Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΜΟΦΡΟΣΥΝΗΣ


Το “Ithcanews” δημοσίευσε άρθρο με τίτλο ΜΙΚΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΣΥΡΜΗ που έχει ως εξής:
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΣΥΡΜΗΣ 6/4/2009. Που είναι το Σύνταγμα, πού είναι οι νόμοι, που είναι οι αρχές να επιβάλλουν τους νόμους; Τίποτα δεν υπάρχει σ' αυτό το τόπο. Μπάχαλο!
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΣΥΡΜΗΣ 28/10/2009. «Το άξεστο και καθυστερημένο μυαλό τους αδυνατεί να συλλάβει ότι ο επισκέπτης αλλά και ο Ιθακήσιος ελκύεται ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ. Αυτοί λοιπόν δεν διστάζουν να καταστρέψουν το τοπίο. ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, Ο ΕΠΑΡΧΟΣ, Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ;ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ; Εσείς κύριοι της πολεοδομίας βγείτε από τη τροχιά των μεγάλων δασκάλων της ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! Εμείς θα είμαστε εδώ και δε θα διστάσουμε να φτάσουμε μέχρι την ΕΥΡΩΠΗ!
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΣΥΡΜΗΣ 10/11/2009. «Αν ωστόσο οι εκλεγμένες αρχές θεωρούν τη καταστροφή ενός λιθόστρωτου μονοπατιού 400 ετών, νοικοκύρεμα, εσείς κύριοι της ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ, ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ;

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΣΥΡΜΗΣ 12-7-2010. «Όχι κύριε Υπουργέ, ούτε ένα ευρώ δεν πρόκειται να πληρώσω στην Εφορία αν πρώτα δεν πληρώσουν αυτοί που μας κατάντησαν πένητες. Αυτοί που χρωστάνε τα Δις. Ειρήσθω εν παρόδω η φοροδιαφυγή βρίθει στην Ιθάκη. Τα τζιπ και τα σκάφη δίνουν και παίρνουν στο νησί. Πόσους φοροφυγάδες έπιασε η εφορία; Αυτοί που κλέψανε, φοροδιέφυγαν, τρώνε και πίνουν με τους εκβιαστές και τους τρομοκράτες παρέα! Δεκάρα δεν θα σας δώσω αν πρώτα δεν τα πάρετε από αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα!»
ΑΥΤΑ, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΤΑ ΤΟ κ. ΣΥΡΜΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΛΛΕΣ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ 9.500.000.000 ΕΥΡΩ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ! ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕ ΠΟΥ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ! ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΚΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΧΩΡΑΦΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗ ΡΩΤΗΣΕΙ.
ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΩΓΗ-ΚΙΟΝΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ, ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΗ, ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΥΠΟΝΟΜΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΥΤΩΝ,  ΑΦΟΥ ΟΙ ΥΠΟΝΟΜΟΙ ΠΛΑΤΟΥΣ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΒΑΘΟΥΣ ΕΝΑΜΙΣΥ ΜΕΤΡΟ ΘΑ ΜΠΑΖΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 50 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ. ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ 20 ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΖΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΕΙΔΕ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ. ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ... ΜΗΝΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΕ ΜΑΣ ΕΔΩ ΠΑΝΩ, ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΟΒΙΔΙΑΚΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΩΣ.
Π.Β.Ι
 
Αγαπητέ  Π.Β.Ι.
