Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ.



                                                                                                                                         Του Δημοσθένη Συρμή
          Άμεση ήταν η αντίδραση του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την επιχειρούμενη πλέον φανερή προσπάθεια της κεντρικής εξουσίας να διαλύσει τον κοινωνικό αλλά και τον δημόσιο ιστό του νησιού μας, αλλά και των νησιών όλης της Ελλάδας.
          Παρ΄ όλο που γνωρίζει η κυβέρνηση ότι η Ιθάκη με την παγκόσμιας εμβέλειας ιστορία της είναι ένας σημαντικότατος τουριστικός πόλος έλξης που σημαίνει έσοδα στο νησί και κατά προέκταση στη χώρα, προσπαθεί να την αφανίσει οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά, με στοχευμένες ενέργειες και πράξεις.
          Οι ενέργειες αυτές είχαν ξεκινήσει χρόνια πριν και εντάθηκαν από τον Μάιο του 2010, οπότε και εντάχθηκε η πατρίδα μας στο Μνημόνιο και υποτάχθηκε έκτοτε στις άγριες διαθέσεις των τοκογλύφων και της τρόικας.
Δεν μας εκπλήσσει βέβαια αυτό αν λάβει κανείς υπ’ όψη του τον χαρακτήρα των μέτρων του μνημονίου 3 που κάθε άλλο παρά στην ανάπτυξη της χώρας αποσκοπούν.
          Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ από την αρχή αντέδρασαν στα μέτρα αφανισμού των μικρών νησιών που προωθεί η κυβέρνηση και έστειλαν σε μας τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τους κ. Τέρενς Κουίκ ο οποίος αφού άκουσε με προσοχή τα προβλήματα του τόπου κατέθεσε σχετικές επερωτήσεις στη βουλή.
          Και πάλι οι  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συμπαραστέκονται στον αγώνα μας. Σήμερα καταφθάνει για να παραβρεθεί στην αυριανή διαμαρτυρία, ο κ. Τέρενς Κουίκ και πολυπληθής αντιπροσωπεία από την τοπική οργάνωση Ανεξάρτητων Ελλήνων Κεφαλονιάς.
          Χειροκροτούμε την συμπαράσταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και τους παρακαλούμε να είναι στο πλευρό μας με όση δύναμη διαθέτουν, μέχρι που ο αγώνας μας να δικαιωθεί.
          Χρειάζεται να παλέψουμε, να δώσουμε μάχες ενάντια στα άνομα σχέδια των κυβερνώντων και πιστεύω πως τώρα πια, είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε! 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΟΥΜΕΝΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΙΘΑΚΗΣ

ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ, ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΙΘΑΚΗΣΙΑΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ, ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΙΘΑΚΗΣΙΑΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΒΑΘΥ 11.00 πμ,      ΑΝ ΒΡΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ

ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ: ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Α. ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΟΙΚΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