Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΦΡΙΚΩΝ


Όταν ανήγγειλαν ότι θα κατεδάφιζαν την παιδική χαρά των Φρικών θορυβήθηκα! Βέβαια η συγκεκριμένη παιδική χαρά είχε φθαρεί από το χρόνο αλλά και από το θαλασσινό νερό, όντας πάνω σχεδόν στη θάλασσα, και σίγουρα χρειάζονταν απομάκρυνση.
Ωστόσο το μυαλό μας πήγε στη σκέψη ενός ακόμα καταστήματος υγειονομικού χαρακτήρα και μάλιστα είχα ζητήσει τότε από τον Αντιδήμαρχο αλλά και τον ίδιο τον Δήμαρχο να διευκρινίσουν τη χρήση του χώρου μετά την απομάκρυνση των οργάνων της παιδικής χαράς.
Με διαβεβαίωσαν τότε ότι ο χώρος θα διαθέτονταν στο κοινό.
Έτσι και έγινε!!

Ο Δήμος δημιούργησε στις Φρίκες ένα θαυμάσιο μικρό παρκάκι  με παγκάκια και τραπέζια, όπου κάποιος, ντόπιος ή τουρίστας θα μπορούσε να καθίσει ανθρώπινα και να απολαύσει τη θάλασσα και το τοπίο χωρίς να είναι αναγκασμένος να πληρώσει!
Τώρα μπορεί κάποιος να απολαύσει μια μπύρα (που αγοράζει από το παρακείμενο μίνι-μάρκετ 80 λεπτά και όχι 2,5 €) και να κάτσει στο δημόσιο παγκάκι να διαβάσει το βιβλίο του, όση ώρα θέλει.   
Αυτό σημαίνει πολιτισμός και σεβασμός στον άνθρωπο!
     
Είναι αδιανόητο μια παραλία όπως αυτή των Φρικών να διατίθεται ολόκληρη σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα και να πληρώνεις για να απολαύσεις αυτό που δικαιωματικά σου ανήκει! Πουθενά στον κόσμο δεν συμβαίνει αυτό!!
Όμως, όπως διαπιστώνουμε καθημερινά εδώ σήμερα, θυσιάζουμε τα πάντα στο βωμό του χρήματος μη υπολογίζοντας τον άνθρωπο, την αξιοπρέπεια του, και τα δικαιώματα του. Χρέος του δημόσιου φορέα είναι η προστασία των παραπάνω.
Με αυτό το σκεπτικό, υποθέτω ότι ενέργησε ο Δήμος και μπράβο του!


Ωστόσο φήμες κυκλοφορούν ότι υπάρχουν πιέσεις από γνωστούς συμφεροντολόγους που ουδόλως ενδιαφέρονται για τα δικαιώματα των άλλων, ώστε τελικά, μέρος ή και ολόκληρος ο χώρος, να διατεθεί και αυτός για τραπεζοκαθίσματα!!!!
Ελπίζω ότι ο Δήμος σε καμία περίπτωση δεν θα υποκύψει! Μαζί του βέβαια έχει την πλειονότητα των ντόπιων κατοίκων της περιοχής  που θα προβάλουμε σθεναρή αντίσταση!
Προσωπικά με το όπλο που διαθέτω, εννοώντας φυσικά την πένα μου, θα πολεμήσω για το αυτονόητο δικαίωμα του όποιου θα ήθελε να αναπνεύσει τον αέρα και την αύρα της θάλασσας των Φρικών χωρίς να πληρώσει!!!