Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΑΧΜΑΝΤΙΓΙΑ



        Σήμερα το πρωί πήγα να μπω στο αυτοκίνητο μου και κάτω από τους υαλοκαθαριστήρες βρήκα το τρίπτυχο φυλλάδιο που εικονίζεται πάνω και παρακάτω. Φυσικά υπήρχε σε όλα τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Φίλοι μου με βεβαίωσαν ότι αυτές τις μέρες το ίδιο φυλλάδιο μοιράζονταν στις στάσεις του μετρό.   


        Όπως βλέπετε είναι ένα έντυπο του Ισλάμ που μιλάει για ειρήνη. 
Το έντυπο προσπαθεί να πείσει ότι το Ισλάμ και ο προφήτης του Μοχάμεντ επιζητούν την ειρήνη την καλοσύνη και την αγάπη για όλο τον  κόσμο. Καταδικάζει τον εξτρεμισμό και τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Γενικά προωθεί ένα συναίσθημα εφησυχασμού.
Το φυλλάδιο είχε κάνει για πρώτη φορά την εμφάνιση του το 2012 όταν άρχισε η εισροή μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, επανακυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2015 και τώρα επαναλαμβάνεται, προφανώς για να παρασύρει αφελείς και ευαίσθητους σε κατάσταση ψυχολογικής συμπαράστασης και υποστήριξης προς τους μουσουλμάνους εισβολείς. 
Ήδη, οι υπηρεσίες ασφάλειας το ελέγχουν για την πιθανότητα να περιέχει κρυφά μηνύματα. Να τονίσουμε πως οι ελληνικές κρατικές υπηρεσίες ασφάλειας και πληροφοριών είναι ιδιαίτερα προβληματισμένες με τα όσα συμβαίνουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και δεν φθάνουν ως εμάς.
Διερευνούνται πρόσωπα μεταξύ των λαθρομεταναστών, αλλά και ισλαμιστών που διαμένουν επί χρόνια στην Ελλάδα, για να διαπιστώσουν εάν υπάρχει κάποια μεταξύ τους σχέση, ενώ ταυτόχρονα διερευνώνται οι κινήσεις και τα ενδιαφέροντα συγκεκριμένων ξένων δημοσιογράφων που «σκαλίζουν» με ιδιαίτερη επιμονή το θέμα της λαθρομετανάστευσης και του ισλαμισμού στην Ελλάδα.
Το έντυπο ανήκει στην Ισλαμική οργάνωση Αχμαντίγια. Ποιά είναι όμως η Αχμαντίγια; 
Ο Χάντρατ Μίζρα Γκουλάμ Αχμάντ 
Η μουσουλμανική κίνηση Αχμαντίγια ιδρύθηκε από τον Χάντρατ Μίζρα Γκουλάμ Αχμάντ το 1889  στο Παντζάμπ του Πακιστάν, με σκοπό να συμβάλλει στην ανά τον κόσμο διάδοση του Ισλάμ και ιδιαίτερα στις χώρες της Δύσης. Αυτό επιτυγχάνεται  μέχρι σήμερα με μεταφράσεις του Κορανίου, με έκδοση βιβλίων και  άρθρων, φυλλαδίων, συγκεντρώσεων κλπ.
Ο ιδρυτής της Αχμαντίγια υποστήριζε την υπεροχή του Ισλάμ έναντι των άλλων θρησκειών και ότι το Κοράνι είναι το βιβλίο δικαίου που αποκαλύφθηκε στην ανθρωπότητα από τον ίδιο το Θεό. 
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΧΜΑΝΤΙΓΙΑ
         Έτσι, πρόβαλλε τον ισχυρισμό ότι ήταν ο μεταρρυθμιστής, του Ισλάμ ( Μουτζαντίντ) και κήρυξε τον εαυτό Μεσσία (Μάχντι) και Χαλίφη δηλαδή διάδοχο του Μοχάμεντ. 

