Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ;

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ
      Ο ευάερος και ευήλιος φαβορί υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπος Λυκούδης ήρθε τις προάλλες στο νησί μας σε άγρα ψήφων.
      Αυτό λέγεται το άκρον άωτον του θράσους!!!! Και μάλιστα είπε σε τρείς τέσσερις που δέχθηκαν να τους συναντήσει πώς … θα λύσει τα προβλήματα της Ιθάκης!!!!
      Μα το μεγαλύτερο πρόβλημα του νησιού μας αυτή τη στιγμή είναι η πρόσβαση στην Πάτρα. Όμως αυτός και η οικογενειακή του επιχείρηση δεν ήταν που όταν αγόρασαν το "Κεφαλονιά" αρνήθικαν να το δρομολογήσουν ξανά στη γραμμή Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα; 
      Θεωρώ λοιπόν καθήκον μου να πληροφορήσω τους Θιακούς ποιος είναι ο κ. Χαράλαμπος Λυκούδης γνωστός και ως Μπάκης. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει Θιακός αλλά και Κεφαλλονίτης της ανατολικής πλευράς που να μη διαμαρτύρεται για το κόψιμο της γραμμής Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα.
      Αν θυμάστε η γραμμή κόπηκε όταν για διάφορους λόγους η εταιρία Στρίτζη έβαλε το «Κεφαλονιά» για πώληση. Μετά από κάμποσο καιρό το πλοίο αγοράσθηκε από τον εφοπλιστή Διονύση Λυκούδη, σημερινό αντιδήμαρχο Κεφαλλονιάς και αδελφό του υποψήφιου Μπάκη Λυκούδη, δικηγόρου Αθηνών, ο οποίος βέβαια μετέχει στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις Λυκούδη.
      Σύμφωνα με το «KEFALONIA NEWS»,  το Δ.Σ. της εταιρείας ΚΥΜΟΘΟΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ  ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, αποτελείται από:
· ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ (Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος)
· ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΡΑΛΛΗ (Σύζυγος του υποψήφιου ΝΔ Χαράλαμπου Λυκούδη)
· ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ (Ο υποψήφιος)
· ΕΛΕΝΗ ΠΕΦΑΝΗ (Σύζυγος Διονύση Λυκούδη – Ανέλαβε στην πορεία και Πρόεδρος της εταιρείας μετά την εικονική “παραίτηση” για ευνόητους λόγους του Θεόφιλου)…..
      Σας θυμίζω ότι τον Ιούνιο του 13, ο Διονύσης Λυκούδης ονομάζει, όσους Κεφαλλονίτες και Θιακούς διαμαρτυρόμαστε για τη μη δρομολόγηση του «Επτάνησος» στη γραμμή Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα, «προβληματικούς και συμπλεγματικούς» και προσπαθεί να δικαιολογήσει τα ατομικά του συμφέροντα του με μπουρδολογίες.
      Στο μεταξύ στην «Ανώνυμη Εταιρία ΚΥΜΟΘΟΗ τουριστικές και ναυτιλιακές επιχειρήσεις»,  συμφερόντων των αδελφών Διονυσίου και Χαράλαμπου Λυκούδη (και των συζύγων τους) οι διαπλοκές, οι επιδοτήσεις εν μέσω κρίσης κλπ δίνουν και παίρνουν. Πχ ο  Διονύσης Λυκούδης και ο αντίπαλος του, Θεόφυλος Μιχαλάτος στις δημοτικές εκλογές αντάλλασσαν σκληρούς χαρακτηρισμούς, όμως όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια ήταν συνέταιροι στην παραπάνω εταιρία. 
      Καταλαβαίνετε λοιπόν πώς οι κύριοι αυτοί κοροϊδεύουν ασύστολα τους ψηφοφόρους. 
      Η οικογένεια Λυκούδη φροντίζει μόνο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα και τα κέρδη της και ουδόλως ενδιαφέρεται για την Ιθάκη και για ένα μεγάλο μέρος της Κεφαλονιάς, αφήνοντας μας έρμαια στην απίστευτη ταλαιπωρία, δυσλειτουργία, και άμεσο κίνδυνο. 
      Και ιδού η απίστευτη παράνοια, να έρχονται εδώ και να μας κοροϊδεύουν λέγοντας ότι… θα λύσουν τα προβλήματα μας.
      Θα μου πείτε ότι ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να δρομολογήσουν το πλοίο τους όπου αυτοί κρίνουν ότι κερδίζουν περισσότερα. Και σωστά πράττουν ως επιχειρηματίες. Το πρόβλημα αρχίζει από όταν αποφασίζουν να ασχοληθούν και με την πολιτική. Όμως στην πολιτική ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα έπρεπε ούτε κατά διάνοια να μετέχουν στα πολιτικά πράγματα και όμως έχουν το θράσος να το κάνουν…
      Έτσι λοιπόν εξαρτάται μόνο από μας να τους δώσουμε το μάθημα που τους πρέπει! ΤΟ ΜΑΥΡΟ!!!
      Θα είναι ντροπή για τον καθένα και για το νησί μας να ψηφίσουμε έναν άνθρωπο που συνέβαλε και συμβάλει στην καθημερινή βάσανο και απομόνωση των Θιακών. Η Πάτρα για μας τους Ιθακήσιους αποτελούσε και αποτελεί τον φυσικό προορισμό ανάγκης όμως οι κκ Λυκούδηδες μας πάνε όπου θέλουν και όποτε θέλουν.
      Έτσι λοιπόν και μείς ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ τον Χαράλαμπο Λυκούδη και φυσικά την ΝΔ την παράταξη του που καταρράκωσε τη χώρα (όχι όμως και τα συμφέροντα των διάφορων Λυκούδηδων)

      Προκαλώ δε σε δημόσιο διάλογο, τόσο τον κ. Λυκούδη όσο και οποιονδήποτε Θιακό υποστηρικτή του.  

Σημείωση. 
Ευχαριστώ τον φίλο που μου επεσήμανε πώς δεν ήταν ο κ. Λυκούδης που έκοψε τη γραμμή αλλά η γραμμή κόπηκε όταν ο Στρίτζης αποφάσισε να πουλήσει το "Κεφαλλονιά", για το λόγο αυτό άλλαξα το κείμενο. 
Ωστόσο το γεγονός αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να μετέχει στα πολιτικά πράγματα του τόπου καθώς τα επιχειρηματικά του συμφέροντα δεν συνάδουν με την υπεράσπιση του συλλογικού συμφέροντος, καθήκον που αναλαμβάνει αν εκλεγεί!