Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Η ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΑ



Μπαίνοντας στο Σταυρό χθες βράδυ ερχόμενος από Αθήνα αντίκρισα την παραπάνω μακάβρια πινακίδα:  «Κοιμητήριο Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρα»
Οι πινακίδες στους δρόμους εξυπηρετούν ένα και μόνο ένα σκοπό: Δείχνουν στον ξένο πως και από πού θα πάει στον προορισμό του! Διακρίνονται δε σε δύο είδη, σε αυτές που δείχνουν δρόμους και προορισμούς, πόλεων, περιοχών, χωριών κλπ, μπλε χρώματος και σε αυτές που δείχνουν αξιοθέατα, και μέρη τουριστικού ενδιαφέροντος καφέ χρώματος!
Αναρωτιέμαι τι αξιοθέατο μπορεί να έχει το νεκροταφείο της Αγ. Βαρβάρας. Μήπως μετέφεραν εκεί την «πιετά του Μιχαήλ Άγγελου» ή την «κοιμωμένη του Χαλεπά» και δεν το ξέρω;  
Αναρωτιέμαι ποιος ήταν ο φαεινός εγκέφαλος που είχε την ιδέα να τοποθετήσει αυτή τη μακάβρια πινακίδα στην είσοδο του κεφαλοχωριού της Βόρειας Ιθάκης!!!
Αντί ο Δήμος ή το Επαρχείο (ουδόλως ενδιαφέρει τους δημότες, τίνος ευθύνη είναι) να φροντίσει να τοποθετήσει πινακίδες στις διασταυρώσεις των δρόμων από Πλατρειθιά και Σταυρό με την παραλία των Φρικών που να δείχνουν την κατεύθυνση προς Κιόνι, πήγαν και έβαλαν πινακίδα «προς νεκροταφείο» !!!! Μένω άφωνος!!!


Το θέμα των πινακίδων που να δείχνουν την κατεύθυνση προς Κιόνι το είχα αναδείξει με άρθρο μου. πέρυσι στις 5 Σεπτεμβρίου.     (http://dimos-syrmis.blogspot.gr/2015/09/blog-post.html). Τότε ο Αντιδήμαρχος κ. Λουκάς Αναγνωστάτος προσπάθησε να δικαιολογήσει την κατάσταση χωρίς όμως να είναι πιστικός! Από τότε έχουν περάσει 8 μήνες και φυσικά οι πινακίδες δεν μπήκαν ποτέ.
Ωστόσο πριν λίγο, ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Ανδρέας Τύπας, υπεύθυνος για τη Βόρεια Ιθάκη, μας διαβεβαίωσε ότι αυτές τις μέρες θα τοποθετηθούν οι εν λόγω πινακίδες. Εμείς αναμένουμε αλλά η τουριστική περίοδος δεν αναμένει!
Σε ότι αφορά τώρα την μακάβρια πινακίδα προτείνω να ξηλωθεί άμεσα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι προληπτικοί που μπαίνοντας στο Σταυρό θα φρικάρουν με την πινακίδα !!! Είναι καθαρά αντιτουριστική!

Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το πώς πάνε στο νεκροταφείο! Αυτοί που ενδιαφέρονται ξέρουν πολύ καλά πώς να πάνε!!!