Ο Αχμάντ ήταν αυτός που πρώτος διακήρυξε ότι το Ισλάμ θα πρέπει να επιβληθεί μεν στην ανθρωπότητα, όχι όμως δια των όπλων αλλά δια της «πένας του πολέμου» όπως συνήθιζε να λέει, δηλαδή με προπαγάνδα και προσηλυτισμό. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, αποκήρυττε τις επιταγές του Κορανίου για τον ιερό πόλεμο Τζιχάντ (επιβολή του Ισλάμ δια των όπλων). 
Περιττό να τονίσουμε εδώ ότι πέραν της επιβολής δια των όπλων η Αχμαντίγια παραμένει πιστή σε όλες τις παραδόσεις του Ισλάμ (π.χ. επικυριαρχία των ανδρών, γυναίκα σκλάβα, μπούργκα, γάμος στα 6 χρόνια, λιθοβολισμούς, δημόσιους αποκεφαλισμούς κλ, κλπ.) 


         Η προσφιλής μέθοδος της Αχμαντίγια είναι η σκόπιμη, μη επιστημονική και αντιδεοντολογική ανάμιξη εκφράσεων από το Κοράνι την Αγία Γραφή και τις Βέδες καθώς και από τα έργα των εκκλησιαστικών Πατέρων και συγγραφέων όλων των θρησκειών. Αυτή προπαγανδιστική μέθοδος  αποβλέπει στην εσκεμμένη παρερμηνεία και παρανόηση κειμένων και διδασκαλιών, με σκοπό να προωθηθεί η με οποιονδήποτε τρόπο προβολή της θρησκείας του Μωάμεθ. 
Το κοράνι μεταφράσθηκε πρώτα στα Αγγλικά και μετά στα Γερμανικά από μέλη της οργάνωσης ενώ απορρίπτονταν ως ατελείς και άσχετες οι μεταφράσεις επιστημόνων μη ισλαμιστών.
Με τον τρόπο αυτό κατορθώνει να επιβάλλεται στο χριστιανικό κόσμο της Ευρώπης της Αμερικής και πολλών άλλων χωρών, έχοντας προσηλυτίσει εκατομμύρια πιστούς. 


         Όπως αναφέρεται στο φυλλάδιο η οργάνωση αυτή έχει παραρτήματα σε 203 χώρες σε όλο τον κόσμο έχει κάνει τεράστιες επενδύσεις και δαπανά εκατομμύρια Ευρώ κάθε χρόνο, υποτίθεται για φιλανθρωπίες!!! Προσωπικά δεν έχω ακούσει ποτέ για  Μουσουλμανικές φιλανθρωπίες στη Ελλάδα. 
Μπορεί οι προθέσεις του ιδρυτή Γκουλάμ Αχμάντ να ήταν πράγματι αγαθές και να ήθελε να μεταρρυθμίσει το Ισλάμ σε μια ειρηνική θρησκεία και αυτό να ίσχυσε τα πρώτα χρόνια, αλλά τι γίνεται σήμερα;


         Επειδή η κίνηση αυτή έχει εγείρει πολλά ερωτηματικά, κυρίως για το που διοχετεύονται τα τεράστια ποσά χρημάτων που διαχειρίζεται, οι μυστικές Αμερικανικές και Ευρωπαϊκές υπηρεσίες παρακολουθούν στενά την οργάνωση.  
Τελευταία υπάρχει η πεποίθηση ότι παράλληλα με τους «ειρηνικούς» τρόπους προσηλυτισμού, ενισχύεται και η Τζιχάντ. (ένοπλος αγώνας) παρ’ όλο που ο νέος Χαλίφης Χαζράτ Μίρζα Μασρούρ Αχμάντ αποκήρυξε πρόσφατα στο Λονδίνο την ISIS την τρομοκρατία τον εξτρεμισμό και τη βία.  
Τελικά τι είναι η Αχμεντίγια; Είναι το μετριοπαθές Ισλάμ ή είναι μία από τα ίδια;