Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Η ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΚΥΛΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΥΒΔΗΣ

          

Macron: Ένας υποψήφιος κατασκευασμένος απο τα ΜΜΕ
          Τελευταία έχω εξοργισθεί με δημοσιεύματα «ψευτοαριστερών» δημοσιογράφων και «λογίων» που καταφέρονται κατά του Ζαν Λικ Μελανσόν επειδή προέτρεψε τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Ο Μελανσόν σαν έμπειρος πολιτικός γνωρίζει πολύ καλά τι εκπροσωπεί ο Εμμανουέλ Μακρόν.
Εκπροσωπεί μια δικτατορία πολύ χειρότερη από αυτή που ενδεχομένως βρίσκεται στο βάθος του μυαλού της Μαρίν Λε Πέν.
Από αριστερά: Brigitte Trogneux, βαρώνος David de Rothschild, Emm. Macron, ο πρέσβης του Ισραήλ Marc Attali και η Nicole Guedj 
Ο Μακρόν γνήσιο τέκνο των νεοφιλελεύθερων ιδεών, επιβλήθηκε στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας από την οικογένεια Ρότσιλντ, στην επενδυτική τράπεζα (Banque Privee Edmond de Rothschild S.A.) των οποίων υπήρξε στέλεχος.
Στη συνέχεια οι Ρότσιλντ σε συνεργασία με τον γνωστό μας Χερ Σόιμπλε τον επέβαλαν στο άλλο τους ανδρείκελο τον Φρανσουά Ολάντ ο οποίος τον τοποθέτησε υπουργό οικονομικών. Εκεί καταφέρθηκε ενάντια σε βασικές αρχές του κοινωνικού μοντέλου, όπως η εβδομάδα των 35 ωρών και η μονιμότητα στον δημόσιο τομέα. Ως τέτοιος το μόνο που κατόρθωσε ήταν να δημιουργήσει μια απίστευτη αναταραχή ξεσηκώνοντας τα Γαλλικά συνδικάτα με τους νεοφιλελέ νόμους “Μακρόν”. Αυτή ήταν και η αιτία που τον έκανε να παραιτηθεί. Άρα ο Μακρόν δεν έχει δείξει καλά δείγματα πολιτικής γραφής!
Τι να περιμένει όμως κανείς που έναν σύμβουλο του πλέον αποτυχημένου Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ; Τι να περιμένει κανείς από έναν δημόσιο υπάλληλο που χρίστηκε υπουργός Οικονομίας σε μία κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα του και απέτυχε παταγωδώς; Και όμως χωρίς να εκπροσωπεί κανένα συγκεκριμένο κόμμα, με την ιδιότητα και μόνο του τραπεζίτη των Ρότσιλντς κατέβηκε για υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας! 
Μακρόν και ο Βαρώνος Δαυίδ ντε Ροτσίλντ 
Οι Ρότσιλντ και οι Γερμανοί κατόρθωσαν μέσω των συστημικών ΜΜΕ της Γαλλίας τα οποία, ειρήσθω εν παρόδω, ανήκουν ή επηρεάζονται άμεσα από τους Ρότσιλντ, όχι μόνο να τον επιβάλουν ως υποψήφιο πρόεδρο, αλλά να του εξασφαλίσουν και τη νίκη!  Σχεδόν κάθε μέρα ο ωραίος, ευάερος και ευήλιος  Εμμανουέλ, βρίσκονταν στα τηλεοπτικά παράθυρα! Ενίοτε κοντά του και η γραία σύζυγος. Η γεροντοφιλία εξηγείται από τον Φρόυντ ως η ανάγκη του προσώπου για τη στοργική αγκαλιά της «μάνας» που ενδεχομένως έλειψε από την παιδική ηλικία, σημειώνοντας την εξαιρετική αδυναμία του χαρακτήρα αυτών των προσώπων.  
Δηλαδή ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος - μαριονέτα στα χέρια της ολιγαρχίας του πλούτου και των Γερμανών, τέλειο υποχείριο του σύγχρονου φασισμού. Ένα κατασκεύασμα των μέσων μαζικής  προπαγάνδας και τίποτα περισσότερο. Ωστόσο ο Μακρόν θα αποτελέσει το Δούρειο ίππο για την κατάρρευση της Γαλλικής δημοκρατίας και την επικράτηση του φασισμού του 4ου Ραιχ.
Αυτός, εν ολίγοις, είναι ο Εμμανουέλ Μακρόν και ο Μελανσόν, ως γνήσιος αριστερός, γνωρίζει ποιος θα κυβερνάει τη Γαλλία επί Μακρόν!!!! Και γνωρίζει καλά ότι αυτή η διακυβέρνηση κάθε άλλο παρά θα ευνοήσει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, την οποία υποτίθεται εκπροσωπεί. Αντίθετα θα αυξηθεί ο πλούτος της ολιγαρχίας σε βάρος του λαού. Για το λόγο αυτό αφήνει τους ψηφοφόρους του ανεπηρέαστους, να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

