Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΑΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΜΑΚΑΣ

Ο ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ "ΑΡΑΚΛΗΣ" ΣΤΗΝ ΑΝΩΓΗ
          
          Αφορμή για το άρθρο αυτό μου έδωσαν κακοήθη σχόλια σε βάρος μου. Αυτή τη φορά ούτε λίγο ούτε πολύ με κατηγορούν για «συμφεροντολόγο».
          Λένε λοιπόν οι γνωστοί άγνωστοι κύκλοι ότι στο άρθρο μου της 9  Φεβρουαρίου «ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΠΑΖΩΜΑ ΡΥΑΚΙΩΝ» ( Δείτε εδώ: http://dimos-syrmis.blogspot.com/2012/02/blog-post_09.html ) επικαλούμαι το νόμο και τους εισαγγελείς γιατί λόγω της κατολίσθησης θίγεται το σπίτι μου (;) και δεν επικαλέσθηκα το νόμο και τους εισαγγελείς όταν ο Δήμαρχος αυθαιρέτησε στερώντας 100m2 από χωράφι στο Μάρμακα για να καθαρισθεί και να διαπλατυνθεί ένας δρόμος μεγάλης τουριστικής σημασίας για το νησί μας.
          Βέβαια ποια ακριβώς σχέση μπορεί να έχουν αυτά τα δύο δεν καταλαβαίνω. Αν καταλαβαίνετε εσείς παρακαλώ να μου το πείτε σε σχόλιο σας.
          Συνεχίζουν μάλιστα οι επικριτές μου, το μένος των οποίων πηγάζει από τη νοσηρή φαντασία τους, να λένε ότι ήμουν απάνω καταπάνω όταν φτιάχνονταν ο δρόμος προς τον Αράκλη μήπως και μου «φάνε» κανένα τετραγωνικό.
          Μάθετε λοιπόν την αλήθεια γιατί αυτοί που με επικρίνουν την ξέρουν αλλά τη διαστρέφουν για να εξυπηρετήσουν τους ιδιοτελείς σκοπούς τους.
1.    Όταν φτιάχτηκε ο δρόμος προς τον Αράκλη επί Καραβία και έκοψε ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ το χωράφι μου στη μέση ΔΕΝ είχα ιδέα ούτε κανείς δεν με βρήκε να μου ζητήσει την άδεια.  Όμως δεν έστειλα εξώδικα ούτε καν διαμαρτυρήθηκα. Απλά είπα ότι έπρεπε να με είχαν ενημερώσει όπως άλλωστε έγραψα και στο άρθρο μου για τις κυρίες στο Μάρμακα.
2.    Όταν πάλι η Διοίκηση Βασιλόπουλου μπήκε στο χωράφι μου στον Αράκλη και τοποθέτησε παγκάκια πάλι δεν είπα τίποτα!
3.    Και για να αποδίδουμε.. τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.. η διοίκηση Κασσιανού μου ζήτησε άδεια (αρ. πρ. 4782/8-6-11) για να φωταγωγήσει τον Αράκλη και βέβαια την έδωσα.
4.    Όταν μου ζητήθηκε να συμβάλω στην κατασκευή Ελικοδρομίου από τον τότε Πρόεδρο του Ομίλου Ανωγής και Νομαρχιακό Σύμβουλο κ. Γ. Βασιλόπουλο, ευχαρίστως  παραχώρησα δωρεάν, δέκα τέσσερα (14) ολόκληρα στρέμματα!
5.    Και δηλώνω εδώ απερίφραστα ότι το ίδιο ευχάριστα θα παραχωρήσω δωρεάν κομμάτια από την ιδιοκτησία μου προκειμένου να κατασκευασθεί ο δρόμος Ανωγή – Κιόνι.

Ποια σχέση λοιπόν μπορεί να έχω εγώ και η οικογένεια μου με την κυρία που σταματάει ένα έργο ανάπτυξης και στέλνει εξώδικα για λιγότερο από 100 τετραγωνικά; (και όχι 186 που λέει στο εξώδικο)!
 
Αλλά υπάρχει και συνέχεια:
  • Ποιος ξανάκτισε την εκκλησία των Ταξιαρχών στον Πλατρειθιά μετά τους σεισμούς συμβάλλοντας με τεράστιο για την εποχή ποσό;  O Βασίλειος Συρμής!
  • Ποιος τοποθέτησε το ρολόι στο καμπαναριό της Εκκλησίας; O Δημοσθένης Συρμής.
  • Ποιος άφησε κληροδότημα για την κατασκευή Γηροκομείου στην Ιθάκη; Ο Δημοσθένης Συρμής. Και δεν θα ήθελα να αναφερθώ αυτή τη στιγμή στο πώς διαχειρισθήκατε αυτά τα χρήματα 14 ολόκληρα χρόνια χωρίς βέβαια να φτιάξετε το παραμικρό, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων σας τους ηλικιωμένους και ανήμπορους αυτού του τόπου. 
Και έχετε το θράσος σήμερα να κατηγορείτε εμένα για συμφεροντολόγο και μάλιστα να με συγκρίνετε με την κυρία που έστειλε εξώδικο στο Δήμο επικαλούμενη την … νομιμότητα ή σαν την άλλη που έμπηξε πάσσαλους μέσα στη μέση του δρόμου του Μάρμακα, καθιστώντας το σημείο επικίνδυνο, μήπως χάσει κανένα τετραγωνικό!
Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΚΑ
Ενώ αντίθετα τσιμουδιά δε βγάλατε γι’ αυτούς που παραχώρησαν ευχαρίστως πολύ μεγαλύτερα κομμάτια και ελιές για να γίνει αυτός ο δρόμος.
          Βλέπεται υπάρχουν άνθρωποι και άνθρωποι.  Άνθρωποι που ενδιαφέρονται αποκλειστικά για την «πάρτη» τους και αδιαφορούν για το συλλογικό συμφέρον και το συνάνθρωπο τους. Είναι αυτοί που έφεραν τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο. 
          Υπάρχουν όμως και άλλοι που ενδιαφέρονται πρώτα για το συλλογικό συμφέρον γιατί γνωρίζουν ότι σ’ αυτό εντάσσεται και το ατομικό. Είναι οι άνθρωποι που παλεύουν για την ευημερία του συνόλου, την πρόοδο και την ανάπτυξη του κάθε τόπου.
          Εσείς όμως δυστυχώς για τον τόπο μας υποστηρίζετε τους πρώτους γιατί είστε του ιδίου φυράματος! Και το χειρότερο κρύβετε  εαυτούς πίσω από …νόμους που ειρήσθω εν παρόδω κάτι τέτοιοι νόμοι οδηγούν τώρα τη χώρα στη χρεοκοπία.
          Ας καταλάβουν επιτέλους οι υποστηριχτές σας τι κρύβεται κάτω από τη λεοντή που φοράτε !