Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ: ΣΠΥΡΟΥ Ή ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟ;

Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών του πρώτου γύρου δεν με εξέπληξε καθόλου. Εκείνο όμως πού μου δημιούργησε ερωτηματικά ήταν το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών.
Ο Σπύρου μαζί με τη Γκερέκου σάρωσαν. Πήραν το 46,8% των ψήφων της Ιθάκης.  Δηλαδή σχεδόν τους μισούς ψήφους.
Αναρωτιέμαι με ποια κριτήρια ψήφισαν οι συμπατριώτες μας!
Αν εξαιρέσουμε ένα μικρό ποσοστό κάποιων κολλημένων και κάποιων συγκεκριμένων συμφεροντολόγων, το συντριπτικό ποσοστό των ψήφων δεν προορίζονταν για  Σπύρου και Γκερέκου αλλά για τους αντιπροσώπους τους εδώ.
Η κα Σμαράγδα Σαρδελή, για παράδειγμα, πείρε τις περισσότερους ψήφους, γιατί πέρα από τις προσωπικές συμπάθειες που μπορεί να έχει, αναγνώρισαν οι Θιακοί την άοκνη προσπάθεια της για τον τόπο, που κάποιες στιγμές έφθασε να συγκρουστεί ανοιχτά με Σπύρου και Κουρή.  Άρα λοιπόν η κ. Σαρδελή είναι χρήσιμη για τον τόπο.
Όμως πόσο χρήσιμοι αποδείχθηκαν για τον τόπο οι Σπύρου και Κουρής;
Αναρωτηθήκατε τι έκανε για την Ιθάκη ο σφουγγοκωλάριος του Σαμαρά, κ. Σπύρου μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη του, κ. Κουρή την τετραετία που μας πέρασε;
Όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα αλλά έβαλαν ταφόπετρα στην Ιθάκη.
·        Ο κ. Σπύρου συναίνεσε στην υποβάθμιση του νησιού μας δηλαδή στο κλείσιμο της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της Εφορίας, του Ειρηνοδικείου, του  ιστορικού αρχείου, και τώρα αν βγει είναι σίγουρο το κλείσιμο του ΕΠΑΛ και πιθανόν του Ταχυδρομείου.
·        Το αποκορύφωμα δε της υποβάθμισης του νησιού μας ήταν το κλείσιμο της γραμμής Ιθάκη -Πάτρα ενώ Σπύρου και Κουρής σφύριζαν αδιάφορα, εξυπηρετώντας εφοπλιστικά συμφέροντα όπως βέβαια και ο υπουργός τους κ. Βαρβιτσιώτης.
·        Ο κ. Σπύρου καθυστερεί συνειδητά το έργο του λιμανιού στον Πίσω Αετό! Θυμάστε ότι πρόπερσι σταμάτησε το έργο και πείρε το γερανό για να συνεχίσει άλλο έργο στην Κέρκυρα;
·        Τι έκανε ο κ. Σπύρου και ο συνεργός του κ. Κουρής για το λιμάνι των Φρικών; Απλά μας κορόιδευαν και συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν.
·        Το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ιθάκης βρίσκεται σε κακά χάλια. Επανειλημμένα γράμματα στον κ. Κουρή δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.
·        Ο κ. Σπύρου δεν ήταν, που έθαψε την προγραμματική σύμβαση για την εκταμίευση των 120.000 € για τη συνέχιση των ανασκαφών στον Αι Θανάση και την ανάδειξή του σε επίσημο αρχαιολογικό χώρο;
Και όμως μετά από όλα αυτά κάποιοι και συγκεκριμένα 545 Θιακοί,  εξακολουθούν να τον ψηφίζουν!!!! 
          Μα θα μου πείτε εμείς ψηφίσαμε τη Σμαράγδα που αγωνίσθηκε με σθένος για τα συμφέροντα του τόπου και πολλές φορές έδωσε μάχη ενάντια σε Σπύρου και Κουρή. Ναι πράγματι έτσι είναι! Η Σμαράγδα είναι έξυπνη, δραστήρια, εργατική, μαχητική. Όμως η Σμαράγδα, αλλά και κάθε περιφερειακός σύμβουλος δεν έχει καμία απολύτως δικαιοδοσία και δύναμη. Τα πάντα εξαρτώνται από τον Κεφαλλονίτη  Αντιπεριφερειάρχη, δηλαδή τον κ. Κουρή, ο οποίος μέχρι τώρα μας έχει θάψει.
 Στο προηγούμενο άρθρο μας τα είχαμε ξαναγράψει!  Όμως φαίνεται ότι εδώ στο Θιάκι ισχύει το « στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα!» Όμως δεν πτοούμαι! Θα συνεχίσω να βροντάω πόρτες γράφοντας αλήθειες. Κάποια στιγμή θα ακουστώ!! Είναι ιστορικά επιβεβαιωμένο.
   Μπροστά μας τώρα έχουμε τη δεύτερη Κυριακή. Ημέρα καθοριστική για το μέλλον της χώρας αλλά και του τόπου μας.
Η υποχρέωση προς τους εδώ αντιπροσώπους των υποψηφίων τελείωσε.
Μήπως τώρα λοιπόν είναι καιρός να κοιτάξουμε το μέλλον του τόπου μας; Μήπως είναι καιρός να σκεφθούμε το συλλογικό συμφέρον μέσα στο οποίο εντάσσεται και το δικό μας;
Έτσι λοιπόν έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ των δύο υποψηφίων κ.κ.  Σπύρου και Γαλιατσάτου.
Ο κ. Σπύρου όπως παραπάνω είπαμε την περασμένη τετραετία έθαψε το νησί μας. Τι περιμένουμε να κάνει τα επόμενα χρόνια για την Ιθάκη και μάλιστα μέσα σε ένα οικονομικό περιβάλλον ιδιαίτερα πιεσμένο;
Θα μου πείτε και ο κ. Γαλιατσάτος τι θα κάνει; Και όμως ο Θόδωρος ο Γαλιατσάτος έχει δώσει αγώνα για το Θιάκι. Είναι ένας άνθρωπος πιο κοντά στο νησί μας, γνωρίζει καλύτερα τα προβλήματα μας αλλά κυρίως δεν είναι υπηρέτης του σημερινού καταστημένου, πράγμα που σημαίνει ότι θα παλέψει ενάντια στα όποια σχέδια της δικομματικής εξουσίας για την παραπέρα υποβάθμιση του νησιού μας. (π.χ. το κλείσιμο του ταχυδρομείου, το κλείσιμο του ΕΠΑΛ κλπ)
           Επομένως, αγαπητοί συμπατριώτες, πιστεύω ότι αν θέλουμε το καλό του νησιού μας,  δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ψηφίσουμε ΑΝΑΣΑ, Θόδωρο Γαλιατσάτο.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τους οποίους έχω την τιμή να αντιπροσωπεύω, εδώ στην Ιθάκη, στηρίζουν ΑΝΑΣΑ.