Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

ΚΑΙ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ….

 


·      Είναι γνωστή η αναλγησία του κυρίου Μητσοτάκη καθώς και η πλήρης υποταγή του στους πάτρωνες του, Γερμανούς και Αμερικάνους.

Πρόσφατο παράδειγμα η άρνησή του να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία. Είχε δε το θράσος να δηλώσει τόσο στη Βουλή όσο και στο CNN ότι περίμενε την απόφαση της ΕΕ. Στο μεταξύ τα εγκλωβισμένα κάτω από τα χαλάσματα παιδιά και νήπια πέθαναν με μαρτυρικό θάνατο και τώρα τα ανασύρουν νεκρά!

Φυσικά πιστό σκυλί των Αμερικάνων, έσπευσε να στείλει βοήθεια στην μόνο στην Τουρκία.

Σαφώς και έτσι έπρεπε να γίνει, όχι όμως μόνο στην Τουρκία αλλά και στη Συρία, ταυτόχρονα. Ο Ανθρωπισμός δεν υπόκειται σε συνθήκες εμπάργκο.  Εγκληματήσατε κύριε Μητσοτάκη.

   Τώρα έρχεται να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Έβαλε την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη (Άρειος Πάγος) να επικυρώσει ένα νόμο που επιτρέπει σε ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ εταιρίες (FUNDS) να βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια των φτωχοποιημένων Ελλήνων. (Για πρώτη, ίσως, φορά στην ιστορία της, η δικαιοσύνη αποφασίζει με βάση πολιτικά και οικονομικά κριτήρια και όχι με το δίκαιο)

Τα επιχειρήματα με τα οποία οι αεροπαγίτες κατέληξαν σε αυτή την απόφαση είναι σαθρά, σανός για τους χαχόλους οι οποίοι τα επαναλαμβάνουν κάπως έτσι:

n  Δεν θα καταρρεύσει το οικονομικό σύστημα της χώρας, χάριν των πάσης φύσεως κακοπληρωτών! 

Δεν ξέρουν όμως τα Μητσοτάκουλα ότι από τα 106,7 δις κόκκινα δάνεια τα μόνο τα 19,7 ανήκουν στις Τράπεζες, τα υπόλοιπα 87 δις έχουν ήδη αγορασθεί από ξένες εισπρακτικές εταιρίες ( Funds). Άρα ο νόμος Μητσοτάκη που επικυρώθηκε από τους Αεροπαγίτες ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει με την εξέλιξη της οικονομίας της χώρας αλλά με την εξυπηρέτηση των ξένων συμφερόντων. 

Λένε ακόμα οι σανοφάγοι του Μητσοτάκη: Ηλίθιοι είμαστε όλοι εμείς που πληρώνουμε τις δόσεις του δανείου μας κάθε μήνα; Να εφαρμοστούν οριζόντια οι νόμοι που η πολιτεία ορίζει!  Δεν θα ζήσουμε υπό πτώχευση και με νέα μνημόνια.

Ας τους πάρουν τα σπίτια κι’ ας πάνε να νοικιάσουνε σπίτι να μείνουν!!!!!!


            Μάθετε λοιπόν σανοφάγοι, ότι μόνο το 9% είναι οι κακοπληρωτές! Όλοι οι άλλοι, δηλαδή το 91% είναι φτωχοποιημένοι συμπολίτες μας, που είτε έκλισαν την επιχείρηση τους είτε έχασαν τη δουλειά τους είτε αναγκάσθηκαν να κηρύξουν πτώχευση.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι όντως βρισκόμαστε στα πρόθυρα της πτώχευσης.

Παρ’ όλο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταληστεύει τη μεσαία και την κατώτερη εισοδηματική τάξη, (οι άμεσοι φόροι στην ΕΕ σε σχέση με τους έμμεσους είναι στο 1:1, ενώ στην Ελλάδα είναι σχεδόν διπλάσιοι, 1:1,8), το Δημόσιο και το Ιδιωτικό χρέος αυξάνεται συνεχώς έχοντας υπερβεί και τα δύο μαζί τα 660 δις €! (αν συμπεριλάβουμε τόκους και λοιπές επιβαρύνσεις) φτάνουμε στα 810 δις €.

Αυτό γίνεται εξαιτίας της καταστροφικής πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση στον οικονομικό, κοινωνικό και ενεργειακό τομέα. 

Ο στόχος του ΥΠ.ΟΙΚ. ήταν, το συνολικό χρέος να συγκρατηθεί στο τέλος του 2022, στο ποσό των 392,3 δισ.€ (από 388,34 δισ. € που ήταν το 2021)  αλλά τελικά διαμορφώθηκε σε επίπεδα υψηλότερα κατά 7,98 δισ.€ φθάνοντας τα 400,28 δις €. (εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού του 2023.)

Και πιο απλά:

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρέλαβε, το 2019, χρέος 359 δις€ και κατόρθωσε να το φτάσει σήμερα στα 400,28 δις€. Και δεν φταίει η πανδημία γιατί και οι άλλες χώρες είχαν πανδημία, όμως δεν βρίσκονται στις πρώτες θέσεις που είμαστε εμείς!

Συγχρόνως αυξήθηκε και το ιδιωτικό χρέος που έφθασε τα 260 δις €. Δηλαδή πολύ παραπάνω από αυτά που μπορεί να παράγει η χώρα συμπεριλαμβανομένων των περιουσιακών στοιχείων συν τις οποιουδήποτε ύψους επενδύσεις. Να πούμε εδώ ότι τα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία της χώρας έχουν ήδη πουληθεί και ελάχιστα απομένουν. Πριν μια βδομάδα εκχωρήθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας. Σε λίγο θα πουλήσουν και την Ακρόπολη!!!!!

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι το επόμενο μνημόνιο είναι αναπόφευκτο αν και εφ’ όσον δεχθούν, οι αγορές,  να μας δανείσουν.   

 

Τελικά πιστεύω ότι το μοναδικό, μέχρι τώρα,  επίτευγμα της κυβέρνησης, είναι το ότι δεν κατάλαβαν οι Έλληνες πόση ζημία τους έχει προκαλέσει, προφανώς επειδή ελέγχει τα συστημικά ΜΜΕ και κατορθώνει να αποκοιμίζει τους πάντες.