Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΣΚΛΗΡΟ

ΠΕΡΙ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ Δ. ΣΥΡΜΗ


          Ειλικρινά δεν σκόπευα να ασχοληθώ με τις τοπικές εκλογές και τους υποψήφιους επίδοξους δημάρχους. Το γενικότερο πρόβλημα που μαστίζει τη  χώρα και την πλειονότητα του Ελληνικού λαού έχει μεγαλύτερη σημασία για μένα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθώ και τις προεκλογικές συγκεντρώσεις, όλων βέβαια των παρατάξεων, σε δύο από τις οποίες οι υποψήφιοι αναφέρθηκαν στο κληροδότημα Δημοσθένη Συρμή. προσπαθώντας να τo εκμεταλλευτούν πολιτικά.
          Έτσι στις 3 Απριλίου δημοσίευσα μια σύντομη ιστορία του κληροδοτήματος. Το έκανα για δύο λόγους:
1.    γιατί δεν επιθυμώ, τόσο ως άμεσος συγγενής του κληροδότη όσο και ως  εκτελεστής της διαθήκης του αείμνηστου θείου μου, την προεκλογική εκμετάλλευση αυτής της υπόθεσης και
2.    για να θυμηθεί ο Θιακός λαός την ιστορία αυτή και να τη συνδέσει με τους σημερινούς υποψήφιους τινές των οποίων ευθύνονται άμεσα για το ότι επί 20 χρόνια, που είχαν τα χρήματα στα χέρια τους, γηροκομείο δεν έφτιαξαν ποτέ.
          Και όχι μόνο δεν κατασκεύασαν το γηροκομείο που τόση ανάγκη το έχει ο τόπος αλλά έπαιζαν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα τα χρήματα  στο χρηματιστήριο.
          Αυτό συνιστά παράβαση του νόμου, 4182/2013 «Κώδικας κοινωφελών περιουσιών, σχολαζουσών κληρονομιών και λοιπές διατάξεις» που αντικαθιστά το νόμο Α.Ν.2039/1939.
          Ο νέος νόμος είναι ιδιαίτερα αυστηρός και προβλέπει μεγάλες ποινές σε βαθμό κακουργήματος, για απιστία, παράβαση καθήκοντος και υπεξαίρεση στην υπηρεσία, υποθέσεις που εκδικάζονται από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων (άρθρο 111 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
          Πριν διαβάσετε τα παρακάτω αξίζει να δείτε την εισαγωγή του προαναφερθέντος νόμου.

«ΚΩΔΙΚΑΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Η αποτελεσματική διαχείριση και εποπτεία των περιουσιών που καταλείπονται για την εκτέλεση κοινωφελών σκοπών είναι ζήτημα μέγιστης εθνικής σημασίας τόσο από ηθικής πλευράς, ώστε να τιμάται ο ευεργέτης και να ενισχύεται θετικά η κοινωνική συνείδηση στο δρόμο της ευεργεσίας, όσο και από κοινωνικής πλευράς, ώστε να επιτελούνται οι κοινωφελείς σκοποί και να υποβοηθείται η κοινωνική αποστολή του κράτους………..
  
          Έρχεται τώρα ο κ. Σκληρός να μας πει ότι θα καταφύγει στη δικαιοσύνη γιατί λέει τον συκοφάντησα.
          Μα ήταν αναμενόμενο. Μη έχοντας του απομείνει κανένα πλέον επιχείρημα για να πείσει το Θιακό λαό, καταφεύγει σε εκβιασμούς.
           Αυτή δεν ήταν η τακτική του τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια; Άπειρες οι καταγγελίες ενάντια στον πρώην Δήμαρχο. Σε πρώτο πλάνο για τον κ. Σκληρό οι εισαγγελείς η αστυνομία το λιμενικό, η αποκεντρωμένη διοίκηση και οποιαδήποτε άλλη αρχή του έρχονταν στο μυαλό.
          Με την τακτική αυτή κατόρθωσε ο κ. Σκληρός και οι συνεργάτες του, να ποινικοποιήσουν  την πολιτική ζωή του τόπου πηγαίνοντας τον, τριάμισι χρόνια πίσω. Και όχι μόνο.  Και τώρα έχουν το απίστευτο θράσος να ξαναβάζουν υποψηφιότητα.
          Για το ότι η Ιθάκη δεν απόχτησε ποτέ γηροκομείο ευθύνεστε άμεσα κ. Σκληρέ, είτε στην αντιπολίτευση είσαστε, είτε στη συμπολίτευση. Τι κάνατε τα τελευταία 20 χρόνια για να γίνει το γηροκομείο;
          Πως ενεργήσατε για να αποτρέψετε το παίξιμο στο χρηματιστήριο των χρημάτων; Τότε που έπρεπε να καταγγείλετε τους εμπλεκόμενους για την παράνομη και ανόσια για τους αναξιοπαθούντες αυτού του τόπου  πράξη, τι κάνατε; Δείξτε μας έστω και ένα έγγραφο που στείλατε στις αρχές είτε ως αντιπολίτευση είτε ως συμπολίτευση και μάλιστα ως πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου!!!
         