 Κατ’  αρχή σας ευχαριστώ που διαβάζετε διεξοδικά τα γραφόμενα μου και επισημαίνετε κάποια καίρια σημεία τα οποία φυσικά πιστεύω ακράδαντα και θα ήθελα πολύ να ήξερα ποιες ακριβώς είναι οι « Οβιδιακές μου μεταμορφώσεις γενικώς…»
Αλλά γιατί φίλε ΠΒΙ ντρέπεσε ή φοβάσε να αναλάβεις την ευθύνη των γραφομένων σου υπογράφοντας τα με ολόκληρο το όνομα σου, ώστε να γνωρίζουμε με ποιόν ακριβώς συνδιαλεγόμαστε; Μήπως υπηρετείς  σκοπιμότητες και αλλότρια συμφέροντα και η ψευδωνυμία σε εξυπηρετεί; Μήπως θέλεις να παραπλανήσεις να παραπληροφορήσεις να προπαγανδίσεις και η αποκάλυψη του ονόματος σου θα σου χαλάσει τα σχέδια;
Δεν πειράζει, ίσως την επόμενη φορά βρεις το κουράγιο να υπογράψεις! 
ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΠΛΑΤΡΕΙΘΙΑ-ΕΞΩΓΗ
 Ας δούμε λοιπόν την κριτική σου!!
06/04/2009: Έγραφα ότι το Κράτος είναι μπάχαλο; Γιατί αμφιβάλει κανείς; Αμφιβάλει κανείς ότι νόμοι δεν εφαρμόζονται ενώ υπάρχουν άλλοι αναχρονιστικοί και άχρηστοι; Δεν αποδείχθηκε; Μήπως είχα προβλέψει σωστά τότε πριν δυόμισι χρόνια;
28/10/2009 και 10/11/2009:  Κάποιες φορές προκειμένου να υποστηρίξουμε απόψεις μπερδεύουμε σκόπιμα τα πράγματα.
Ποια σχέση μπορεί να έχει το μονοπάτι του Πλατρειθιά το οποίο κατέστρεψε ιδιώτης για να εξυπηρετήσει ιδιοτελή συμφέροντα, με το μονοπάτι στην Ανωγή που ΔΕΝ καταστράφηκε, αλλά και αν κόβονταν σε κάποιο μέρος του καλώς, προκειμένου να γίνει δρόμος μεταξύ των δύο χωριών; Γιατί συγκρίνεις αγαπητέ ΠΒΙ την κατασκευή ενός σημαντικού δρόμου με την εξυπηρέτηση των ιδιοτελών συμφερόντων του ιδιώτη τα οποία καταδίκασα και καταδικάζω;
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΤΗ
           12/07/2010: Εξακολουθώ να πιστεύω αυτό που τότε είχα γράψει!! Ότι δηλαδή το κράτος πρέπει να αναγκάσει να πληρώσουν οι μεγάλοι φοροφυγάδες πριν χαρατσώσει τον απλό λαό! Για το λόγο αυτό εντάχθηκα σε αυτούς που αρνούνται να πληρώσουν τα χαράτσια. Ενώ εσείς κ. ΠΒΙ εσχάτως, ευπειθής εις τους  νόμους, φαντάζομαι ότι σπεύσατε να τα πληρώσετε!!!!
Είδατε ποτέ και πουθενά να υπερασπίζομαι το Γιάνναρο για τις φοροδιαφυγές του; Αν όντως φοροδιαφεύγει πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες! Τι σχέση μπορούν να έχουν τα έργα στο νησί με τις φοροδιαφυγές του ενός ή του άλλου. Δηλαδή εγώ που φοροδιαφεύγω αρνούμενος να πληρώσω τα χαράτσια δεν έπρεπε να φτιάξω την πλατεία στον Πλατρειθιά και το λιθόστρωτο στους Αγ. Σαράντα;   
Όσον αφορά  τον δρόμο Ανωγή – Κιόνι μάλλον δεν κάνατε τον κόπο να δείτε την τοπογραφική μελέτη!  Όσο για τις εγκρίσεις ποσώς με ενδιαφέρουν γιατί ταυτίζονται με τη γραφειοκρατία που μαστίζει τη χώρα και με το «Έργα στο Θιάκι,   ΠΟΤΕ!».
