Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΩΝ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ


                                                                   Του Δημοσθένη Συρμή

Σήμερα Τετάρτη ήρθαν στην Ιθάκη οι υποψήφιοι των Ανεξάρτητων Ελλήνων: κα. Κατερίνα Στάβερη, ο κ. Κώστας Κατσαμπίρης και η κα. Γεωργία Μικελάτου
Επικεφαλής του ψηφοδελτίου η κα. Κατερίνα Στάβερη καταξιωμένη τουριστική επιχειρηματίας και λογιστής φοροτεχνικός Α’ τάξης. Η κα Στάβερη έχει επιτελέσει πλούσιο κοινωνικό έργο στα νησιά μας ως νομαρχιακή σύμβουλος.
 

Ο Κώστας Κατσαμπίρης από το Φισκάρδο καταξιωμένος τουριστικός επιχειρηματίας που ξεκίνησε από το μηδέν και τέλος η έκπληξη:
η νεαρή νοσηλεύτρια, από τη Σάμη, κα Γεωργία Μικελάτου που απέσπασε το θαυμασμό όλων των Ιθακησίων! Μια ξεχωριστή παρουσία, πανέμορφη, ευγενική, ενεργητική, διορατική και πανέξυπνη, με αγάπη για την πατρίδα τον τόπο της και τον άνθρωπο. Θα’ λεγα πως ανήκει στα ιδανικά εκείνα  πρόσωπα στα οποία θα εναποτεθεί η ελπίδα για την αναμόρφωση αυτού του τόπου.  

Οι υποψήφιοι συνοδεύονταν από τον Συντονιστή Ιθάκης των ΑΝΕΛ,  κ. Δημοσθένη Συρμή.  
Στο Βαθύ ο κόσμος μας δέχθηκε με απίστευτα φιλικό τρόπο κουβέντιασε μαζί μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.


Επισκεφθήκαμε το Δήμαρχο ο οποίος μας εξέθεσε το μεγαλύτερο πρόβλημα του νησιού δηλαδή την έλλειψη γιατρών αλλά και μηχανικών στο Δήμο με αποτέλεσμα να μη μπορούν να προχωρήσουν σημαντικά έργα.


Επισκεφθήκαμε το Λιμεναρχείο και είχαμε εκτεταμένη συζήτηση με το λιμενάρχη, έναν άνθρωπο εξαιρετικά ενεργητικό και ειλικρινή που έχει βάλει στόχο σκοπό του να διορθώσει κακώς κείμενα και να κάνει καλό στο νησί μας και γι’ αυτό ζητάει την αρωγή της πολιτικής ηγεσίας.


        Επισκεφθήκαμε επίσης τον Έπαρχο κ. Σπύρο Τσιντήλα αλλά και την καταξιωμένη πρώην Έπαρχο Ιθάκης κα. Σμαράγδα Σαρδελή.
Τέλος μέσα σε ένα κλίμα φιλικότατο αφουγκρασθήκαμε την αγανάκτηση των απλών συμπολιτών μας για την υποβάθμιση του τόπου και της ζωής μας, που δημιούργησε η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.


Δυστυχώς λόγω έλλειψης χρόνου δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθούμε και το Βόρειο τμήμα του νησιού μας.
Η είδηση μεταδίδεται από όλα τα μέσα ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου της Κεφαλλονιάς.  

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.