          Λέτε λοιπόν  κ. Σκληρέ στο απειλητικό δημοσίευμα σας:
           Είμαι από εκείνους που πιστεύουν πως όσοι ασχολούνται με την πολιτική, είναι δημόσια πρόσωπα και πλήρως εκτεθειμένα στη κριτική, ακόμη και για τη προσωπική τους ζωή. Κριτική όμως που θα στηρίζεται σε αποδεικτικά στοιχεία και όχι στο άρρωστο μυαλό του κάθε εμπαθή.
          Ώστε λοιπόν έχω αρρωστημένο μυαλό κ. Σκληρέ; Και αυτά που γράφω δεν αποδεικνύονται.
          Ας δει λοιπόν ο Θιακός λαός ΜΕΡΙΚΕΣ λεπτομέρειες για το κληροδότημα.
1.    Στις 2 Μαΐου 2006 στέλνω επιστολή προς το Δήμο (αφού με απαξίωναν προφορικά από τη στιγμή που ξαναγύρισα στην Ιθάκη στο τέλος 2005 ) και ζητώ να πληροφορηθώ που βρίσκονται τα χρήματα και τι μέλει γενέσθαι. Δείτε τη.

Απάντηση δεν έπαιρνα παρά τις επανειλημμένες προφορικές ενοχλήσεις, και τελικά λαβαίνω από τον κ. Σκληρό προφορική ενημέρωση ότι τα χρήματα ανέρχονταν στο ποσό των 288.249 Ευρώ και μου έρχεται ταμπλάς!!!! Δείτε γιατί:
     

2.    Στο επίσημο αυτό έγγραφο του Δήμου προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τον Δεκέμβριο του 2001 ο τότε Δήμαρχος αναφέρει: τα χρήματα της δωρεάς βρίσκονται κατατεθειμένα στην τράπεζα και μέχρι σήμερα με τους τόκους ανέρχονται στο ποσό των 100 εκ. δρχ. (δηλαδή 293.255 ) όπως  όμως είπαμε  στα μέσα Μαΐου 2006 ο κ. Σκληρός με πληροφορεί ότι τα χρήματα είναι  288.249. δηλαδή μετά από 5 χρόνια αντί να έχουν αυξηθεί τουλάχιστον κατά 24.000 Ευρώ (σύμφωνα με τα κατώτατα τότε επιτόκια) έχουν μειωθεί κατά 5.006 Ευρώ δηλαδή συνολικά 29.000 Ευρώ.
     Που πήγανε αυτά τα λεφτά κ. Σκληρέ;  
Αυτό το ρώτησα επανειλημμένα. Και στις 2 Ιουνίου του 2006 λαβαίνω την παρακάτω απίστευτη επιστολή από τον Δήμαρχο.  Δείτε τη 

3.    Ο τότε Δήμαρχος δεν θυμάται λέει γιατί στο επίσημο έγγραφο προς την Περιφέρεια ανέφερε 100.000.000 Δρχ!!!!!! (293.255 Ευρώ). Αλλά στην απαντητική αυτή επιστολή του Δήμου επισυνάπτεται και μια χειρόγραφη κατάσταση της Εθνικής Τράπεζας με τις κινήσεις του λογαριασμού και διαπιστώνω ότι παίζανε τα λεφτά στο χρηματιστήριο και μου έρχεται δεύτερος ταμπλάς! Δείτε τη!

4.    Αυτά δεν τα ξέρατε κ. Σκληρέ;  Πού είσαστε τότε; Δεν γνωρίζατε οτι αυτή ήταν μια πράξη παράνομη και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος; Δείξτε μας ένα έγγραφο διαμαρτυρίας είτε ως αντιπολίτευση είτε, κατοπινά, ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
 Στην προκειμένη περίπτωση εκείνο το οποίο εγώ θεωρώ αποτρόπαιο έγκλημα ενάντια στους αναξιοπαθούντες αυτού του νησιού είναι ότι αντί να κατασκευάζουν τον ξενώνα ηλικιωμένων αγόραζαν χρεόγραφα και επενδυτικά. Και μη μου πείτε ξανά οτι υπήρξαν πρόσθετα έσοδα γιατί αφ’ ενός δεν γνωρίζουμε πόσα έσοδα ενσωματώθηκαν στο κεφάλαιο και αφ΄ εταίρου τα έσοδα από αυτού του είδους τις δραστηριότητες δεν είναι εξασφαλισμένα.
5.    Παρακάτω παραθέτω απόσπασμα από την έκθεση του ορκωτού λογιστή στην οποία αναφέρεται σαφώς στα παραπάνω. Δείτε τη!