Και ξέρετε κάτι;  κανείς δημιουργικός Δήμαρχος σε όλη την επικράτεια δεν περιμένει «εγκρίσεις» και «μελέτες» όπως τις εννοείτε! 
Αλλά μας κάνει εντύπωση ο πρόσφατος ίστρος νομιμοφροσύνης!
Να σας θυμίσω;
·  Με ποια περιβαλλοντική μελέτη ανοίγονταν τα μονοπάτια επί διοικήσεως κ. Καραβία που μάλιστα γι’ αυτό, καταδικάσθηκε σύμβουλος;
·  Με ποια μελέτη κατασκευάσθηκε ο δρόμος Αγ. Σαράντα- Παναγία στο μύλο- Μάρμακας; 
·  Με ποια μελέτη κατασκευάσθηκε ο δρόμος προς την Αρχαιολογική περιοχή - Αι Θανάση-Κολιερή που μάλιστα παραβιάσθηκε βάναυσα το φυσικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα κατολίσθηση από την οποία ακόμα κινδυνεύουν σπίτια; Ας αφήσουμε δε το λιθόστρωτο παραδοσιακό μονοπάτι  που κόπηκε στη μέση!!.
·  Και αντίθετα: πότε θα επισκευάζονταν ο μόλος στο Κιόνι, ο μπροστά Αετός, η διάνοιξη αδιάβατων δρόμων, η τοποθέτηση στηθαίων που έσωσε ζωές, αν ο τότε έπαρχος κ. Ανδριανάτος περίμενε τις … ακτομηχανικές και περιβαλλοντολογικές μελέτες;
Και ακόμα γιατί φίλε ΠΒΙ αναφέρεσθε επιλεκτικά σε όσα γραπτά μου σας συμφέρουν; Γιατί δεν αναφέρεσθε στο άρθρο μου « Έργα και ημέρες στην Ιθάκη» (Ημερήσιος, Ithaca News, Θιακές Αναμοχλεύσεις), για να δείτε τι γράφω εκεί για το δρόμο του Μάρμακα; (www.dimos-syrmis.blogspot.com)
Όσο για τους υπόνομους τι ακριβώς δεν εγκρίνετε για να καταλάβω; Τη… διατομή του σωλήνα ( είστε μήπως πολεοδόμος– υπονομολόγος) ή την …. ταλαιπωρία των καταστηματαρχών; Ή μήπως συνηθίζατε να απολαμβάνετε την ευωδία της πλατείας και τώρα θα σας λείψει;

Αγαπητέ φίλε, εσχάτως νομιμόφρονα, ΠΒΙ πες την αλήθεια! Μη ντρέπεσαι!
Το Γιάνναρο θέλετε να διώξετε γιατί σας πείρε την καρέκλα! Και τώρα βρήκατε να διυλίζετε τον κώνωπα της νομιμοφροσύνης!
Και για να τελειώνουμε, ποτέ δεν δήλωσα «νομιμόφρων» αντίθετα καταδίκασα επανειλημμένως αναχρονιστικούς και βλακώδεις νόμους!
Έγραφα στο άρθρο μου « Έργα και ημέρες στην Ιθάκη»: «…Με ποια όμως δικαιοδοσία παρεμβαίνει η αστυνομία και κάθε είδους εξουσία σε ένα δημοτικό έργο;
Δυστυχώς με βάση αναχρονιστικούς, μη ρεαλιστικούς και εν πολλοίς επιζήμιους νόμους. Νόμους που εμποδίζουν την ανάπτυξη και καθυστερούν την πορεία της βελτίωσης του τόπου. Οι νόμοι αυτοί, λίγο ή πολύ, είναι που φρενάρουν τις επενδύσεις και τρέπουν σε φυγή τους επενδυτές, έχοντας φέρει τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο…»
Συνεπής λοιπόν στο λόγο μου σας λέω και πάλι:
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΕΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ με δικαιολογία την υπέρμετρη νομιμοφροσύνη!!