Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ



Στις 22 Ιανουαρίου, Κυριακή το πρωί, πραγματοποιήθηκε στο Μορφωτικό Κέντρο Ιθάκης η επίσημη παραδοσιακή κοπή της Πίτας του Δήμου του νησιού.
Την πίτα έκοψε ο Δήμαρχος Ιθάκης κος Γιάννης Κασσιανός, βοηθούμενος από την Αντιδήμαρχο κα. Ελένη Ραυτοπούλου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Βουλευτής Κεφαλλήνίας και Ιθάκης κος Σπύρος Μοσχόπουλος ο οποίος απηύθυνε τις ευχές του. Ευχές επίσης απηύθυνε με επιστολή του και ο Δήμαρχος Κεφαλληνίας κος Αλέκος Παρίσσης. 
Η οργάνωση ήταν άψογη μόνο που ο κόσμος απαξίωσε την εκδήλωση!  Και ναι μεν ο κόσμος μπορεί να έχει βαρεθεί αυτού του είδους τις εκδηλώσεις όμως αυτή ήταν η Πίτα του Δήμου του Νησιού (και όχι η πίτα του Δήμαρχου) και θα έπρεπε να είχαν παρευρεθεί όλες οι αρχές του νησιού και κυρίως οι αιρετοί!
Που ήταν οι κοινοτάρχες (εκτός του Κιονιού) που ήταν η Περιφέρεια; Που ήταν οι δημόσιες υπηρεσίες; Το λιμεναρχείο δεν θα μπορούσε να στείλει κάποιον εκπρόσωπο; Που ήταν οι υπάλληλοι του Δήμου (εκτός ελαχίστων);

 
Η απαξίωση της κοπής της Πίτας του Δήμου είναι ένα δείγμα γενικότερης συμπεριφοράς των καιρών μας. Είναι απαξίωση θεσμών και ταύτιση τους με πρόσωπα και συμφέροντα και  είναι από τις κύριες αιτίες της ρήξης του κοινωνικού ιστού. Αυτού του είδους οι συμπεριφορές είναι που έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.