Βεβαίως ο ορκωτός λογιστής αναφέρεται και σε πλήθος άλλες παράνομες και παράτυπες οικονομικού περιεχομένου δραστηριότητες όπως βλέπεται, αλλά δεν μας αφορούν προς το παρόν. (ένα ένα)
6.    Όταν λοιπόν διαπίστωσα ότι γίνονταν επί χρόνια αυτό το παιχνίδι και ξενώνας ηλικιωμένων δεν φτιάχνονταν, ζήτησα να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες, στην αρχή προφορικά και στη συνέχεια με επανειλημμένες επιστολές προς τον Δήμο.
     Φυσικά «αγρόν ηγόρασαν» Σε καμία απολύτως επιστολή δεν απάντησαν γιατι φυσικά οι ερωτήσεις μου καίγανε. Που είσαστε τότε κ. Σκληρέ; Αν ο Δήμαρχος απαξιούσε να απαντήσει εσείς ο υπέρμαχος της νομιμότητας γιατί δεν τον πιέζατε; Και ξέρετε δεν επρόκειτο για απάντηση σε μένα αλλά στο Θιακό λαό που βέβαια τον γράψατε όπως πάντα στα παλαιότερα των υποδημάτων σας. 
    Δείτε μία απ’ αυτές τις επιστολές (την προτελευταία):

          Και μη μου πείτε ότι δεν μπορούσατε να παρέμβετε στο Δήμαρχο γιατί σε σημαντικά έγγραφα (διακηρύξεις δημοσίων συμβάσεων) υπογράφετε ως Δήμαρχος Ιθάκης.
          Πότε εκλεχτήκατε Δήμαρχος κ. Σκληρέ. Και μη μου πείτε ότι αντικαθιστούσατε το Δήμαρχο, όταν ασθενούσε, γιατί υπήρχε Αντιδήμαρχος και να μην υπήρχε έπρεπε να υπογράφετε: άντ’ αυτού ή ο αντικαθιστών τον Δήμαρχο.
          Καταλαβαίνετε ότι αυτό συνιστά απάτη κατά του Δημοσίου;  Αυτό το κάνατε στα πλαίσια της νομιμότητας που επικαλείσθε;  Δείτε το:  
      
     και βέβαια αυτό είναι ένα απο τα πολλα!!                                     _____________ 

Δεν επιθυμώ να συνεχίσω φυσικά θα το κάνω εκεί όπου πρέπει!
Τα στοιχεία που παραθέτω εδώ και πολλά άλλα τα θέτω στη διάθεση της δικαιοσύνης. 
Και για να τελειώνουμε λέτε …δεν θα του αρνηθώ στις προεκλογικές μας συναντήσεις ,να έρθει και να καταγγείλει τέτοιες υποτιθέμενες πράξεις μου, δημόσια, πρόσωπο με πρόσωπο για να ακούσει και τον αντίλογο….
Ε λοιπόν κ. Σκληρέ θα είμαι εκεί και θα είναι αρκετά σκληρό για σας!!!!

          Και ένα τελευταίο:  Δεν καθοδηγούμαι ούτε ωθούμαι από κανένα κ. Σκληρέ!! Όσο για τον Πλατρειθιά, αφήστε τον ήσυχο, ο Πλατρειθιάς σας βοηθούσε όλα αυτά τα χρόνια να εκλέγεσθαι στο Δήμο.
           
          Και κάτι ακόμα:  Μάθε μια και καλή κ. Σκληρέ ότι ΠΟΤΕ δεν έχω δημοσιεύσει ανώνυμα κείμενα, η τακτική αυτή ανήκει σε σένα!  Αν πίσω από τη λάσπη που μου έριξαν κάποιοι από τον Πλατρειθιά, φυσικά ανώνυμα (ένας Πλατρειθιώτης, ΠΒΙ κλπ), συνεργάτες σου, το καλοκαίρι του 12, με αποκορύφωμα το αντιπανηγύρι  στο οποίο πρωτοστατούσες, δεν ήσουν εσύ, τότε ποιοι ήταν;
Επί πλέον  δεν ασχολήθηκα ποτέ με την προσωπική σου ζωή ή την επαγγελματική σου δραστηριότητα γιατί αντίθετα με σένα κρίνω μόνο την πολιτική και δημόσια πορεία ενός προσώπου.
         
          Κε Σκληρέ σου προτείνω να εγκαταλείψεις την πολιτική σκηνή και να αποσυρθείς στο βενζινάδικο. Θα είναι πολύ καλύτερα για σένα και κυρίως για το Θιάκι.
          Αν θέλεις να κάνεις κάτι καλό στο νησί δώσε δωρεάν βενζίνα στο σχολικό λεωφορείο!!!