Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ



       
Ο κ. ΠΑΝΟΣ ΣΥΚΙΩΤΗΣ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ
                                                                       Απο τον Δ. Συρμή

        Οι εκδηλώσεις “Return to Ithaca 2013” στέφθηκαν, καθώς είπαμε στο σχετικό μας άρθρο, από πολύ μεγάλη επιτυχία τόσο από την καλλιτεχνική πλευρά όσο και από την πλευρά της διαφήμισης του νησιού μας. Η συμμετοχή του κόσμου υπήρξε αθρόα πράγμα που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η πλειοψηφία των Θιακών διψούν για ποιοτικά δρώμενα.

        Όμως όλες οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στο Βαθύ. Σχεδόν καμία στη Βόρειο Ιθάκη, λες και το τμήμα αυτό του νησιού είναι άλλη χώρα. Οι τοπικοί όμιλοι θα έπρεπε να απαιτήσουν τουλάχιστον τα μισά δρώμενα να γίνουν στο Βορά.

        Μήπως εδώ δεν μας αρέσουν οι ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις; Έτσι μου φάνηκε από σχόλια που ακούσθηκαν: κάποιος που υποτίθεται η γνώμη του μετράει τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο, αποκάλεσε την εκδήλωση «αηδίες  και ξεράσματα».Ένας άλλος, προφανώς μη κατανοώντας την προβολή της Ιθάκης μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές, καταφέρονταν κατά των εμπνευστών και διοργανωτών: τα κάνουν αυτά για να …φάνε οι μ…κες!

         Αλλά και σε συλλογικό επίπεδο φαίνεται ότι οι ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις δεν αρέσουν σε μερικούς Βόρειους!!!!!


 Ο κ. Π. ΣΥΚΙΩΤΗΣ ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ  
         Πρόσφατα διάβασα απόφαση του ΔΣ του Ομίλου Πλατρειθιά (ΚΟΠ) που απεμπόλησε τη μοναδική πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωνε ο Όμιλος σε συνεργασία με τον πολιτιστικό φορέα του Δήμου «Φήμιος» και τη «Διεθνή Ένωση για την Προβολή της Οδυσσειακής μας Κληρονομιάς».

        Επί 10ετία καλούσε τον διακεκριμένο συμπατριώτη μας Ψυχίατρο – Ψυχαναλυτή Πάνο Συκιώτη, να κάνει ομιλία, πάντα με θέματα εμπνευσμένα από την Οδυσσειακή μας κληρονομιά, στις Λίμνες από 10 ως 12 Αυγούστου.  Η εκδήλωση ήταν τελείως ανέξοδη και δεν απαιτούσε καμία απολύτως ιδιαίτερη οργάνωση μια που οι καρέκλες ήταν εκεί λόγω του Πανηγυριού της 15ης Αυγούστου, τη δε μικροφωνική εγκατάσταση αναλάμβανε πάντα ο «Φήμιος». Το πολύ πολύ ο Όμιλος να πρόσφερε καμιά 10ριά κόκα-κόλλες που και αυτό δεν ήταν απαραίτητο.  

        Το χειρότερο όμως ήταν ότι το σημερινό ΔΣ του ΚΟΠ στην απόφασή του, λέει ότι … παραχωρεί την πλατεία και τις καρέκλες στον κ. Συκιώτη, λες και ο διακεκριμένος ψυχίατρος, θα έκανε προεκλογική ομιλία ή θα παρουσίαζε… καραγκιόζη για να κονομήσει….

        Η απόφαση αυτή ήταν εξαιρετικά προσβλητική προς το πρόσωπο ενός ανθρώπου που προσφέρεται ανιδιοτελώς να μας δώσει ποιοτική γνώση.

       

                       Ο κ. Π. ΣΥΚΙΩΤΗΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ      Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Φαινόμενα των καιρών μας δυστυχώς! Κοντά στα οικονομικά μας χάθηκαν και οι αξίες...
Κατόπιν αυτών η ομιλία του κυρίου Συκιώτη με θέμα « Η ψυχολογία των Ελλήνων στη σημερινή κρίση και ο θυμός του Οδυσσέα του Βασιλιά της Ιθάκης», θα γίνει, δυστυχώς και αυτή στο Βαθύ.