         
Από την άλλη μεριά, τώρα, η Μαρίν Λε Πέν με τις ξενοφοβίες της (ενδεχομένως δικαιολογημένες)  και τις γνωστές ακροδεξιές της απόψεις.
Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω αυτές τις απόψεις. Δεν με εκφράζουν οι εθνικιστικές ιαχές, ούτε οι εθνικοσοσιαλιστικές ιδέες.
Οι απόγονοι του Ζαν Ζακ Ρουσό, του Μοντεσκιέ, του Λαφαγιέτ, του Ντιντερώ, του Ροβεσπιέρ κλπ κλπ.  κατόρθωσαν να βρίσκονται σήμερα μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης. Προσωπικά δεν εγκρίνω ούτε τον ένα ούτε την άλλη. Όμως εδώ υπεισέρχεται το «μη χείρον βέλτιστον»
Είναι επικίνδυνη η Μαρίν Λε Πέν όσο ισχυρίζονται οι αντίπαλοι της; Σίγουρα για τους Ευρωπαϊστές είναι, καθώς θέλει να θέσει τη Γαλλία εκτός Ευρωζώνης. Κατά τα άλλα γιατί να είναι επικίνδυνη; Μπορεί η Γαλλία να έχει Προεδρική Δημοκρατία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο/η εκάστοτε πρόεδρος μπορεί να κάνει ότι θέλει.
Πιστεύω ότι για το Γαλλικό λαό αλλά και για τον Ελληνικό λαό, στην προκείμενη περίπτωση, καλύτερη θα ήταν η Λεπέν από τη μαριονέτα του Σόιμπλε και του 4ου Ράιχ. Και μόνο το γεγονός ότι θέλει να βγάλει τη Γαλλία από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σημαντικό για όλους μας. Προσωπικά πιστεύω ότι η διάλυση της Ευρωζώνης θα ήταν ίσως η σωτηρία της χώρας μας! . Αντίθετα η επιλογή Μακρόν θα δώσει θάρρος στο Χερ Σόιμπλε να μας επιτεθεί με ακόμη μεγαλύτερη  σφοδρότητα!
Όμως πολύ λίγες πιθανότητες έχει πλέον η Λε Πέν. Σύσσωμα τα ΜΜΕ κραυγάζουν ενάντια στο «φασισμό», τον «εθνικισμό» και το «ρατσισμό» για να κατορθώσουν να επιβάλλουν το δικό τους πραγματικό φασισμό του 4ου Ραιχ. Και το χειρότερο οι μεταλλαγμένοι «αριστεροί» ακολουθούν και ζητωκραυγάζουν.
Δυστυχώς ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία θα σηματοδοτήσει τον de facto θάνατο της πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας.

          Και λυπάμαι που το λέω, μαζί με τη Γαλλία θα πεθάνει και η ελπίδα σωτηρίας της χώρας μας!!!