Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

ΤΑ 12 ΒΑΣΙΚΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

 

Κε Πρωθυπουργέ κάνατε λάθη στο χειρισμό της πανδημίας!!!

Για ένα μεγάλο διάστημα η κυβέρνηση σας έδειξε σημαντική πολιτική επιτυχία με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Πολύ σωστά, εφαρμόσατε νωρίς τον εγκλεισμό (lock down), με αποτέλεσμα ο αριθμός των κρουσμάτων να περιορισθεί σημαντικά και η καμπύλη μετάδοσης να ισοπεδωθεί. 

Όμως κάνατε βασικά λάθη, (από άγνοια, ή για πολιτικό όφελος, δεν γνωρίζω) που οδήγησαν στη δραματική κατάσταση του σήμερα όπου τα θύματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο!

          

      1.   Η επιτυχία του Απριλίου σας οδήγησε σε ένα επιπόλαιο εφησυχασμό. Για λόγους πρόσκαιρου πολιτικού οφέλους, σπεύσατε να δημιουργήσετε εικόνα επίπλαστης επιστροφής στην κανονικότητα με πάρτι και φιέστες (π.χ. φιέστα Μπακογιάννη, φιέστα Ολυμπιακού κλπ) χωρίς μάσκες και χωρίς καμία προφύλαξη.

2.    Σπεύσατε να ανοίξετε τα σύνορα χωρίς αυστηρό έλεγχο των τουριστών. Αντί να επιβάλετε σε κάθε τουρίστα που έρχονταν από όλες τις πύλες εισόδου, υποχρεωτικά αρνητικό τεστ 72 ωρών, εφαρμόσατε διαφορετικά υγειονομικά πρωτόκολλα για κάθε πύλη. Παράλληλα αυξήσατε την πληρότητα των πλοίων από 65% σε 80% και ανοίξατε την κρουαζιέρα

3.    Αφήσατε ανεξέλεγκτες πολιτικές διαμαρτυρίες, συγκεντρώσεις και πορείες (π.χ. η συγκέντρωση για τη δίκη της ΧΑ, κλπ) και παράλληλα διοργανώνατε πάρτι, εγκαίνια και πανηγύρια με την παρουσία βουλευτών από όλα τα κόμματα.

4.    Δεν ελέγξατε και δεν εφαρμόσατε αυστηρά μέτρα στις δομές των λαθρομεταναστών, και γενικά στους λαθρομετανάστες, αντίθετα αφήσατε ανεξέλεγκτες τις διάφορες θρησκευτικές συγκεντρώσεις τους.

5.    Αντί να πυκνώσετε, μειώσατε τα δρομολόγια των ΜΜΜ, κυρίως των λεωφορείων. Δεν φροντίσατε να επισκευαστούν πληθώρα υπαρχόντων, και να γίνει πρόσληψη προσωπικού. Ούτε εφαρμόσατε κυλιόμενο ωράριο εργασίας. Αποτέλεσμα να συνωστίζονται, ο ένας πάνω στον άλλο σε ώρες αιχμής.     

6.    Δεν φροντίσατε να εκπονήσετε σχέδιο θωράκισης του Συστήματος Υγείας, με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων, παρόλο που οι επιστήμονες σας είχαν προειδοποιήσει για την έλευση δεύτερου ισχυρότερου κύματος.

7.    Αντί να αγοράσετε νέες ΜΕΘ ξοδέψατε 20.000.000 € σε υμέτερα ΜΜΕ για μια άχρηστη καμπάνια «μένουμε σπίτι» (αφού έτσι και αλλιώς υπήρχε lockdown) και επιδοθήκατε σε σπατάλη χρημάτων για άχρηστα πράγματα π.χ. ο πεζόδρομος της Πανεπιστημίου!

8.     Δεν προσλάβατε επιπλέον νοσηλευτικό προσωπικό ούτε επανδρώσατε υπάρχουσες ΜΕΘ με ειδικευμένο προσωπικό, ακόμα και τώρα.

9.     Δεν προχωρήσατε στην συναγογράφηση των τεστ κορωνοϊού από το δίκτυο των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών σε όλη τη χώρα, ακόμα και τώρα!

10.      Δεν πιέσατε τα ιδιωτικά θεραπευτήρια να αναλάβουν μέρος των ασθενών. Κανονικά θα έπρεπε να είχατε επιτάξει κλίνες στις ιδιωτικές κλινικές. Ακόμα και τώρα που οι συμπολίτες μας παθαίνουν ομαδικά δεν το κάνετε!

11.      Δεν μεριμνήσατε για την δημιουργία νέων αιθουσών διδασκαλίας, με αποτέλεσμα το συνωστισμό των μαθητών.

12.      Τέλος αφήσατε να κυριαρχήσουν οι θεωρίες συνωμοσίας και δεν φροντίσατε με επικοινωνιακούς και άλλους τρόπους να αντιμετωπίσετε τους αρνητές του COVID19 αλλά και τους εκκλησιαστικούς λειτουργούς και τους φανατικούς «πιστούς» που πιστεύουν ότι ο ιός εξαιρεί τις … εκκλησίες.

 

Όλα αυτά τα σφάλματα σας, κε Μητσοτάκη, μας οδήγησαν στη σημερινή δραματική κατάσταση. Χες 12-11-2020 σημειώθηκαν  3.316 νέα κρούσματα και 50 θάνατοι ενώ σήμερα είχαμε 3038 και 38 θανάτους. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οσονούπω στερεύουν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και θα πρέπει πλέον οι γιατροί να επιλέγουν ποιος θα πεθάνει και ποιος θα ζήσει.

Στο μεταξύ εκμεταλλευόμενος τον καθημερινό εκφοβισμό των πολιτών από τα ΜΜΕ, ψηφίσατε αντιλαϊκά, ανάλγητα νομοσχέδια όπως το «πτωχευτικό» υπέρ των τραπεζών και τώρα το «χωροταξικό» που θα ωφελήσει τους μεγαλο-γαιοκτήμονες.   

 Και σταματήστε, επιτέλους, τη σύγκριση με άλλες χώρες. Είναι, το λιγότερο, παιδαριώδες επιχείρημα.

Τέλος σταματήστε να επιρρίπτετε ευθύνες στους πολίτες με την καραμέλα της «ατομικής ευθύνης» ! Η ευθύνη για τη σημερινή τραγική κατάσταση, ανήκει μόνο σε σας και την κυβέρνησή σας.

Σημείωση: Αυτά τα γράφω χωρίς καμία αντιπολιτευτική διάθεση. Όπως σας είχα επαινέσει για τον επιτυχή χειρισμό στην αντιμετώπιση του πρώτου κύματος, έτσι τώρα σας κατηγορώ για τα λάθη που κάνατε και που μας έφεραν στην απελπιστική κατάσταση που βιώνουμε σήμερα!