Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙ


Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2009, στο άρθρο μου «Επιτέλους εκλογές» στην εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ Κεφαλληνίας, έγραφα τα παρακάτω:

…. Η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και απαιτείται μια ισχυρή κυβέρνηση για να μας βγάλει από το αδιέξοδο. 
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η ψήφος στα μικρά κόμματα είναι όχι μόνο χαμένη, αλλά στερεί τη δυνατότητα της δυνατής κυβέρνησης.
Περιπτώσεις συνεργασιών κάτω από τις σημερινές συνθήκες διαγράφονται μάλλον απίθανες. Εξ άλλου τέτοια πειράματα στο παρελθόν έσυραν τη χώρα σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες.
Έτσι λοιπόν το μόνο που απομένει είναι το κόμμα της μέχρι τώρα αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Ωστόσο οι ψηφοφόροι είναι διστακτικοί και επιφυλακτικοί και ενίοτε καχύποπτοι γιατί ακόμα πλανάται ο απόηχος των τότε σκανδάλων και της αλαζονείας της ΠΑΣΟΚικής εποχής και δημιουργεί αβεβαιότητα.  Όμως η αβεβαιότητα ενέχει ελπίδες και σίγουρα είναι καλύτερη από τη βεβαιότητα της σημερινής αθλιότητας. 
Μπορεί ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να μην είναι τόσο δυναμικός όσο θα έπρεπε, (πάντως δεν είναι ανύπαρκτος όπως αποδείχθηκε ότι ήταν ο Καραμανλής) μπορεί να υπάρχουν στελέχη που καιροφυλαχτούν να τον ανατρέψουν, όμως διαθέτει καλό οικονομικό επιτελείο και πολλά ικανά στελέχη κατά τεκμήριο αδιάφθορα.
Τα μέτρα που θα παρθούν θα πρέπει να είναι αυστηρά και σκληρά.
Θα πρέπει να γίνει βαθιά τομή στη Δημόσια διοίκηση, να παταχθεί το σπάταλο κράτος, να αντιμετωπισθεί συστηματικά και αυστηρά η διαφθορά, να αλλάξει από τη βάση του το φορολογικό σύστημα, να μπει «χέρι» στις τράπεζες και στις off shore εταιρίες, να εφαρμοσθούν τεκμήρια ώστε να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.  
Ελπίζουμε ότι η λιτότητα, που μοιραία θα ακολουθήσει τουλάχιστον για τα τρία τουλάχιστον προσεχή χρόνια, να μη την επιβαρυνθούν μόνο οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίοι.
Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που παρέχει κάποιες εγγυήσεις προς αυτή την κατεύθυνση σε αντίθεση με τη ΝΔ.
Καταλήγω λοιπόν στο συμπέρασμα ότι η υπερψήφιση του ΠΑΣΟΚ είναι μονόδρομος είτε μας αρέσει είτε όχι!
Ας σκεφθούμε καλά και υπεύθυνα προτού πάμε στην κάλπη!  Δεν έχουμε το δικαίωμα να σύρουμε τη χώρα μας σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες.
Ας μη ξεχνάμε: Το ατομικό μας συμφέρον εντάσσεται στο συλλογικό και όχι το αντίθετο.

Στις 15 Μαίου 2010 στο άρθρο μου «τις Πταιει» στον «ΗΜΕΡΗΣΙΟ» έγραφα:

