Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ



 







ΝΕΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΑΣΤΡΑΠΗ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΟ «ΦΑΚΕΛΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ»

Με μόνο αντικείμενο τον φάκελο «Νοσοκομείο Αργοστολίου», ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε σήμερα (23/10/2013) ταξίδι- αστραπή στην Κεφαλονιά.
Επιστρέφοντας αργά το απόγευμα στην Αθήνα, για να πάρει μέρος στις εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής, ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα την Κεφαλονιά υπό τη βουλευτική μου εποπτεία, ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα - αν όχι το σοβαρότερο - είναι η απίστευτα προβληματική λειτουργία του Κρατικού Νοσοκομείου Αργοστολίου.
Χαλασμένα μηχανήματα, δραματική έλλειψη ιατρών, αναξιοποίητη περιουσία του νοσοκομείου και «αραχνιασμένη» ολοκαίνουρια πτέρυγα που χτίστηκε με δωρεά εκατομμυρίων δολαρίων, είναι μερικά από τα θέματα που χρήζουν πλέον διερεύνησης εκ μέρους της Δικαιοσύνης.
Στην πρόσφατη επίσκεψη που έκανε στο νησί ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος, ξεκαθαρίσαμε ότι όλα εκείνα τα στοιχεία που λειτουργούν σε βάρος της Υγείας των κατοίκων τόσο της Κεφαλονιάς, όσο και της Ιθάκης, θα τα βάλουμε σε ένα φάκελο και θα τα παραδώσουμε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα περαιτέρω.
Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα δείξουμε αν την αρχική ευθύνη την έχει το Υπουργείο Υγείας και την τελική ο Διοικητής του κεντρικού Νοσοκομείου του νησιού.
Ό,τι από τα δύο και αν συμβαίνει (προσωπικά πιστεύω και τα δύο), εκείνοι που πρέπει να λογοδοτήσουν, θα αναγκαστούν να το πράξουν.
Θέλω να ευχαριστήσω τους Πολιτευτές και  τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος στο νησί, όπως και τον Εκπρόσωπο των Εργαζομένων Σπύρο Σακαλή».


O Τέρενς Κουίκ είχε επίσης συνεργασία με Πολιτευτές, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και τον Τομεάρχη Κεφαλονιάς με αντικείμενο την περαιτέρω προώθηση των προβλημάτων του νησιού μέσω του κοινοβουλευτικού του έργου.
Στη σύσκεψη συμμετείχε επίσης και η Πολιτευτής Β’ Αθήνας Ευαγγελία Εγγλέζου, η οποία εκ μέρους του πολιτικού γραφείου του Βουλευτή Επικρατείας, έχει την οργάνωση και το συντονισμό των δράσεών του στα Ιόνια νησιά.