Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ο ΜΟΛΟΣ ΤΩΝ ΦΡΙΚΩΝ


     Επιτέλους ο μόλος των Φρικών τελείωσε και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα!
     Ένα πάρα πολύ ωραίο έργο που κοσμεί το λιμανάκι των Φρικών και προτρέπει τον Θαλάσσιο επισκέπτη να μείνει.
     Υπάρχουν δέστρες για μεγάλα σκάφη αλλά και δέστρες για μικρότερα. Η πλακόστρωση τελειώνει με αντιολισθητική κατασκευή, ώστε η αποβίβαση από τα σκάφη να γίνεται με ασφάλεια! Στην είσοδο τοποθετήθηκε σπαστό κιγκλίδωμα με κλειδί, ώστε να μπορούν να εισέρχονται μόνο τα αυτοκίνητα εξυπηρέτησης των σκαφών.  
     Στο ίδιο μοτίβο, με την πλακόστρωση του μόλου, κινείται και το παρκάκι (πρώην παιδική χαρά) των Φρικών που όταν τελειώσει θα αποτελέσει και αυτό κόσμημα για τις Φρίκες.
     Το έργο κατασκευάσθηκε από τον πολιτικό μηχανικό Γιάννη Μαυροκέφαλο με την επίβλεψη του επίσης πολιτικού μηχανικού του Δήμου Ανδρέα Μόσχου.
     Στο σημείο αυτό να πούμε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στο Δήμαρχο Διονύση Στανίτσα, για τα έργα αυτά, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν γίνει πριν από πολλά χρόνια.
     Αν κατορθώσουν η Περιφέρεια σε αγαστή συνεργασία πάντα με το Δήμο, να κατασκευασθεί και ο σταθερός προβλήτας, τότε οι Φρίκες θα μετατραπούν σε ένα από τα πλέον αξιόλογα θαλάσσια τουριστικά σημεία της περιοχής, αυξάνοντας κατακόρυφα τα έσοδα.
     Αν δε κατασκευασθεί και το καταδυτικό πάρκο στην περιοχή του Μάρμακα, όπως έχουμε πει, τότε οι Φρίκες θα μετατραπούν …σε San Tropez! Ελπίζουμε!!!