Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Η ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ

(Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ )

     Το πρωί δέχθηκα φραστική επίθεση αλλά και απειλές από Δημοτικό Σύμβουλο.
Χωρίς καν να του αποτείνω το λόγο, μόλις με είδε άρχισε να βρίζει τον Υπουργό Εθν. Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, λες και εγώ ευθύνομαι για τις ενέργειες του Υπουργού που … δεν του αρέσουν!!!  
     Αντί απαντήσεως και προκειμένου να αλλάξει το θέμα, τον ρώτησα πότε θα αρχίσουν οι εργασίες πλακόστρωσης στον προβλήτα των Φρικών! Τότε ξέσπασε εναντίον μου «…γιατί;  θέλεις να γράψεις μαλ@κίες  στο ιντερνέτ;   Όλο μαλ@κίες γράφεις  γιατί είσαι …..»,  ακολουθούν αχαρακτήριστες φράσεις, και προπηλακισμοί και μάλιστα μπροστά σε αρκετά τρίτα άτομα!
     
     
     Προφανώς ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος, ενοχλήθηκε για το κείμενο που έγραψα σχετικά με την περίφημη αντιτουριστική πινακίδα στην είσοδο του Σταυρού «κοιμητήριο Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρα», και πίστεψε ότι με τις ύβρεις, τις απειλές και τους προπηλακισμούς,  θα πάψω να εκφράζω την άποψη μου ως Δημότης και ελεύθερος πολίτης. 
     Πίστεψε δηλαδή ότι μπορεί, εφαρμόζοντας φραστική βία, να φιμώσει  την ελεύθερη σκέψη και έκφραση!!! Φασισμός δηλαδή στην απόλυτη του έκφραση!!
     
Άλφρεντ Άντλερ 
Φυσικά, ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος δικαίωσε απολύτως τα γραφόμενα μου περί ημιμάθειας, γιατί μη γνωρίζοντας και αδυνατώντας να ορθώσει επιχειρήματα, κατέφυγε σε ύβρεις και προπηλακισμούς! Χαρακτηριστικό παράδειγμα της θεωρίας του Άλφρεντ Άντλερ  περί «της τάσης για επιβολή, αναπλήρωση ή αντιστάθμιση».
     Αναρωτιέμαι όμως πως είναι δυνατόν τέτοιου είδους άτομα να είναι ηγέτες ενός τόπου!  
     Αυτό δεν συμβαίνει μόνο εδώ στο μικρό μας τόπο, συμβαίνει γενικότερα στη χώρα μας και για το λόγο αυτό βρισκόμαστε σήμερα στη θλιβερή αυτή κατάσταση!              Ωστόσο οι άνθρωποι αυτοί που μας διοικούν δεν ήρθαν από τον Άρη! Εμείς τους επιλέξαμε! Εμείς οι ψηφοφόροι έχουμε το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης!      Το άλλο μεγάλο μέρος της ευθύνης, το φέρουν οι αρχηγοί των παρατάξεων που επιλέγουν άτομα με κριτήρια το πόσους ψήφους μπορούν να τους φέρουν!
Και να το αποτέλεσμα: Μια εξαθλιωμένη χώρα και έπεται συνέχεια!!! 
    
      Σημείωση:  Το όνομα του συμβούλου δεν το αναφέρω όχι γιατί φοβάμαι 
(έχω άλλωστε κάθε δικαίωμα κριτικής ενός δημοσίου προσώπου) αλλά για δικούς μου τελείως άλλους λόγους, πάντως είναι στη διάθεση του Δημάρχου.