Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Η ΟΔΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ


Εδώ κάποτε υπήρχε πινακίδα
Το νησί της Ιθάκης βρίσκεται εδώ και περίπου 5 χρόνια ανάμεσα στους 100 προτεινόμενους τουριστικούς προορισμούς από τα τουριστικά έντυπα, Ελληνικά και ξένα. Και αυτό παρά τις ελλείψεις σε βασικές υποδομές αλλά και συγκοινωνία!  
Μια από αυτές τις σημαντικές υποδομές είναι το καλό οδικό δίκτυο.
Θα λέγαμε ότι το οδικό δίκτυο της Ιθάκης βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση, αν εξαιρέσει κανείς κάποιες λακκούβες που δημιουργήθηκαν από τις δυνατές βροχοπτώσεις του χειμώνα και βέβαια το πρόσφατο χαντάκι που έσκαψε η ΟΤΕΝΕΤ αφήνοντας αδρανή υλικά στο οδόστρωμα.

Το μοναστήρι των καθαρών είναι βασικό αξιοθέατο όμως...
Όμως οι πινακίδες που σηματοδοτούν τους επαρχιακούς δρόμους του νησιού μας, είναι σε άθλια κατάσταση.
Τόσο αυτές που κατευθύνουν τους ξένους μας όσο και οι βασικές πινακίδες οδικής σήμανσης, βρίσκονται σε κατάσταση αποσύνθεσης. Πολλές από αυτές, ούτε που διαβάζονται καθώς τα γράμματα έχουν ξεθωριάσει, ενώ σχεδόν όλες οι βασικές πινακίδες που προειδοποιούν για επικίνδυνη στροφή έχουν σβηστεί εντελώς.   
         
Επικίνδυνη στροφή: Πινακίδες γκριζωπές...
     
Το χάλι αυτό είναι απαράδεκτο και μάλιστα ενόψει της θερινής περιόδου όπου εκατοντάδες τουρίστες θα επισκεφθούν το νησί μας. Αυτό επισημαίνεται από δεκάδες συμπολίτες μας που μάλιστα στρέφονται κατά του Επάρχου κατηγορώντας τον για «αδιαφορία»
Ωστόσο αυτή δεν είναι η αλήθεια. Με μια μικρή έρευνα που διεξήγαμε ανακαλύψαμε ότι ο Έπαρχος κος Σπύρος Τσιντήλας, έχει διαπιστώσει το πρόβλημα και έχει ενδιαφερθεί για τη λύση του από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων του! Τον περσινό Απρίλιο αφού οι αρμόδιοι δεν ανταποκρίνονταν στις προφορικές οχλήσεις, έστειλε αναφορά (Σχετικό: 11-4-16) προς την αρμόδια δ/ση της Αντιπεριφέρειας.

Εδώ κάποτε έλεγε "Λεύκη"
Σχετική αναφορά έστειλε και ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Ιθάκης, καθώς η ελλιπής σήμανση των δρόμων τους καθιστά επικίνδυνους.
Δυστυχώς όμως οι αρμόδιοι της Αντιπεριφέρειας Κεφαλληνίας και Ιθάκης, και συγκεκριμένα η Δ/ση Τεχνικών έργων που είναι η καθ΄ ύλη αρμόδια, συνεχίζουν να κωφεύουν!
Έτσι ο Έπαρχος κος Τσιντήλας αναγκάσθηκε να στείλει και άλλη επιστολή για το θέμα αυτό. Τη βλέπετε παρακάτω.

Η Δ/ση τεχνικών έργων με την οποία επικοινωνήσαμε, επικαλούμενη το τέρας της γραφειοκρατίας, δεν μας επέτρεψε να εμπεδώσουμε ότι οι πινακίδες θα τοποθετηθούν ούτε γι’ αυτή την τουριστική περίοδο.

Σταυρός: εξαίρετη πινακίδα για ξένους τουρίστες
Το θέμα όμως είναι άμεσης προτεραιότητας και ιδιαίτερης σπουδαιότητας μιας και αφορά τον τουρισμό από τον οποίο απορρέει το μόνο, πλέον, έσοδο της χώρας (οι υπόλοιπες πηγές εσόδων ξεπουλήθηκαν) έτσι θα περιμέναμε να ενδιαφερθεί ο ίδιος ο Περιφερειάρχης κος  Θ. Γαλιατσάτος.

Η Εξωγή έγινε Ε !!! Δείτε και το ωραίο έργο της COSMOTE
Η Ιθάκη δεν είναι δευτερεύουσας σημασίας, κε Περιφερειάρχα, αντίθετα κατατάσσεται, πλέον, στους σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς όπως είπαμε. Το 65% του ΑΕΠ της Ιθάκης παράγεται από τον τουρισμό. Έσοδα για την Ιθάκη σημαίνουν έσοδα για τη χώρα μας, και έχει τη δυνατότητα να πολλαπλασιάσει αυτά τα έσοδα, όχι όμως με το χάλι αυτό των δρόμων μας.

 Έτσι λοιπόν περιμένουμε από σας να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στο νησί μας, την Ιστορική και παγκόσμιας εμβέλειας, Ιθάκη!!