Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (!) ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ !


Για πρώτη φορά στα χρονικά κατατέθηκε πρόταση να συζητηθούν στο Ευρωκοινοβούλιο οι Γερμανικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα. Την πρόταση έφερε ο Ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Θα περίμενε κανείς όλοι οι Έλληνες Ευρωβουλευτές να ψηφίσουν θετικά. Αντιλαμβάνομαι τη διαφορετική άποψη των κομμάτων όσον αφορά στα οικονομικά θέματα και στον χειρισμό της κρίσης, όμως αδυνατώ να καταλάβω τις διαφοροποιήσεις σε τόσο σημαντικά Εθνικά ζητήματα. Οι Έλληνες του παρελθόντος ακόμα και του πρόσφατου, θα δρούσαν σαν μια γροθιά όλοι μαζί ενωμένοι, αλλά οι σημερινοί πόρρω απέχουν εκείνων.
Έτσι η στάση των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, και του Ποταμιού τα ονόματα των οποίων αναφέρονται παρακάτω, συνιστά κατά την άποψη μου, Εθνική προδοσία και οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να δικασθούν και να καταδικασθούν.
Δεν με ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες της πρότασης!  
Για λόγους και μόνο Εθνικής περηφάνιας ΟΛΟΙ θα έπρεπε να ψηφίσουν ΝΑΙ. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι εκπρόσωποι μας δεν πρέπει να ακολουθούν τις επιταγές των κομμάτων τους αλλά την (ανύπαρκτη) συνείδησή τους.  
Ιδού λοιπόν τα ονόματα των Εθνοπροδοτών!!!!
ΟΧΙ ΨΗΦΙΣΑΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΤΣΟΣ
ΕΛΙΖΑ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ
ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΥΡΚΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΟΡΥΛΑΚΗΣ

Οι Έλληνες Ευρωβουλευτές προκειμένου να μην θίξουν την Μέρκελ κρύφτηκαν πίσω από τις ομάδες που εκπροσωπούν τα κόμματα τους και σήμερα κάνουν τους ανίδεους. Ωστόσο για μένα διέπραξαν Εθνική προδοσία!
Αν σε αυτούς τους κυρίους έχει απομείνει ελάχιστη Εθνική συνείδηση πρέπει εδώ και τώρα να παραιτηθούν από τις ομάδες τους αλλά και από τα κόμματα τους.  
Ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες και Ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Καθηγητής Νότης Μαριάς έδωσε στις Βρυξέλλες στις 07/10/2014, σκληρή μάχη προκειμένου να γίνει δεκτή η πρότασή του για διοργάνωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπό την αιγίδα της Επιτροπής Αναφορών δημόσιας ακρόασης, για τις γερμανικές αποζημιώσεις
Ο Νότης Μαριάς είχε υποβάλλει την πρόταση του μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 24/9/2014.
Η πρόταση του Νότη Μαριά τέθηκε τελικά σε ψηφοφορία στην κλειστή συνεδρίαση των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών στις 07/10/2014 και υπερψηφίστηκε μόνο από τους Ευρωπαίους Αντιφεντεραλιστές και την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά.
Την καταψήφισαν η K.O. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο συμμετέχει η ΝΔ, η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην οποία συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, η Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και οι Πράσινοι.
Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς, ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση του στην Ολομέλεια της Επιτροπής Αναφορών προκειμένου να υπάρξει ονομαστική ψηφοφορία και να διαφανεί δημόσια η θέση κάθε Πολιτικής Ομάδας και κάθε Ευρωβουλευτή.
Μετά από συνεχείς αντεγκλήσεις του Νότη Μαριά με την Πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Αναφορών, τα μνημονικά Ευρωπαϊκά κόμματα ανέκρουσαν πρύμναν, άλλαξαν τη στάση τους και προκειμένου να μην εκτεθούν δημόσια και δέχθηκαν το ζήτημα της δημόσιας ακρόασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις να παραμείνει ανοικτό στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Αναφορών, ενόψει της διοργάνωσης των δημοσίων ακροάσεων κατά το β’ εξάμηνο του 2015.
Υπενθυμίζεται ότι ο Νότης Μαριάς έχει θέσει ήδη το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς της Ελλάδα (πολεμικές επανορθώσεις, κατοχικό δάνειο, αποζημιώσεις συγγενών θυμάτων) στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 14/07/2014.

Επίσης, στις 1/10/2014 έθεσε στο Ευρωπαϊκό Kοινοβούλιο και το ζήτημα της επιστροφής των αρχαιολογικών θησαυρών που λεηλάτησαν οι ναζί κατά την κατοχή.

Άρθρο απο: Δημ. Συρμή και 
                 Hellas force