Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΡΕΙΘΙΑ


                                                                     
                                                                        Του Δ. Συρμή
Όπως φαίνεται στον παρακάτω απολογισμό οι εισπράξεις από το πανηγύρι του Πλατρειθιά ήταν πολύ ικανοποιητικές.
          Στο πανηγύρι είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο. Οι παρακάτω φωτογραφίες (από την Έρικα) δείχνουν καθαρά όχι μόνο το πλήθος αλλά και το κέφι που υπήρχε. ( Περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε εδώ: http://www.ithacagreece.com/ithacasummer2012/platrithia-pan12/platrithia-pan12.htm )
          Ωστόσο ο κόσμος ήταν πολύ συγκρατημένος ως προς τις δαπάνες. Πρώτη φορά είδα να αγοράζουν δύο σουβλάκια ακόμα και ένα και μια σαλάτα!!! Έτσι οι εισπράξεις ήταν μικρές σε σχέση με άλλες χρονιές! Όμως η σωστή διαχείριση μας απέφερε τελικά το ποσό των 3.510 Ευρώ.
          Η ορχήστρα μέχρι αργά έπαιζε ρυθμούς ευρωπαϊκούς και νησιώτικα τραγούδια αναβιώνοντας το παρελθόν. Ο κόσμος διασκέδασε  με την ψυχή του μέχρι την 5η  πρωινή όπου αποχώρησε η ορχήστρα.

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΠΛΑΤΡΕΙΘΙΑ 2012 ΠΕΤΥΧΕ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ !!!!

          Παρά το μποϋκοτάζ που οργάνωσαν ελάχιστοι.
Οργάνωσαν… αντιπανηγύρι στην παραλία της Πόλης και βέβαια το μόνο που εισέπραξαν ήταν η γενική κοινωνική κατακραυγή.
          Οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο Πλατρειθιώτες δεν είναι, ούτε καν Ιθακήσιοι, ούτε καν Έλληνες.
          Πρόδωσαν το χωριό τους,  τον τόπο τους!!!
Είναι σαν να μη χωνεύω το Σαμαρά και το Βενιζέλο και να πάω να προδώσω τη χώρα μου σε αλλόφυλους.
          Αλλά έτσι και αλλιώς οι μπουκοτέρ,  όχι μόνο δεν έχουν προσφέρει  τίποτα στον τόπο αλλά αντίθετα τον εκμεταλλεύονται αναίσχυντα! Ακόμα και τώρα!!
          Με δικαιολογία ότι δεν τους άρεσε η ορχήστρα οργάνωσαν αντιπανηγύρι, για να «σπάσουν» το πανηγύρι του χωριού τους. Βέβαια αυτή ήταν η δικαιολογία! Από πίσω κρύβονται καθαρά ιδιοτελή συμφέροντα, που έχουν να κάνουν με την κονόμα! Είτε μέσα από πολιτικές επιδιώξεις είτε απ’ ευθείας με το «ψητό».
          Όταν εμείς συμφωνήσαμε για την ορχήστρα αποκαλύφθηκαν!! Ζήτησαν την διαχείριση του πανηγυριού!!!!  Τυχαίο; Δεν νομίζω!!!! 
          Κάποιος «έξυπνος» έγραψε στο Blog μου: «…Πανηγύρι στον Πλατρειθιά χωρίς Πλατρειθιώτες..» Δυστυχώς γι΄ αυτόν οι πραγματικοί και σοβαροί Πλατρειθιώτες τον διέψευσαν! Ήταν όλοι εκεί και διασκέδασαν μέχρι το πρωί.
          Κάποιοι (εκτός των οργανωτών) πήγαν και στην Πόλη! Ο καθένας έχει το δικαίωμα να πάει όπου θέλει!
          Όχι όμως τα πολιτικά πρόσωπα! Αυτά πρέπει να τιμήσουν το χωριό τους και να ψέξουν τους μπουκοτέρ ακόμα και με ανακοίνωση!!! Όμως δεν συνέβη έτσι!
          Η κα Αντιδήμαρχος αφού έδωσε το παρόν στο πανηγύρι, κατέληξε στην …Πόλη!!!  Μία πράξη πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά απαράδεκτη και κατακριτέα.
          Η κυρία αυτή, που εκλέχθηκε, υποτίθεται, για να προασπίσει τα συμφέροντα του τόπου μας, συντάχθηκε με τα ιδιοτελή συμφέροντα των οργανωτών του αντιπανηγυριού του αίσχους.  Δεν μας εκπλήσσει!   
          Αρκεί να δούμε πως αντικρίσαμε το Δημοτικό κατάστημα του Πλατρειθιά για το οποίο είναι υπεύθυνη! Δύο εργάτες επί μία ολόκληρη μέρα, καθάριζαν τα ποντικοκούραδα που υπήρχαν ακόμα και μέσα στα πανάκριβα ηλεκτρονικά μηχανήματα του Δήμου!!!
           
         Ή μήπως να αναφερθούμε στο νερό που αρνήθηκε να μας δώσει για να εξυπηρετήσουμε τις φετινές τέσσαρες εκδηλώσεις παραπέμποντας μας, δήθεν, στο Δήμαρχο!
Τόσο πολύ καταλαβαίνει η κα Αντιδήμαρχος τη σημασία των εκδηλώσεων για το συμφέρον του τόπου!
Κε Δήμαρχε μήπως είναι καιρός διορθώσετε κάποια πράγματα; 

          Το «αντιπανηγύρι του αίσχους» (έκφραση σοβαρού Πλατρειθιώτη και όχι δική μου) δεν είχε προηγούμενο! Όπως προηγούμενο δεν είχε και η κοινωνική κατακραυγή που έπεσε στο κεφάλι των εμπνευστών.
          Όμως «ουδέν κακόν αμιγές καλού»
           Με αυτό που έγινε, οι περισσότεροι κατάλαβαν, επιτέλους, ποιοι αγαπάνε αυτό τον τόπο και ποιοι τον εκμεταλλεύονται ανερυθρίαστα! 
          Ας ξυπνήσουμε! Είναι καιρός να μπει τάξη σ’ αυτή τη χώρα! Δεν μπορούν να μας διαφεντεύουν πια, οι ψευτο-πολιτικάντηδες και τα κοινωνικά παράσιτα!
          Ας βοηθήσουμε όλοι εδώ και τώρα, να διαχωρισθεί η ήρα από το σιτάρι, γιατί αλλιώς χανόμαστε!