Κυριακή 30 Απριλίου 2017

ΤΟ ΧΑΝΤΑΚΙ ΤΗΣ COSMOTE





Πρίν περίπου ένα μήνα ήρθε στην Ιθάκη συνεργείο το οποίο προσέλαβε η COSMOTE (Rossis ΕΠΕ) για να τοποθετήσει οπτικές ίνες σε όλο το νησί για γρηγορότερο internet. (Ευρυζωνικό Δίκτυο COSMOTE)
Το συνεργείο, με ειδικό μηχάνημα, έσκαψε τομή στις παρυφές του επαρχιακού δρόμου από το Περαχώρι μέχρι το Κιόνι την Ανωγή και την Εξωγή και τοποθέτησε το καλώδιο οπτικών ινών.
Το εν λόγω συνεργείο δεν εφάρμοσε τα προβλεπόμενα από τη σύμβασή του πράγμα που επισήμανε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας με επιστολή στον ΟΤΕ.

ΤΟ ΧΑΝΤΑΚΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ

Η εταιρία όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε αλλά εξακολούθησε το έργο χωρίς να πάρει κανένα από τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας που απαιτεί ο νόμος.
Το χειρότερο ίσως ήταν, ότι κάλυψε την τομή (στενό χαντάκι) πρόχειρα με αμμοχάλικο και αδρανή υλικά τα οποία σκορπίσθηκαν στο δρόμο καθιστώντας τον εξαιρετικά επικίνδυνο, ιδιαίτερα γα τα δίκυκλα.
 Άμεση ήταν η αντίδραση του Έπαρχου Ιθάκης κ. Σπύρου Τσιντήλα ο οποίος, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον ΟΤΕ Κεφαλληνίας.
Ανάλογη επείγουσα επιστολή στέλνει, άμεσα και ο Αστυνομικός Διοικητής Ιθάκης κος Παναγιώτης Σάντας επισημαίνοντας την επικινδυνότητα των δρόμων.
Μετά τις δύο αυτές επιστολές η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας ανακαλεί την άδεια της εταιρίας. με την αρ. πρωτ. 29221/6875-10.4.2017 απόφασή της.
ΜΕΤΡΑ ... ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Παρ’ όλα αυτά η εταιρία και η ΟΤΕ-COSMOTE όχι μόνο συνεχίζουν αλλά εξακολουθούν να μη λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας και οι δρόμοι, ιδιαίτερα μερικά σημεία να έχουν μεταβληθεί σε παγίδες.  
Με άλλα λόγια η εταιρία Ρόσση μας αντιμετωπίζει, όχι μόνο εμάς τους κατοίκους του νησιού αλλά και τις αρχές, ως … κάφρους
Αυτό ανάγκασε τον Έπαρχο κ. Τσιντήλα να καταφύγει προσωπικά στον αρμόδιο εισαγγελέα. Αναμένουμε άμεσες ενέργειες.
Ας μη ξεχνάμε ότι το 2009 έπεσε στην ακάλυπτη τομή του ΟΤΕ δικυκλιστής και παρά λίγο να χάσει τη ζωή του. Επίσης τότε είχαν συμβεί και άλλα τρία ατυχήματα, ευτυχώς με υλικές ζημιές και μικροτραυματισμούς.  
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί!
Eμείς, οι κάτοικοι της Ιθάκης ΔΕΝ είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας και απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα και την απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους της εταιρίας αλλά και στην CSMOTE.