκοπία είναι αυτό που ζει τώρα. Χρεοκοπία σημαίνει πραγματική χρεοκοπία, στη διάρκεια της οποίας σταματούν αμέσως οι εισαγωγές καυσίμων, πρώτων υλών και φαρμάκων»,  Στην αντίδραση του Γιώργου Οικονομέα, που σχολίασε: «Κοντεύετε να μας πείτε ότι δε θα έχουμε και χαρτιά υγείας» απάντησε: «Όχι, χαρτί υγείας δεν έχει η Αργεντινή και η Βενεζουέλα. Πάντως σου συνιστώ να αγοράσεις», Κόκαλο οι δύο παρουσιαστές.
Η μέθοδος αυτή μου θύμισε τα μέσα του 20ου αιώνα που ο Μακάρθυ με τον κόκκινο κίνδυνο τρομοκράτησε τους Αμερικανούς πολίτες.
Στη χώρα μας, οι ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο φτάνουν γρηγορότερα πια απ' ότι τότε, φαίνεται όμως πως βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν, γιατί έχουμε απολέσει την κριτική σκέψη. Δεν γίνεται από τη μία η κυβέρνηση να προβάλλει το επιτυχημένο έργο στην πάταξη της τρομοκρατίας και την ίδια ώρα να τρομοκρατεί, με άλλα εργαλεία, τον φουκαρά ψηφοφόρο που δεν έχει στον ήλιο μοίρα. (γιατί έτσι κι αλλιώς οι "άλλοι", δεν τρομοκρατούνται).
Έτσι λοιπόν πολλοί ήταν εκείνοι που τρομοκρατήθηκαν με αποτέλεσμα να πάνε στις τράπεζες και να σηκώσουν τα λεφτά τους ενώ κάποιοι άλλοι σχημάτησαν ουρές στα φτηνά σουπερμάρκετ … για να κάνουν προμήθειες!!! Αυτά βέβαια τα έχουμε δει και στο παρελθόν και μετά από λίγο καιρό καταλαγιάζουν. Ωστόσο από την αρχή της Νεοδημοκρατικής Τρομοκρατίας 10,5 Δις Ευρώ σηκώθηκαν από τις τράπεζες. Από την αρχή της εβδομάδας μέχρι χτες σηκώθηκαν από τις τράπεζες 4,2 Δις. Κάποια από τα χρήματα αυτά διέφυγαν στο εξωτερικό (και μάλλον δεν πρόκειται να επαναπατρισθούν) ενώ κάποια μπήκαν σε σεντούκια και είναι άγνωστος ο χρόνος κατά τον οποίο θα επιστρέψουν στις τράπεζες.
Το γεγονός αυτό οδήγησε τις τέσσαρες μεγαλύτερες Τράπεζες ήτοι: την Εθνική, την Πειραιώς, τη  Eurobank και την Αlphabank να ζητήσουν ρευστά από τον ELA (Emergency Liquidity Assistance) της ΕΚΤ η οποία και δόθηκε για την περίοδο 15 ημερών με προοπτική παράτασης άλλων 15.
Δεν είναι ανάγκη να είναι κάποιος οικονομολόγος για να καταλάβει την τεράστια ζημία που προκαλεί αυτή η κατάσταση στη χώρα! Ωστόσο ο Σαμαράς και τα λαμόγια του, αμοραλιστές του αισχίστου είδους όπως αποδείχθηκαν, ουδόλως ανησυχούν για τη χώρα και τον Ελληνικό λαό. Γιατί να το κάνουν άλλωστε; Όλοι αυτοί έχουν εξασφαλίσει το χαβιάρι των ακόμα και δισέγγονων τους ενώ τα δικά μας παιδιά θα υποφέρουν για τα επόμενα 60 χρόνια (σχέδιο Σοινμπλε - Χαρδούβελη) αν βέβαια ο Τσίπρας δεν διαφοροποιήσει την κατάσταση! 
Τέτοιου είδους πράγματα όχι μόνο δεν συμβαίνουν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, αλλά πολύ αμφιβάλω αν ακόμα συμβαίνουν σε χώρες της κεντρικής Αφρικής!
Ωστόσο ο νόμος θεωρεί μέγιστο έγκλημα τη διαρροή ψευδών ειδήσεων προβλέψεων κλπ που θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα του νομίσματος και του τραπεζικού συστήματος!
Αυτό που έκανε η ΝΔ αποτελεί για μένα έγκλημα εσχάτης προδοσίας και ο Σαμαράς και οι υπεύθυνοι του, θα πρέπει να δικαστούν να απολογηθούν στον Ελληνικό λαό και να τιμωρηθούν ανάλογα!

Αν ο Τσίπρας δεν το κάνει θα συγκαταλέγεται και αυτός ανάμεσα σ΄ αυτούς και καμιά αλλαγή, προς το καλύτερο, δεν πρόκειται να δει η έρμη Ελλάδα!