Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ


Όπως είναι γνωστό τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζαμε ένα τεράστιο πρόβλημα έλλειψης γιατρών στο νησί μας.
Για το λόγο αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο είχε συγκαλέσει λαϊκή συνέλευση για να γίνει ευρύτερα γνωστή η έλλειψη γιατρών ενόψει μάλιστα θερινής περιόδου και να αποφασισθούν ενέργειες.
Πράγματι ο Δήμαρχος άρχισε αμέσως μια σειρά ενεργειών και μεταξύ των άλλων παραβρέθηκε σε σύσκεψη που έγινε στην Κεφαλονιά με την παρουσία του νέου διευθυντή της 6ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ   
Στα πλαίσια της σύσκεψης προτάθηκε από στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Δήμαρχο να υποβάλει αίτημα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο να στείλει στρατιωτικούς γιατρούς.
Ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκε άμεσα με επιστολή στον ΥΠΕΘΑ την οποία μου κοινοποίησε. 
Το αίτημα του τόπου μας υποστηρίχθηκε ένθερμα από τη Συντονιστική Επιτροπή Ανεξάρτητων Ελλήνων Κεφαλληνίας και Ιθάκης.
Στη συνέχεια ο Υπουργός Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ, πάντα στο πλευρό του νησιού μας, μετά από συνεννόηση που είχαμε μαζί του, φρόντισε να συμπεριληφθεί και η Ιθάκη στην κατάσταση – πρόταση που έστειλε ο Πανελλήνιος  Ιατρικός Σύλλογος στον Υπουργό ΕΘΑ κ. Πάνο Καμμένο.
Έτσι τώρα περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε να έρθουν οι γιατροί στην Ιθάκη. 
…………………….
Ο Πάνος ο Καμμένος είναι ένας άνθρωπος βαθιά ευαισθητοποιημένος σε κοινωνικά θέματα και αν και Υπουργός Εθνικής Άμυνας, προσπαθεί να είναι παρόν εκεί όπου οι κοινωνικές ανάγκες προέχουν.
Είχε υποσχεθεί την επανίδρυση της παλαιάς ΜΟΜΑ και το έκανε, παρά τις αντιδράσεις των «εθνικών εργολάβων» και του εκπρόσωπου τους, θολού και δυσώδους ποταμιού. Ήδη η νέα ΜΟΜΑ με το όνομα ΔΙΕΡΓΩΝ ανέλαβε δραστηριότητα και εργάζεται στην Ικαρία για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου.
Ο Πάνος Καμμένος είναι πάντα παρόν στα ακριτικά νησιά μας και στις ανάγκες τους αλλά και όπου αλλού υπάρχει ανθρώπινη χρεία.
Περιττό βέβαια να τονίσω ότι, τόσο ο Πάνος ο Καμμένος όσο και ο Τέρενς ο Κουίκ είναι λάτρεις της Ιθάκης την οποία, πριν αναλάβουν τα βαριά τους καθήκοντα, επισκέπτονταν σχεδόν κάθε χρόνο. 
Ως Συντονιστής Ιθάκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων αλλά και ως απλός πολίτης του νησιού μας οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους αυτούς για την άμεση ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημα μας.
ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