Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ


                                                                                                                                                    Του Δημοσθένη Συρμή
Σε προηγούμενα άρθρα μου, εξήγησα εμπεριστατωμένα τους λόγους, για τους οποίους η χώρα μας βρέθηκε στη σημερινή τραγική κατάσταση. Εξήγησα γιατί οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ κυρίως, αλλά και της ΝΔ, μας έφεραν στο σημερινό αδιέξοδο.
Εξηγούσα επίσης την αλήθεια για τα καταστροφικά μνημόνια και δη το δεύτερο που ψήφισε και ο κ. Σαμαράς, οι όροι του οποίου αν τελικά εφαρμοσθούν θα φθάσουν τον Ελληνικό λαό στην απόλυτη εξαθλίωση!!
ΠΑΥΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ  ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
Καταλήγω δε στο συμπέρασμα ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ψηφίσουμε τα δύο κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Τι γίνεται όμως όταν το πρόβλημα φθάνει στην πόρτα μας; 
Τι γίνεται με τα χίλια όσα προβλήματα του των νησιών μας και ποιος είναι ο καλύτερος να μεριμνήσει γι’ αυτά;
Όχι βέβαια ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μοσχόπουλος ο οποίος αποδείχθηκε εξαιρετικά «λίγος» για τον τόπο μας και δη για την Ιθάκη.
Ελπίδες βλέπουμε στο πρόσωπο του Παύλου Παπαδάτου.
Ο Παύλος Παπαδάτος γεννήθηκε στα Δαυγάτα της Κεφαλονιάς. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική. Διετέλεσε καθηγητής Marketing στο Deere College. Από το 1987 δραστηριοποιείται στο χώρο της διαφήμισης και του Marketing και έχει ιδρύσει μια από τις ποιο επιτυχημένες Διαφημιστικές Εταιρίες στην Ελλάδα.  Για δέκα συνεχή χρόνια η εταιρία του ανελάμβανε την διαφημιστική προβολή της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Επειδή το μεγαλύτερο ποσοστό του ακαθάριστου προϊόντος των νησιών μας παράγεται από τον τουρισμό, ο Παύλος με την τεράστια πείρα του είναι ο πλέον κατάλληλος για να συμβάλει αποτελεσματικά στην ανάπτυξη της  τουριστικής αγοράς των νησιών μας.
Ξεχωριστή όμως σημασία για μας τους Θιακούς είναι η ιδιαίτερη αδυναμία του Παύλου για την Ιθάκη. Αρκεί να διαβάσει κανείς το βιβλίο του «Κεφαλονιά και Ιθάκη το προσωπικό μου ταξίδι» για να καταλάβει την αγάπη του για το Θιάκι και την ιστορία του.  Άλλωστε δεν υπάρχει καλοκαίρι που ο Παύλος να μην επισκεφθεί το νησί μας.
Ο Παύλος είναι ένας άνθρωπος έντιμος, δυναμικός με όραμα και θέληση, συγχρόνως όμως παραμένει ένας απλός καθημερινός άνθρωπος, ένας από μας.  Ο Παύλος τώρα πρωτοεισέρχεται στην πολιτική σκηνή με μοναδικό σκοπό να συμβάλει στην ανάπτυξη των νησιών μας.
Πιστεύουμε ότι με την παρουσία του Παύλου στη Βουλή θα ξανακουσθεί η φωνή της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και μάλιστα πολύ δυνατά. 
Επειδή γνωρίζουμε καλά τον Παύλο Παπαδάτο  πιστεύουμε ακόμα, ότι θα αποδειχθεί εξαιρετικά άξιος εκπρόσωπος του τόπου μας και αυτό τώρα μας προβληματίζει:
Τον Παύλο Παπαδάτο  και τη ΝΔ (γιατί βέβαια για το ΠΑΣΟΚ ούτε σκέψη) ή έναν οποιονδήποτε αντιμνημονιακό;  
Κατά τη γνώμη μου, ποτέ ποια ψήφο στα δύο μεγάλα κόμματα!!
ΝΑΙ, όμως στον Παύλο Παπαδάτο.