……Η Κυβέρνηση να πάρει δραστικά μέτρα και πρώτα να ελέγξει με φερέγγυα  αδιάβλητη και σύντομη διαδικασία το «πόθεν έσχες» από το 1990 ως σήμερα όλων όσοι διετέλεσαν υπουργοί, βουλευτές, γραμματείς υπουργείων και διοικητές κρατικών οργανισμών. Και με νόμο που θα πρέπει εδώ και τώρα να ψηφίσει να κατασχεθούν άμεσα, όλα τα περιουσιακά στοιχεία τους από αθέμιτο πλουτισμό, να διαπομπευτούν και να στερηθούν τα πολιτικά τους δικαιώματα!
Παράλληλα να κηρύξει τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά δημοσίων προσώπων, Ιδιώνυμα αδικήματα, με τις αυστηρές ποινές της φυλάκισης και δήμευσης της περιουσίας.
Αν τα παραπάνω δεν γίνουν το πρόβλημα θα είναι ante portas σε δύο χρόνια χωρίς λύση παρά μόνο αυτή της Εθνικής χρεοκοπίας. Έτσι τα Porce Chayen και οι Mercedes θα γίνουν γαϊδούρια, η Ταϊλάνδη και οι Σεϋχέλλες, κωλοπετινίτσα, και τα μπουζουξίδικα καφενές γειτονιάς.
Κρίμα όμως γιατί κάποιοι θα πεθάνουν ... χωρίς να φταίνε! ….

Αυτά έγραφα στις 9 Σεπτεμβρίου 2009 και στις 15 Μαΐου του 2010.

‘Όπως είναι φανερό σε ότι αφορά την κατάσταση της οικονομίας της χώρας επιβεβαιώθηκα πλήρως και επιβεβαιώνομαι συνέχεια…δυστυχώς!
Εκεί όμως που έπεσα έξω κατά κράτος, ήταν η άποψη μου για τη σημερινή κυβέρνηση.  Πίστεψα πώς το ΠΑΣΟΚ δηλώνωντας «σοσιαλιστικό» κόμμα θα παρείχε περισσότερες εγγυήσεις ώστε τα σκληρά μέτρα να μη τα επιβαρυνθούν μόνο οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίοι.
Δυστυχώς συνέβη το αντίθετο! Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου, αποδείχθηκαν παντελώς ανίκανοι να χειρισθούν την κρίση. Οι στόχοι που είχαν βάλει αρχικά απέτυχαν στο σύνολό τους. Οι παλινωδίες τα λάθη, οι παραλήψεις, ο ανύπαρκτος σχεδιασμός, και κυρίως η αδυναμία και η ανικανότητα τους να εισπράξουν από αυτούς που πραγματικά οφείλουν, έχουν οδηγήσει τη χώρα σε τραγικά αδιέξοδα. Κατόρθωσαν να την χρεοκοπήσουν! (Γιατί τι φαντασθήκατε ότι σημαίνει η λέξη «κούρεμα»; Σημαίνει «επαναδιαπραγμάτευση του χρέους»! με άλλα λόγια χρεοκοπία!!!!)
Το χειρότερο όμως είναι ότι οι «σοσιαλιστές» προσπαθούν τώρα να πιαστούν από τα μαλλιά τους ξεζουμίζοντας τους μισθωτούς και συνταξιούχους.
Ο χοντρός, γελοίος, υπερφίαλος συνταγματολόγος που έχουμε για Υπουργό Οικονομικών δεν δίστασε να πει από το βήμα της Βουλής ότι:
 «…ναι θα πρέπει να τα παρακρατήσουμε από τους μισθωτούς και συνταξιούχους γιατί αυτό απαιτούν οι συνομιλητές μας (τρόικα)…»
Ήθελα να ξέρω αν του τελειώσει κάποτε το Υπουργιλίκι και πάει πίσω να διδάξει τι θα πει στους φοιτητές του ο κύριος Συνταγματολόγος !!!!
Παρακολουθήστε τον όμως τον γελοίο στο παρακάτω VIDEO σε μια συνέντευξη τι λέει για την είσπραξη φόρων μέσω ΔΕΗ. 



Πως άραγε να εμπιστευθούμε το μέλλον μας και κυρίως αυτό των παιδιών μας σε τέτοια άτομα;
Ας αναρωτηθούμε σοβαρά και ας αντιδράσουμε! Ας αντιδράσουμε δυναμικά!
Εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να πληρώσω το χαράτσι μέσω ΔΕΗ. 

ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!