Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ



    Σήμερα Κυριακή 4 Νοεμβρίου έγινε στο Βαθύ Λαϊκή Συνέλευση.
Τη συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα να διοργανώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να υπάρξει αντίδραση και έντονη διαμαρτυρία και να εξευρεθεί τρόπος δράσης ενάντια στη σχεδιαζόμενη ερήμωση του νησιού μας με κορύφωμα το κλείσιμο του Ειρηνοδικείου και της Εφορίας.
Μέσα σε μία διετία, στα πλαίσια των εντολών της τρόικα, η Ιθάκη υπέστη μια άνευ προηγουμένου υποβάθμιση:
  •   έκλεισαν τη ΔΕΗ, 
  •   έκλεισαν τον ΟΤΕ,
  •   δεν αντικατέστησαν τον υπάλληλο του ιστορικού αρχείου,
  •  υποβαθμίσθηκε το κέντρο υγείας
  •  υποβαθμίσθηκε η συγκοινωνία
  •  τώρα κλείνει το ειρηνοδικείο και η εφορία.
  •  Σχεδιάζεται δε το κλείσιμο του Επαγγελματικού Λυκείου και του ταχυδρομείου.
          Τα μέτρα αυτά της κυβέρνησης θα ερημώσουν το νησί μας και θα μας φέρουν πίσω στη δεκαετία του 70. Ωστόσο φαίνεται ότι κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου, εξακολουθούμε να πίνουμε το φραπέ μας καθισμένοι στον καναπέ παρακολουθώντας τούρκικα σίριαλ και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ.  
          Η εικόνα της συνέλευσης ήταν κυριολεκτικά απογοητευτική. Με βία κατόρθωσαν να μαζευτούν 50 άτομα. Ο Δήμαρχος απών, οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι απόντες, οι πρόεδροι των κοινοτήτων απόντες, οι πρόεδροι των ομίλων απόντες. Οι ξενοδόχοι απόντες, οι επαγγελματοβιοτέχνες απόντες.
          Είναι ντροπή το νησί μας να αντιμετωπίζει τόσο μεγάλα προβλήματα, είναι ντροπή να υποβαθμίζεται η ζωή μας και εμείς να μην αντιδρούμε σύσσωμοι.
          Και στο σημείο αυτό θα διαφωνήσω με την αντιδήμαρχο κα. Νίκη Κασσιανού, για το ότι οι Λαϊκές Συνελεύσεις δεν βοηθούν. Και δεν έχει σημασία ποιοι την πρότειναν! Σημασία θα είχε η παρουσία της αντιδημάρχου στη συνέλευση.
          Ας σταματήσουμε επιτέλους τις έριδες μεταξύ μας και επικεντρωθούμε στην αντίδραση της υποβάθμισης του τόπου μας. Το «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα» είναι θέση μοιρολατρική που τελικά θα μας οδηγήσει στην εξαθλίωση. 

          Η συνέλευση θα επαναληφθεί την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στις 17.00.
Πρέπει όλοι να είμαστε εκεί. Σύσσωμοι. Ο λαός είναι η υπέρτατη δύναμη αρκεί να είναι ενωμένος.
Vox populi, vox dei. (φωνή λαού, φωνή Θεού.)

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 5μμ. ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