Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ



Διάβασα με προσοχή την ανακοίνωση της ΠΙΝ.
Άργησε βέβαια αλλά «κάλιο αργά παρά ποτέ».
Ευχαριστούμε λοιπόν τον Περιφερειάρχη κ. Θόδωρο Γαλιατσάτο για την κοινοποίηση της επιστολής που έστειλε στον Υπουργό κ. Δρίτσα με τις θέσεις της ΠΙΝ, σχετικά με την επαναλειτουργία της πολυπόθητης γραμμής!  
Ωστόσο πιστεύω ότι η επίσημη θέση της ΠΙΝ θα έπρεπε να είχε εκφρασθεί και δημοσιοποιηθεί από την αρχή, τουλάχιστον από τη στιγμή που η συγκεκριμένη εταιρία εξέφρασε ενδιαφέρον, καθώς και οι λεπτομέρειες που αφορούν το ζήτημα, αφ’ ενός για την σωστή ενημέρωση του Κεφαλλονίτικου και Θιακού λαού και αφ’ εταίρου για να μπορούν τα τοπικά συμβούλια και φορείς να πάρουν σωστές αποφάσεις για την υποστήριξη του αιτήματος επαναλειτουργίας της γραμμής με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Η περιφέρεια άργησε, κατά τη γνώμη μου, να απαντήσει ακόμα και όταν άρχισε η παραφιλολογία. Έτσι δόθηκε τροφή σε γνωστά συμφέροντα αλλά και κομματικούς εγκάθετους οι οποίοι άρχισαν να λιβελογραφούν, με αποτέλεσμα να βλάπτεται το κύρος της Περιφέρειας.
Σημειώνω ότι ο Υπουργός κ. Δρίτσας, έπραξε πολύ σωστά με την ανοικτή ενημερωτική επιστολή που απέστειλε.
Στις μέρες μας είναι εξαιρετικά σημαντικό, ο πολίτης να ενημερώνεται για θέματα που τον αφορούν (και στην προκειμένη περίπτωση "τον καίνε"), έγκαιρα και έγκυρα από αυτές καθ’ αυτές τις αρχές! Έτσι καθίσταται πιο υπεύθυνος και οι αποφάσεις που λαμβάνονται πιο έγκυρες. Άλλωστε αυτό απαιτεί η εύρυθμη λειτουργία ενός δημοκρατικού πολιτεύματος.  
Τώρα σε ότι αφορά την άποψη του κ. Γαλιατσάτου για το ότι η κοινοπραξία θα πρέπει να παρουσιάσει ολοκληρωμένο ετήσιο χρονοδιάγραμμα, προσωπικά με βρίσκει σύμφωνο.
Η “Levante Ferries” μπορεί να καταθέσει ένα ετήσιο πρόγραμμα έστω και αν το χειμώνα εκτελεί πολύ περιορισμένα δρομολόγια!  
Το ζητούμενο τούτη τη στιγμή είναι να ξεκινήσει και πάλι η γραμμή και συμφωνώ με τη βουλευτή μας κα Θεοπεφτάτου, ότι θα πρέπει να εξετασθεί πολύ σοβαρά ακόμα και η αρχική πρόταση της εταιρίας η πραγματοποίηση της οποίας, ενδέχεται να αποτελέσει το εφαλτήριο για τη μόνιμη και απρόσκοπτη επαναλειτουργία της γραμμής.

Θα συνιστούσα, μετά το πέρας της σύσκεψης του ΣΑΣ, την Παρασκευή, το Υπουργείο να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά με τις θέσεις όλων των φορέων, ώστε να υπάρξει έγκυρη πληροφόρηση και να μην αναγκαζόμαστε να καταφεύγουμε σε άλλες πηγές!  


Αναμένουμε!!