Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ

         

          Πολλά γράφτηκαν στο Facebook για το αν έγιναν ζημίες στο Θιάκι κλπ. 
          Επαναλαμβάνω την άποψή μου ότι κακώς προσπάθησαν κάποιοι, μεταξύ των οποίων και θεσμικοί παράγοντες, να υποβαθμίσουν τα αποτελέσματα του σεισμού στο νησί μας γιατί παρά λίγο να μην ενταχθούμε στον «Ξενοκράτη» με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν τους καταλογίζω σκοπιμότητα αλλά άγνοια. 
          Ευτυχώς όμως που χάρη στην τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Σμαράγδα Σαρδελή η οποία τσακώθηκε στην κυριολεξία με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχελάκη …( και κάποιοι άλλοι που αγαπάνε πραγματικά το νησί και όχι τον εαυτούλη τους), κατορθώσαμε να ενταχθούμε στον Ξενοκράτη.
          Τι κερδίζουμε σαν νησί από τον Ξενοκράτη;
  • ·        Η Κεφαλονιά αλλά και η Ιθάκη έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 
  • ·        Τέθηκε αμέσως σε ετοιμότητα και για την Ιθάκη ο μηχανισμός του Ξενοκράτη. Αν θέλετε να δείτε περισσότερα πηγαίνετε εδώ: www.gscp.gr/ggpp/site/home/ws/units/primary+menu/ggpp/sxedio.csp
  • ·        Αναστέλλεται η πληρωμή των δόσεων των πάσης φύσεως δανείων και άλλων υποχρεώσεων στις τράπεζες για τρεις μήνες
  • ·        Αποφασίστηκε από το υπουργείο Εργασίας η αναστολή τριών μηνών στην υποχρέωση πάσης φύσεως καταβολών στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.
  • ·        Αποφασίστηκε παράταση διάρκειας τριών μηνών στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και στην καταβολή βεβαιωμένων οφειλών, για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα
  • ·        Αναμένεται να δοθεί οικονομική ενίσχυση 100.000 ευρώ στους Δήμους Κεφαλονιάς και Ιθάκης
  • ·        Θα δοθούν κλινοσκεπάσματα σε όσους ανθρώπους έχουν ανάγκη σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.
  • ·        Η  COSMOTE  δίνει από σήμερα και για μια βδομάδα 1500 λεπτά την ημέρα δωρεάν για κλήσεις προς όλα τα δίκτυα.
  • ·        Η εθνική Τράπεζα, με δική της πρωτοβουλία δέσμευσε, σημαντικό ποσό εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά για διάθεση, με ευνοϊκούς όρους, σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, με στόχο την να ανανήψουν από τα αποτελέσματα που προκλήθηκαν από το σεισμό.

          ΟΛΑ αυτά τα παραπάνω παρά λίγο να τα χάσουμε εξ’ αιτίας κάποιων στενόμυαλων που έσπευσαν να βεβαιώσουν ότι «ένα κουνηματάκι νοιώσαμε…».
          Ευτυχώς όμως που υπάρχουν κάποιοι που δεν κάθονται σε καναπέδες ούτε φλυαρούν στα καφενεία, αλλά παράγουν έργο για το καλό του τόπου ΧΩΡΙΣ να ζητούν ψήφους ή άλλα ανταλλάγματα. 
          Όσο δε γι’ αυτούς που φοβούνται μη χάσουνε καμιά δεκάρα από τον τουρισμό, τους προτρέπω να ρωτήσουνε τι έκαναν οι γείτονες Λευκαδίτες που όταν έγινε ο σεισμός εκεί, τον επόμενο χρόνο κατόρθωσαν να αυξήσουν τον τουρισμό τους κατά 17%. Οι τουρίστες χάνονται από άλλους λόγους….
          Αλλά μόνο αυτό έκαναν οι Λευκαδίτες; …… Εμείς μόνο να τσακωνόμαστε μεταξύ μας ξέρουμε προτάσσοντας πάντα το ατομικό μας συμφέρον και αδιαφορώντας για τους διπλανούς μας.
          Όπως είπαμε, εδώ δεν έγιναν σοβαρές ζημιές, και απευχόμαστε τα χειρότερα.
          Όμως « των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν»  


Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνονται μερικές ζημιές από τη Βόρειο Ιθάκη. (απο το κινητο μου)