Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΠΛΑΤΡΕΙΘΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ


ΠΛΑΤΡΕΙΘΙΑΣ: ΟΙ ΑΦΑΛΕΣ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Εδώ και κάμποσο καιρό στον Κοινωφελή Όμιλο Πλατρειθιά υπήρξε διαφωνία για την ορχήστρα που θα έπαιζε στο πανηγύρι. Είχαμε πάρει προσφορές από δύο παραδεδεγμένα αξιόλογες ορχήστρες 
          Την ορχήστρα « Μνηστήρες» και την ορχήστρα «Μάκη Σαμιώτη».
Η «Μάκης Σαμιώτης» ήταν κατά 600 Ευρώ φθηνότερη και φυσικά επελέγη.
          Με αφορμή λοιπόν την επιλογή της ορχήστρας την οποία δεν έβρισκαν λέει …παραδοσιακή ( ... μουσικολόγοι όντας !!!),  οι άλλοι που διαφωνούσαν παραιτήθηκαν! Όχι όμως ήσυχα!
          Άρχισαν, κατά το είθισται, τις διαδόσεις στα καφενεία, τις κατηγορίες, ακόμα και τις συκοφαντίες. Το σημαντικότερο διέδιδαν ότι … διχάσαμε το χωριό … γιατί δεν επιλέξαμε την ακριβή ορχήστρα … που ήθελαν αυτοί οι άλλοι και ... όλο το χωριό!!!!
          Λες και οι, 15-20 αυτοί άνθρωποι έκαναν κάποιου είδους δημοσκόπηση και κατέληξαν ότι ...όλο το χωριό θέλει «Μνηστήρες». 
          Όμως οι μάσκες έπεσαν όταν στην τελευταία συνάντηση δεχθήκαμε την πρότασή τους να παίξουν οι … παραδοσιακοί «Μνηστήρες» .... και τότε ήταν που άλλαξαν τροπάρι!!!
          Επιτέλους αποκαλύφθηκαν!!!
          Ούτε λίγο ούτε πολύ, ζήτησαν και την οικονομική διαχείριση του πανηγυριού !!!  
          Ποσώς τους ενδιέφερε η ορχήστρα!!! Αυτή ήταν η αφορμή! Άλλες είναι οι αιτίες!!!  Από ψυχολογικά κατάλοιπα παιδικής ηλικίας, ιδιοτελείς σκοποί, έως και πολιτικές επιδιώξεις με κρυφούς «παράγοντες», τις οποίες βέβαια θα μας δοθεί η ευκαιρία να αναλύσουμε πλήρως στο άμεσο μέλλον!
          Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα την επομένη, όταν στην εκδήλωση της απονομής τιμητικής πλακέτας, από το Δήμαρχο, στον ευεργέτη του χωριού μας κ. Μιχάλη Δευτεραίο δεν παρουσιάσθηκε απολύτως κανείς από τους διαφωνούντες … δήθεν για την ορχήστρα !!!
          Θα έπρεπε να ντρέπονται και να αισχύνονται να μην είναι παρόντες στην τιμή ενός ανθρώπου, ενός πραγματικού Πλατρειθιώτη, που αν και γεννημένος και μεγαλωμένος στη Ν. Αφρική, τίμησε τους γονιούς του δίνοντας τα χρήματα του για να φτιάξουμε στο χωριό μας μία πλατεία αληθινό κόσμημα! 
          Αυτοί είναι που θέλουν το καλό, την πρόοδο και την ανάπτυξη του χωριού μας; Ή μήπως θέλουν τη δική τους ιδιωτική… ανάπτυξη;  
          Αλλά ακούστε το χειρότερο!!!
          Από χθες έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα μποϋκοτάζ του πανηγυριού! Μιας παράδοσης 30 ετών και βέβαια της κύριας πηγής εσόδων του Ομίλου και κατά προέκταση του χωριού. Διαδίδουν ότι το πανηγύρι δεν θα γίνει!!!
          Και το χειρότερο, για να  «σπάσουν» το πανηγύρι θα οργανώσουν λέει διασκέδαση στην Πόλη!!! Και μάλιστα διαδίδουν ότι έχουν και κάλυψη αρχών!
          Εδώ εφιστούμε την προσοχή όλων των εμπλεκομένων αρχών, καθώς η  Πόλη είναι δημόσιος χώρος!!!
          Αυτοί οι "άλλοι" αποτελούν μειονότητα! Κανείς από αυτούς δεν έχει προσφέρει το παραμικρό στον τόπο του! Αντίθετα έχουν εκμεταλλευτεί και εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται, αναίσχυντα, τούτο το νησί και τη χώρα!
          Οι λιγοστοί αυτοί δεν θα σταματήσουν το πανηγύρι!
          Δεν θα σταματήσουν τα έργα στο χωριό μας!
          Δεν θα σταματήσουν την πρόοδο του τόπου μας.
 Ότι και να κάνουν! 

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΠΛΑΤΡΕΙΘΙΑ  ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΒΡΑΔΙΑ!