Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»


                                                                                    Του Δημοσθένη Συρμή
Τούτες οι εκλογές, μετά ίσως από πολλές δεκαετίες, έχουν τεράστια σημασία για την πορεία της χώρας μας και του λαού. Οι μέχρι τώρα πολιτικοί όχι μόνο απέτυχαν αλλά κατόρθωσαν να σύρουν την Ελλάδα στην χειρότερη μεταπολεμική της περιπέτεια.
 Χαρακτηριστικά όπως:  ο εγωισμός, ο εγωκεντρισμός, η αλαζονεία, η αδιαφορία, η ανικανότητα, η βλακεία, αλλά και οι προτεραιότητες στην εξυπηρέτηση αλλότριων επιδιώξεων, κομματικών ή ατομικών συμφερόντων, των κυβερνώντων και των δύο μεγάλων κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. 
Και όμως έχουν την τόλμη σήμερα οι διαπράξαντες το έγκλημα της έσχατης προδοσίας κατά της χώρας, πρώτος ο Βενιζέλος και δεύτερος ο Σαμαράς, να απαιτούν ξανά, με φρούδες υποσχέσεις, την ψήφο του Ελληνικού λαού. Υπόσχονται επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου 2, πού ήδη έχουν υπογράψει και του οποίου τα τραγικά επακόλουθα θα αρχίσουν να φαίνονται από τον Ιούνιο.   
Ωστόσο οι Έλληνες δεν κοιμούνται πια τον ύπνο του δικαίου!
Παρ’ όλες τις κραυγές των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών, συνεργατών τους. (Θυμάμαι τους ανεκδιήγητους δημοσιογράφους να εκφράζουν πομπωδώς, την αγανάκτηση των πολιτών για τα χαράτσια και στη συνέχεια να δείχνουν τις ουρές των ηλιθίων που πήγαιναν να τα πληρώσουν στη ΔΕΗ.) Δηλαδή μια καθαρά πολιτική προπαγάνδα τύπου Γκέμπελς.
Παρ’ όλα αυτά είμαι σίγουρος ότι ο λαός θα απομονώσει τους συνεταίρους στο έγκλημα κατά της χώρας.  
 Ευνόητο λοιπόν είναι ότι είναι άμεση ανάγκη να απομονωθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ο λαός να ψηφίσει τα μέχρι τώρα λεγόμενα μικρά κόμματα και δη αυτά που έχουν τη δυνατότητα να διαπραγματευθούν το μνημόνιο και τις ανόσιες συμφωνίες. 
 Ευνόητο επίσης είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απέχουμε ή να ψηφίσουμε κόμματα που δεν έχουν μεγάλες πιθανότητες να μπουν στη βουλή γιατί οι ψήφοι τους θα μετρήσουν υπέρ των μεγάλων κομμάτων.
Το ποια κόμματα έχουν πιθανότητες να μπουν στη βουλή φαίνεται στην παρακάτω τελευταία δημοσιευθείσα δημοσκόπηση.     

Προσωπικά, χωρίς να υποτιμώ τα άλλα αντιμνημονιακά κόμματα, εκτός των ακραίων βέβαια,  θα ψηφίσω «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» και θα προσπαθήσω να το εξηγήσω παρακάτω:
  • Ο Πάνος Καμένος ίδρυσε το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» μαζί με πολλούς άλλους συμπολίτες μας που αντιδρούσαν στις ανόσιες συμφωνίες με την τρόικα, στα απεχθή μέτρα κατά του λαού και στην υποδούλωση της χώρας μας σε ξένους δυνάστες.
  • Ο Πάνος δεν ίδρυσε κόμμα διαμαρτυρίας αλλά κόμμα με δυναμική και προοπτική, με έμπειρες πολιτικές προσωπικότητες αλλά και απλούς αδιάφθορους και έντιμους ανθρώπους με κοινή λογική.
  • Ο Πάνος από την πρώτη στιγμή είπε όχι στα μνημόνια και στις απεχθείς συμφωνίες.
  • Ο Πάνος ήταν από τους ελάχιστους του κοινοβουλίου που έκαναν το καθήκον τους σαν αντιπρόσωποι του λαού:  στάθηκαν πάντα δίπλα στον απλό Έλληνα πολίτη και άκουσαν την απεγνωσμένη κραυγή του.
  • Ο Πάνος ούτε μια στιγμή δεν παλινώδησε. Ούτε μια στιγμή δεν πρόδωσε τις αξίες του. Ούτε μια στιγμή δεν δείλιασε.
  • Ο Πάνος αρνήθηκε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου την οποία μάλιστα αποκάλεσε χούντα.
  • Ο Πάνος είναι τίμιος και θα προτιμούσε να πεθάνει από το να ακουμπήσει έστω και ένα Ευρώ από το δημόσιο χρήμα.
  • Ο Πάνος εκφράζει πέρα για πέρα τις δικές μου απόψεις έτσι όπως τις έχω διαλαλήσει και γράψει επανειλημμένα δηλαδή:   
-- Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτες τις αρχές της Εθνικής ανεξαρτησίας και περηφάνιας και της λαϊκής κυριαρχίας.
-- Απαιτούμε την κατάργηση κάθε ασυλίας, βουλευτών υπουργών και άλλων αξιωματούχων για εγκλήματα που διέπραξαν κατά του Ελληνικού λαού και της Δημόσιας περιουσίας.
-- Απαιτούμε την τιμωρία των καταχραστών του Δημοσίου χρήματος και την δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.
-- Απαιτούμε την κατάργηση του μνημονίου και αρνούμαστε να δεχθούμε το επαχθές, παράνομο χρέος που διαμορφώθηκε με τοκογλυφικά επιτόκια.
-- Πιστεύουμε στο πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και επιδιώκουμε στην ενίσχυση και επέκταση των θεσμών της, με άμεση συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων.
-- Πιστεύουμε στην Ενωμένη Ευρώπη της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, όπου όλα τα κράτη-μέλη είναι ισότιμα, διατηρώντας την εθνική τους υπόσταση και αξιοπρέπεια και αρνούμαστε τις λογικές και πρακτικές, που την έχουν μετατρέψει σε όχημα συμφερόντων των πιο ισχυρών  χωρών και του παγκόσμιου  τραπεζικού συστήματος.
-- Πιστεύουμε σε μια ορθολογική ανάπτυξη με κυρίαρχο μοχλό την ελεύθερη αγορά, όπου το παραγόμενο προϊόν κατανέμεται δίκαια. Αγορά που δεν υπονομεύεται και δεν συκοφαντείται από την σημερινή οικονομική τρομοκρατία, των τοκογλύφων και των καιροσκόπων.
-- Δηλώνουμε  ανοικτοί σε συνεργασίες αν χρειασθεί με τα άλλα αντιμνημονιακά κόμματα προς χάρη της σωτηρίας της πατρίδας μας.

  • Ο Πάνος είναι νέος άνθρωπος με πολιτική πείρα και κυρίως με όραμα. Βάζει πάνω απ’ τον εαυτό του, πάνω από όλα, τη χώρα μας και θα πασχίσει μ’ όλες του τις δυνάμεις για την ανόρθωσή της.
  • Ο Πάνος ποτέ δεν χρησιμοποίησε ούτε θα χρησιμοποιήσει το αξίωμα του για οποιοδήποτε ίδιο όφελος, άλλωστε δεν έχει τέτοια ανάγκη.   
  • Ο Πάνος παρ’ όλο που είναι γόνος μεγάλης αριστοκρατικής Γαλαξιδιώτικης οικογένειας με ένδοξη ιστορία στην επανάσταση του 21, είναι ένας πολύ απλός άνθρωπος που δεν ξεχωρίζει τους ανθρώπους σε πλούσιους και φτωχούς σε μορφωμένους και αμόρφωτους σε μαύρους και άσπρους.
  • Ο Πάνος είναι λάτρης της φύσης και ιδικά της θάλασσας. Του αρέσει να ψαρεύει και ασχολείται με την κατάδυση όπου έχει συμβάλει αποτελεσματικά στην απελευθέρωση των βυθών. 
  • Ο Πάνος Καμένος είναι προσωπικός μου φίλος τα τελευταία 25 χρόνια, τον γνωρίζω πολύ καλά και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα παλέψει για όλα τα παραπάνω.
Η Κα ΓΙΩΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΥ

Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ σε μια εξαίρετη παρουσία στο ψηφοδέλτιο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στην περιφέρεια Κεφαλληνίας και Ιθάκης.
Είναι η κα. Γιώτα Αποστολάτου.
Η κα. Αποστολάτου γεννήθηκε στη Σκάλα της Κεφαλονιάς και από πολύ μικρή εντάχθηκε στην πολιτική σκηνή. Μένει μόνιμα στην Κεφαλονιά, όπου διατέλεσε για χρόνια στην νομαρχιακή της ΝΔ αλλά και πρόεδρος της τοπικής ΝΔ Λειβαθούς. Η Γιώτα Αποστολάτου είναι μια αναγνωρισμένη αγωνίστρια που υπηρετεί τη φιλελεύθερη παράταξη για 35 χρόνια και όταν είδε το κόμμα της να υπογράφει τη δυστυχία του Ελληνικού Λαού δεν δίστασε να το καταγγείλει και να ενταχθεί στους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ».