Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


     Αυτές τις ημέρες βλέπω στο διαδίκτυο τις καρναβαλικές εκδηλώσεις απ'ο όλη την Ελλάδα και φυσικά από την Ιθάκη μας.
     Όπως είναι γνωστό οι καρναβαλικές εκδηλώσεις άγουν την προέλευσή τους από την Αρχαία Ελλάδα, από τις εορτές «Λουπερκάλια» και «Σατουρνάλια» και από τις αρχαιότερες «Διονυσιακές γιορτές» των Ελλήνων
     Οι  άνθρωποι μεταμφιέζονταν, χόρευαν, τραγουδούσαν πίνοντας κρασί και το κέφι έφτανε στο κατακόρυφο προς τιμή του Διόνυσου. 
     Είναι γνωστό ότι οι γιορτές αυτές σχετίζονταν με το γενετήσιο ένστικτο αυτό που σήμερα έτσι απλά ονομάζουμε "σεξ". Σήμερα στον Τύρναβο π.χ. γίνεται ακόμα η γιορτή του φαλλού όπως και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και του κόσμου.
     Το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό καρναβάλι του κόσμου είναι αυτό του Ρίο Ντε Ζανέιρο στη Βραζιλία. Αλλά και σε άλλες χώρες οργανώνονται εντυπωσιακά καρναβάλια όπως στη Βενετία με τις υπέροχες χειροποίητες μάσκες, σε πολλές χώρες της Νοτίου Αμερικής αλλά και εδώ στην Πάτρα, στην Ξάνθη, στον Τύρναβο κλπ.
     Τις φωτογραφίες που σας παρουσιάζω εδώ, προσπάθησα να τις ανεβάσω στο facebook αλλά τις θεώρησε εκτός κανονισμών, άσεμνες, τις απέρριψε και με ... τιμώρησε με αποκλεισμό τριών ημερών!!!!
     Τώρα τι ακριβώς εννοεί άσεμνο δεν το καταλαβαίνω. Πως είναι δυνατόν να θεωρείται άσεμνο ένα καλλιτεχνικό παραδοσιακό δρώμενο που παρακολουθούν κάποια δισεκατομμύρια άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι, σε όλο τον κόσμο.
     Και επ' ευκαιρία ερωτώ: τα παιχνίδια με όπλα, τέρατα και σκοτωμούς που προτείνει το facebook είναι πιο σεμνά, ή διαμορφώνουν συνειδήσεις ανάλογες του νεαρού στη Φλόριντα που σκότωσε 17 παιδιά και δασκάλους;  
     Δείτε λοιπόν τις φωτογραφίες από φετινά καρναβάλια και βέβαια απο αυτό του Ρίο 2018 (χωρίς τη λογοκρισία του facebook):



Από τη γιορτή του φαλλού στον Τύρναβο
Καρναβάλι στη Χαλκίδα

Καρναβάλι στην Ξάνθη


Από το καρναβάλι της Βενετίας 
-----------------------------------------------------------------------------------------

Και το κορυφαίο καρναβάλι του
Ρίο ντε Ζανέιρο